Wereld Autisme Dag 2024: verminder prikkels met deze deals

Vandaag is het Wereld Autisme dag. Tijdens deze dag zijn er wereldwijd allerlei evenementen en dingen te beleven om de samenleving beter kennis te laten maken met autisme. Als je iemand om je heen hebt of zelf autisme hebt, dan weet je misschien wel hoe lastig het soms kan zijn om te acclimatiseren in de samenleving van tegenwoordig. Zo zijn er veel prikkels door social media, werk en het openbaar vervoer. In deze blog geven we je een aantal tips om het leven makkelijker en fijner te maken zodat er zo min mogelijk prikkels binnen kunnen komen.


Wat gebeurt er allemaal vandaag?

Op 18 december 2007 is er door de Verenigde Naties besloten dat er op 2 april meer aandacht geschonken wordt aan autisme. VVA (Vlaamse Vereniging Autisme) zet zich al vanaf het begin in om meer erkenning voor autisme te krijgen in België. Om dit te bereiken hebben ze de campagne KEIvoorAutisme opgestart. Wil je hier meer over weten? Dan kun je alle informatie vinden op hun website. De VVA organiseert ook allerlei activiteiten zoals een paasvakantie met Passie voor Autisme. Van 30 maart tot 14 april kun je bijvoorbeeld naar een expositie en er is een prikkelarme kermisnamiddag in Kortrijk. Wil je nog snel een hotel boeken om deze prikkelarme kermis te bezoeken? Kijk dan eens op Booking.com. Daar pak je 15% korting of meer met de Getaway Deals. Zo hoef je niet veel neer te leggen voor een overnachting.

Autisme bouwblokken


Hier shop je de fijnste koptelefoons

Vaak komen de grootste prikkels van geluid voor mensen met autisme. Gelukkig zijn er tegenwoordig kwalitatieve koptelefoons die ervoor zorgen dat je nauwelijks geluid van de omgeving hoort. Kijk bijvoorbeeld in de Spring Sale van Teufel. Daar scoor je tot 40% korting op audioproducten en dus koop je voordelig een noise cancelling koptelefoon. Zit je gewenste noise cancelling koptelefoon of oordopjes niet in de sale? Dan kun je ook gebruik maken van deze kortingscode. Daarmee krijg je €20,- korting op je gehele bestelling. Je kunt ook een kijkje nemen bij JBL. Daar scoor je met onze exclusieve kortingscode 10% korting op je hele aankoop. Ga bijvoorbeeld voor de bestverkochte JBL Live 770NC. Deze over-ear koptelefoon heeft True Adaptive Noise Cancelling met Smart Ambient. Dit betekent dat de koptelefoon zich in real time aanpast aan de omgeving en afleiding tot een minimum kan beperken. Ook bij deze winkels kun je terecht voor kwalitatieve koptelefoons:


Bestel goedkoop items voor hyperfixaties

Een nieuwe hyperfixatie kan prijzig zijn, maar er zijn gelukkig voldoende aanbiedingen waar je van kunt profiteren om alles in huis te halen. De beste plek om te winkelen? Dat is natuurlijk bol.com. Daar scoor je in de outlet tot 70% korting op alles wat je nodig kunt hebben. Of het nu gaat over puzzelen, dinosaurussen of geschiedenis: bol.com heeft het voor je. Gek op LEGO? Dan shop je diverse sets nu met 25% korting bij DreamLand. De korting is geldig op Marvel-sets, dus als superhelden je hyperfixatie is dan zit je daar helemaal goed. Je kunt echter ook een kijkje nemen bij de eigen website van LEGO. Daar krijg je namelijk bij aankoop van een set een gratis cadeau bij je bestelling. Zo heb je in een keer een hele hoop te doen en staat je kamer binnen no-time vol met de mooiste speelgoedsets.


Oncomfortabele kleding is verleden tijd

Als je autisme hebt kan het zijn dat je vaak last hebt van het materiaal van je kleding. Het kan bijvoorbeeld net verkeerd gesneden zijn of het kriebelt een beetje. Ben je op zoek naar autismevriendelijke kleding en schoenen? Dan kun je een kijkje nemen bij Nike. Daar pak je tijdens  de End of Season Sale tot 50% korting op allerlei items. Het voordeel met een merk als Nike is dat veel items vaak iets wijder zitten waardoor ze het lichaam minder snel aanraken. Wist je dat ze bij Nike ook speciale sneakers hebben? De Nike EasyOn producten zijn ontworpen voor mensen met een beperking zodat ze snel en zonder problemen hun schoenen aan kunnen doen. Er hoeven namelijk geen veters gestrikt worden; je kunt er gewoon zo in “sliden”. Sommige sneakers van deze collectie hebben ook klittenband, dus het is even kijken wat je of degene met autisme fijn zal vinden. Op zoek naar nog andere comfortabele kleding? Misschien vind je iets bij deze winkels:


Wat doe jij allemaal in je leven om het makkelijker te maken voor jezelf of een ander met autisme? Voor meer informatie kun je altijd op de website van VVA terecht.