Hemelvaartsdag 2022: dit zijn de beste acties voor een lang weekend weg

Een van de laatste lange weekenden van dit voorjaar staat voor de deur en dus tevens ook een van de laatste mogelijkheden om gemakkkelijk een lang weekend weg te gaan. Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag en als je dus de vrijdag erna een vrije dag opneemt, kun je extreem lang genieten van het mooie weer op een fantastische locatie. In deze blog hebben wij de leukste plekken en natuurlijk de allerbeste deals voor je uitgezocht, zodat jij optimaal kunt genieten.


Hemelvaartsdag

Zoals gezegd valt Hemelvaartsdag altijd op een donderdag en dit jaar is dat op 26 mei. De feestdag staat in het teken van Jezus en die zich na zijn sterven eindelijk aan de zijde van God heeft gevoegd. De dag moet altijd precies 39 na Pasen plaatsvinden en daarmee is het ook vanaf die dag ook nog maar tien dagen tot aan Pinksteren. Na het weekend van Pinksteren zijn de feestdagen voor een tijdje op en moet je wachten tot het najaar. Hemelvaartsdag is een verplichte vrije dag en omdat het vlak voor het einde van de werkweek valt, kiezen veel mensen er vaak voor om de dag erna ook vrij te nemen en op die manier een lang weekend te hebben. Wanneer je hier voor kiest, heb je dus veel mogelijkheden om een weekend weg te gaan met je partner, gezin of vrienden. 


Vakantie in eigen land

Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om mooie plekken te bezoeken of om gewoon even tot rust te komen. Er zijn genoeg prachtige plekken in België waar je kunt verblijven in geweldige accommodaties kunt verblijven. Een van de meest bekende parken om te logeren is Center Parcs, waar je overigens ook in Nederland en Frankrijk terecht kunt, en daar kun je nu profiteren van mooie kortingsacties. Er zijn zelfs een aantal kortingscodes beschikbaar waarmee je €25,- korting krijgt op je boeking. Hieronder vind je een lijstje met nog meer acties om een prachtig verblijf te boeken voor tijdens je tripje. 

Sommige bestemmingen liggen natuurlijk niet om de hoek en niet iedereen vindt het fijn om met heel veel bagage het openbaar vervoer in te stappen. Het is wellicht toch het overwegen waard om met Flixbus te gaan. Deze bussen zijn ingericht op reizigers en er is daarom veel ruimte voor je bagage. Bovendien krijg je bij Flixbus nu tot wel 50% korting op het vervoer. Wanneer je geen eigen auto tot je beschikking hebt, kun je er natuurlijk voor kiezen om tijdelijk een auto te huren. Bij veel verhuurders kun je rekenen op straffe kortingen en ook die hebben wij voor je uitgezocht.

Vakantie belgie


De grens over maar dicht bij huis

Wil je toch liever niet in eigen land blijven maar vanwege de korte tijdsduur, dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld naar Nederland of Frankrijk te gaan. Wanneer je dan toch wel in enige luxe wil verblijven, hebben we daar ook een aantal goede opties voor gevonden. Evancy verhuurt huisjes in prachtige gebieden in Frankrijk en ook daar is een kortingscode beschikbaar om 10% korting te krijgen op het totaalbedrag van je boeking. Bij Interhome kun je luxe vakantiehuizen boeken, zelfs buiten de eerder genoemde landen en je kunt daarbij tot wel 25% korting pakken. Een andere bekende op het gebied van mooie accommodaties in het buitenland is Belvilla. Wanneer je daar een account aanmaakt, krijg je goede aanbiedingen en met een kortingscode pak je al 20% korting op heel veel verblijven. Er is in ieder geval genoeg om uit te kiezen om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijk lang weekend hebt. 


De zon achterna

Het kan natuurlijk ook dat je helemaal geen zin hebt om dicht bij huis te blijven en dat je er het liefst zo ver mogelijk vandaan bent tijdens het weekend rondom Hemelvaartsdag. Dan kom je al snel uit op de optie om het vliegtuig te pakken naar een warme bestemming. Er zijn organisaties waar je alleen vliegtickets of verblijven kunt boeken en bij anderen boek je alles voor je reis in één keer. Wat je ook wil doen, neem in ieder geval een kijkje bij de volgende acties. 

Vakantie Hemelvaartsdag


Er zijn natuurlijk nog veel meer opties voor een heerlijk weekend weg en het duurt nog twee weken totdat Hemelvaartsdag aanbreekt. In de tussentijd kunnen er nog zeker een aantal mooie aanbiedingen voorbij komen. We raden je daarom aan om regelmatig onze pagina voor vakanties te checken. Je kunt natuurlijk ook vanuit het comfort van je eigen huis genieten van een aantal vrije dagen. We zetten een tijdje geleden al de leukste acties voor dit voorjaar op een rijtje, die kun je hier teruglezen. Geniet van je vrije dagen en maak er een mooie tijd van, ongeacht wat je gaat doen!