Zo overleef jij Blue Monday!

Blue Monday staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Op deze derde maandag van januari voelen volgens de bedenker veel mensen zich treurig en neerslachtig. Goede voornemens mislukken, de dagen zijn nog altijd donker, lenteweer en vakanties zijn nog ver weg en het is ook nog eens de eerste dag na het weekend. Dit samen maakt deze dag tot de meest deprimerende dag. Hoe kan jij deze nu toch overleven? Wij geven je een aantal tips!


Neem een dagje vrij

De maandag is eigenlijke elke week weer een zware dag. Die eerste werkdag hakt er toch altijd weer in. Heb jij er deze week echt geen zin in? Neem dan gewoon een dagje vrij. Dan heb jij alle tijd om te doen waar je gelukkig van wordt, of dat nu betekent dat je de hele dag vanuit je bed Netflix kijkt of een lekkere wandeling gaat maken.


Lekker niksen

Onze agenda’s zijn overvol en we voelen voortdurend de druk om constant bezig te zijn. Laat dat gevoel nu eens varen. Op Blue Monday hoeft helemaal niets. Kijk bijvoorbeeld de hele dag films en series op Netflix. Je hoeft er niet eens je bed voor uit te komen. Heb je nog geen Netflix? Neem dan gelijk een abonnement en kijk de eerste maand gratis! Je kunt ook je eigen relaxmomentje creëren. Neem een gezichtsmaskertje, neem een lekker bad of mediteer eventjes. Heerlijk is dat!


Probeer eens iets nieuws

Word jij er niet gelukkig van om de hele dag niets te doen? Ga dan juist eens iets anders doen. Zo kan je starten met een thuisopleiding of cursusje bij NHA. Als je dit nu doet, krijg je een gratis tablet. Daar word je spontaan weer gelukkig van. Je kunt ook kiezen voor een spannende activiteit die je nooit meer gaat vergeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van indoor skydiven bij Indoor Skydive?


Sporten voor meer geluk

Sporten heeft heel veel voordelen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar je knapt er ook mentaal flink van op. Van een goede sportsessie groeit je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Er wordt zelfs gezegd dat beweging hetzelfde effect heeft als antidepressiva en angst en stress vermindert. Je hoeft je zelf echter niet meteen af te beulen in de sportschool. Een wandeling of fietstocht doet ook al wonderen.

 

Blue Monday


Verwen jezelf

Als jij een beetje medelijden hebt met jezelf, is het de hoogste tijd om jezelf eens lekker te verwennen. Zo kan je bijvoorbeeld iets leuks voor jezelf kopen! Want wat is er nu leuker dan shoppen? Daar wordt werkelijk iedere vrouw (en ook menig man) gelukkig van! Ook als je geen zin hebt om je huis uit te gaan, kan je lekker gaan shoppen. Dan kijk je op onze website om te zien of er nog leuke kortingscodes of andere aanbiedingen actief zijn bij jouw favoriete winkels. En het is nu ook nog eens sale bij heel veel winkels. Je shopt dus ook nog met heel veel korting. Zo is het bijvoorbeeld sale bij Brantano. Torfs, C&A en ASOS. Heb je niet al te veel geld? Dan kan je natuurlijk ook gewoon iets lekkers voor jezelf klaarmaken. Iedereen wordt gelukkig van een lekkere snack!


Een dagje weg

Als je op Blue Monday vrij neemt, kan je ook de dag lekker vol plannen. Dan heb je niet eens tijd om je neerslachtig te voelen. Ga iets gezelligs doen met je vrienden of familie. Zo kan je een dagje shoppen met een vriendin, lekker lunchen met je vriend of neem de kids mee naar een pretpark. Je boekt een dagje uit heel goedkoop bij bijvoorbeeld Groupon of VakantieVeilingen.


Wees aardig tegen anderen

Als er iets is waar je gelukkig van wordt, is het wel het helpen van anderen. Dus zorg dat je vandaag aardig en behulpzaam bent tegen iedereen om je heen. Dat zit al in de kleine dingen. Glimlach naar voorbijgangers, geef je beste vriend of vriendin een lief compliment of stuur een kaartje naar je vader of moeder. Zij worden gelukkig, maar ook jij zal je hierdoor veel beter voelen. Zo kom je samen deze neerslachtige dag door!


Altijd positief blijven

Ook al voelt deze dag nog zo zwaar aan, ook hier komt een einde aan. Probeer positief te blijven, denk aan al het moois in je leven waar je dankbaar voor bent. Leer te waarderen wat je hebt en die dag wordt ineens veel minder naar. Zo valt Blue Monday uiteindelijk best mee en kan je vol goede moed er weer tegen aan op dinsdag.


Heb jij ook nog een paar goede tips om Blue Monday door te komen? Deel deze dan met ons!