Heb jij een kleine tuin? Knap hem voordelig op!

In de zomer is er niets lekkerder dan lekker in je tuin genieten van de zon. Als jij het moet doen met een klein stadstuintje, kan het echter lastig zijn om hier een fijn plekje van te maken. Toch hoef jij niet de hulp in te roepen van een hovenier. Met deze budget tips maak jij zelf van je kleine tuintje een waar paradijs.


Laat je tuin groter lijken

Iedereen met een kleine tuin wil vooral dat de tuin wat groter lijkt. Daar zijn diverse handige trucjes voor. Zo kan je bijvoorbeeld een slingerpad aanleggen in het midden van de tuin. Daarnaast doet kleur veel. Plaats voor in de tuin donkere planten en meubels en achter juiste lichte planten en meubels. Ook kan je spiegels ophangen. Door de weerspiegeling lijkt het of de tuin doorloopt, waardoor deze veel groter lijkt!


Kies voor een vlonder

Wellicht heb je ruimte voor gras, maar meestal zal je in een klein tuintje bestrating aan moeten leggen. Je kunt dan het beste voor grote tegels kiezen en hiermee pad creëren. Vind je dit niet mooi? Tegenwoordig is het ook hip om een vlonder te plaatsen. Leg deze dan in de kijkrichting van de tuin. Zo lijkt deze veel ruimer. Je kunt bij Hubo houten terrastegels kopen met veel korting. Het aanleggen van een vlonder hoeft dan ook zeker niet duur te zijn. 


 Groen is altijd goed

Ook al heb je niet veel ruimte, groen is altijd goed. Kies wel voor de juiste planten. Zo is het aan te raden om hagen of planten met kleine bladeren en bloemen te plaatsen om een overdaad aan groen te voorkomen. Deze kan je voordelig kopen bij Tuinexpress. Als je niet voldoende ruimte hebt voor groen, kan je ook kiezen voor “verticaal” tuinieren. Kies voor klimplanten en hang bakken met bloemen aan je schutting. Zo heb je toch groen in je tuin, zonder oppervlakte te verliezen. 


Creëer een comfortabel zithoekje

Je tuin is de ideale plek om overdag lekker te zonnen en ’s avonds met familie of vrienden te dineren en te borrelen tot in de late uurtjes. Daarvoor moet je natuurlijk wel een fijn plekje creëren. Het is daarbij belangrijk om tuinmeubelen te kopen die goed in je tuin passen. Kies bijvoorbeeld niet voor grote meubels. Wat dacht je van een inklapbare tuintafel, een tuinbankje met opbergruimte of een hangmat? Allen zijn ideaal voor een klein stadstuintje. Waar koop je zulke voordelige tuinmeubelen? Dat kan nu bij GAMMA met wel 30% korting! Of koop ze bij IKEA voor een scherpe prijs!


Zorg voor een goede afwerking

Je tuintje is pas echt af met de juiste tuindecoratie. Kies voor fijne kussentjes voor bij je loungeset en plaats kaarsen en tuinverlichting voor meer sfeer. Let erop dat je niet te veel verschillende kleuren gebruikt. De meeste ruimte creëer je met één of hooguit twee basiskleuren. De leukste tuindecoratie koop je nu met korting bij Home24.


Heb jij nog tips voor het inrichten van een kleine tuin? Laat het ons weten!