België in lockdown: 5 tips om de dagen door te komen

Sinds vorige week woensdag zijn de maatregelen omtrent het coronavirus extra aangescherpt in ons land. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is België in lockdown gegaan, wat betekent dat we alleen voor essentiële zaken ons huis nog mogen verlaten. Het is dan ook begrijpelijk dat je je op den duur gaat vervelen, want wat mag en kan nog wel? In deze blog zetten we een aantal activiteiten op een rijtje waarmee je voordelig en nuttig door deze dagen komt.


Wat houdt deze lockdown voor ons in?

Bij zo'n lockdown komt uiteraard het een en het ander kijken. Zo heeft onze premier Sophie Wilmès extra benadrukt dat we zo weinig mogelijk in contact mogen komen met mensen buiten het gezin. We mogen in principe alleen nog maar buiten om naar de supermarkten, apotheken, banken en tankstations te gaan. Verder mogen we alleen nog maar het huis verlaten wanneer er een noodgeval is. Moet je naar de supermarkt? Dan word je alleen binnengelaten als er voldoende ruimte is. Wanneer je eenmaal binnen bent, dan mag je niet langer dan dertig minuten in de winkel blijven. Daarnaast is er een "1-vriendregel" ingevoerd, wat inhoudt dat je nog maar met één vriend mag gaan wandelen mits je in de buurt van je eigen woonplaats blijft. Ook zijn bijeenkomsten van groepen mensen niet meer toegestaan. Wie dit wel doet, kan een zware boete verwachten. Tenslotte zijn de grensovergangen gesloten voor niet noodzakelijke bezoeken. De grens wordt momenteel dan ook extra goed gecontroleerd door de politie. Deze lockdown zal in ieder geval tot en met 5 april duren. Dit kan uiteraard worden verlengd wanneer hier noodzaak toe is.

Bordje gesloten

Nu denk je vast "Wat mag ik dan nog wel?" of "Wat moet ik nu met mijn tijd gaan doen?". Je kunt in principe nog heel veel dingen doen! Dingen waar je voorheen wellicht niet eens de tijd voor had. Hieronder hebben we een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet waarmee je de aankomende tijd zoet kunt zijn.


Fysieke activiteiten

Ondanks dat we dus zo weinig mogelijk buiten mogen komen, is het nog wel toegestaan om fysieke activiteiten in de buitenlucht te beoefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rondje hardlopen, wandelen of fietsen. Gezien je deze activiteiten meestal in je eentje doet, is dit dus geen probleem. Wil je toch liever met anderen buitensporten? Hou je dan aan de "1-vriendregel". Bovendien geldt dat je deze activiteiten alleen mag uitvoeren wanneer je 1,5 meter afstand houdt van andere mensen. Durf je het toch niet helemaal aan om je hardloopschoenen of fiets tevoorschijn te halen? Er zijn ook diverse mogelijkheden om binnen te sporten met behulp van de juiste accessoires en hometrainers. Bestel bijvoorbeeld diverse fitnessproducten of hometrainers met tot 90% korting bij Groupon, shop fitnessapparaten met tot €150,- korting bij Tommy Teleshopping en scoor een nieuwe sportoutfit met tot 60% korting bij Zalando Lounge.


Thuiswerken

De meeste mensen werken op dit moment thuis, tenzij ze in een vitale sector werkzaam zijn. Sommige woningen zijn hier echter niet op voorbereid, gezien er voor de meeste bedrijven geen noodzaak of mogelijkheid bestond om thuis te werken. Vele webshops begrijpen dit en komen nu met diverse aanbiedingen, zodat jij extra voordelig een goede werkplek kunt creëren in jouw woning. Zo shop je bij ReplaceDirect diverse essentiële apparatuur voor het thuiswerken vanaf €10,-. Bekijk ook zeker even de thuiswerk deals van MediaMarkt en Fnac waarmee je tot 50% korting kunt besparen. Zoek je nog een goed bureau met bijhorende stoel waarop je al je nieuwe apparatuur kwijt kunt? Gebruik dan deze Home24 kortingscode die jou 15% extra korting geeft op je bestelling.

Thuiswerken


Online cursussen

Heb je niet de mogelijkheid om vanuit thuis te werken, maar zit je wel thuis? Dan bieden online cursussen wellicht een goede mogelijkheid om jezelf op diverse punten te verbeteren én om de tijd te doden. Verdiep je bijvoorbeeld meer in het werk dat je al doet, specialiseer je op een bepaald gebied, werk aan je persoonlijke ontwikkeling of kies voor compleet wat anders. Wellicht heb je nu de tijd om eindelijk die ene cursus te doen, die ja al die tijd al had willen doen! Bovendien kun je op dit moment profiteren van hoge kortingen op online cursussen. Via Groupon kun je bijvoorbeeld tot 90% korting krijgen op alle online cursussen of gebruik deze Groupon kortingscode voor 30% korting op onder andere e-learning. Daarnaast kun je bij Laudius terecht voor €30,- korting op zelfstudies, terwijl je bij NHA minstens 20% kunt besparen.


Sociaal contact (op een andere manier)

Ondanks dat je je familie en vrienden nu een stuk minder zult zien, is het niet onmogelijk om contact met ze te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld nog altijd met elkaar videobellen via Skype of WhatsApp. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om bijvoorbeeld samen activiteiten te ondernemen op afstand. Zo heeft Netflix bijvoorbeeld een nieuwe optie genaamd "Netflix Party" gelanceerd. Met deze Chrome-extensie kun je samen met je vrienden op afstand dezelfde film of serie kijken! Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een borrel te organiseren via Facetime of speel online games samen met je vrienden of familie. Een ander leuk idee is om eens een kaartje te sturen naar je opa en oma of je vrienden. Op deze manier laat je weten dat je aan ze denkt en ontvang je wellicht een leuk kaartje terug! Via Greetz kun je bovendien €2,50 korting krijgen, zodat je extra voordelig kaartjes kunt sturen.

Netflix kijken


De voorjaarsschoonmaak

In de vorige blog hadden we de voorjaarsschoonmaak al uitgebreid besproken. Toch willen we hier even op terugkomen, gezien deze lastige tijden zich perfect lenen voor een grondige schoonmaak. Haal al je benodigde schoonmaakproducten en -apparaten in huis via Klingel of Collishop en profiteer van tot 50% korting. Daarnaast kun je nu bij VakantieVeilingen terecht voor een speciale "Blijf in uw kot"-categorie, waar je diverse woonaccessoires en huishoudelijke producten kunt vinden waarmee je je woning op kunt knappen.