Tips om je dierbaarste vakantieherinneringen te bewaren

Kom je net terug van vakantie of ga je binnenkort een weekje weg? Dan wil je er vast voor zorgen dat je nog lang kunt nagenieten van je je allermooiste herinneringen. Je kunt je vakantieherinneringen op diverse manieren bewaren. Zo kun je foto's afdrukken, een fotoboek maken, een dagboek bijhouden en nog veel meer! In deze blog lees je hoe jij jouw mooiste vakantieherinneringen zo voordelig mogelijk kunt vereeuwigen, zodat je ze nooit meer vergeet!


Maak een fotoalbum

Wanneer je ervan houdt om heel veel foto's te maken op vakantie, dan is het maken van een fotoalbum wellicht wat voor jou. Als je veel foto's hebt verzameld van dierbare momenten en van de diverse bezienswaardigheden die je hebt bezocht, dan heb je vast en zeker genoeg materiaal om er een leuk boek mee samen te stellen. Je kunt dit digitaal doen bij Albelli, Foto.com of Fotofabriek. Wil je profiteren van extra veel korting op je vakantieherinneringen? Gebruik dan deze Albelli code voor 25% korting op fotoboeken of deze Foto.com kortingscode voor 30% korting op fotoboeken. Bij Fotofabriek ontvang je momenteel 21% korting op fotoboeken, waar je geen kortingscode voor nodig hebt. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelf een fotoalbum te maken. Druk je vakantiefoto's met tot 30% stapelkorting bij Foto.com en plak ze in een album, die je met 40% korting bij de HEMA kunt kopen. Dit kost wel meer tijd dan het maken van een digitaal album, vooral wanneer je de pagina's wil versieren met leuke decoraties.

Vrouw bladert door fotoalbum


Houd een reisdagboek bij

Wil je iets originelers maken dan een fotoalbum? Hou dan een reisdagboek bij of maak een eigen magazine wanneer je thuis komt. Zo kun je bijvoorbeeld bij Fotofabriek een tijdschrift laten afdrukken met 21% korting. Plaats je mooiste foto's in je eigen magazine en schrijf er een verhaaltje bij. Wellicht heb je een paar heerlijke gerechten geprobeerd, die je later weleens opnieuw zou willen maken. Schrijf het allemaal op en maak er een leuk boekje van. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je verhalen gewoon met de hand te schrijven en er foto's van je vakantie tussen te plakken. Je hoeft bovendien niet eens te wachten totdat je thuis bent om je foto's af te drukken. Bij bol.com en MediaMarkt kun je kleine compacte fotoprinters shoppen, zodat je je foto's ter plekke uit kunt printen en op kunt plakken in je reisdagboek. Zo'n reisboekje of notitieboekje shop je al bij de HEMA met tot 50% korting.


Vakantieherinneringen in een box

Heb je geen zin of tijd om een fotoalbum te maken of om al je verhalen op te schrijven in een dagboek? Verzamel dan al je herinneringen in een herinneringendoos. Wanneer je op reis bent, ontvang je vast brochures of entreetickets voor bezienswaardigheden waarvan je portemonnee uit begint te puilen. Bewaar deze goed en stop ze, wanneer je thuis bent, in een mooie houten doos. Druk vervolgens nog wat foto's af en plaats er een paar kleine souvenirs in. Schilder de doos eerst over en schrijf er bijvoorbeeld de naam van het vakantieland op. Wanneer je dit voor iedere vakantie doet, heb je een leuke verzameling aan herinneringendozen vol met waardevolle momenten en souvenirs. Herinneringendozen shop je bijvoorbeeld bij bol.com of Amazon, maar je kunt ze ook gemakkelijk zelf maken. Wil je ze betellen? Gebruik dan deze Amazon kortingscode voor 25% korting of bespaar 10% bij bol.com.

Fotobox


Je favoriete plek of stad aan de muur

Wanneer je op vakantie bent, dan maak je soms wel honderden foto's die hoogstwaarschijnlijk in je filmrol verdwijnen waarna ze niet meer bekeken worden. Zet je foto's daarom bij thuiskomst altijd even op de computer en zoek ze uit. Bewaar de beste foto's en maak een selectie van je allermooiste foto's. Zit er een tussen die je echt heel erg gaaf vindt? Druk deze dan af op canvas, aluminium, poster of een andere vorm van wanddecoratie. Wanneer je de foto vervolgens aan de muur in je woonkamer of slaapkamer hangt, zul je dagelijks herinnert worden aan je heerlijke vakantie. Bovendien scoor je nu 25% korting op foto's op aluminium met deze Foto.com kortingscode. Of druk je foto op canvas voor minder dan €20,- bij CEWE.


Ideeën voor fanatieke reizigers

Ga je vaak op pad en heb je al diverse landen in je leven bezocht? Dan kun je er natuurlijk nog steeds voor kiezen om een fotoalbum te maken of om een reisdagboek te schrijven. Wat je echter ook kunt doen is bijhouden waar je allemaal bent geweest op een grote wereldkaart. Zo kun je bij bol.com bijvoorbeeld een witte of zwarte wereldkaart bestellen, die is afgebeeld op een groot prikbord, die je aan de muur op kunt hangen. Bij deze kaart worden diverse pins geleverd in verschillende kleurtjes. Zo kun je dus een pin plaatsen op iedere plek of op ieder land waar je bent geweest. Varieer in kleurtjes wanneer je bijvoorbeeld aan wil geven welke reizen je alleen hebt gemaakt, met vrienden of met je gezin. Je zou bovendien ook een fotomuur kunnen maken. Druk slechts één foto af van elke reis die je hebt gemaakt en plak deze op een muur. Op deze manier kun je dus terugkijken naar alle fijne momenten die je hebt gehad tijdens al je reizen!

Wereldkaart met pins


Diverse andere ideeën

Uiteraard hoef je niet perse iets met foto's of beeldmateriaal te doen om terug te denken aan je favoriete vakantiemomenten. Zo kun je bijvoorbeeld bij bol.com of Amazon glazen flesjes kopen met een kurken dekseltje. Vul deze met wat zand dat je op jouw vakantiebestemming vindt en schrijf de naam van de plaats op een label die je aan het flesje kunt maken. Zo heb je je favoriete locatie of vakantiebestemming altijd bij je in huis. Ook zou je de liedjes die je onderweg in de auto hebt geluisterd, kunnen branden op een CD. Hoe vaak komt het wel niet voor dat als je naar een bepaald liedje luistert, je terugdenkt aan een gebeurtenis of een periode in je leven omdat je toen voornamelijk naar dat liedje luisterde? Waarschijnlijk vrij vaak. Hoe leuk is het dus om een keer jouw eigen "Zomervakantie 2020"-CD te beluisteren, terwijl je in gedachten weer terug kunt gaan naar je vakantiebestemming.