Festival season: de beste tips voor dingen die je mee móet nemen!

Het festival seizoen is weer begonnen! De zomer zit weer vol toffe weekenden vol muziek, eten en hopelijk natuurlijk veel zonneschijn. Er zijn al zo veel lijstjes en tips te vinden op het internet met wat je nodig hebt als je naar een festival gaat. In dit artikel noemen we daarom ook niet artikelen als een tent, je tandenborstel en zonnebrand. Je hebt dit vast al helemaal klaar liggen! Wij zetten voor jou een aantal punten op een rij met écht handige tips, waar je misschien zelf nog niet aan hebt gedacht.


1. De beste festival outfit(s)

Oké, hier heb je vast en zeker al over nagedacht. Maar zeker in de chaos van alle festival-stress kan het voorkomen dat je last minute ineens je outfit nog bij elkaar moet zoeken! Bereid je voor door festival trends (online) te spotten en de items eruit te pikken die jij tof vind. Combineer met nieuwe kledingartikelen of met items die al in je kast hangen en leg deze vast klaar!

2. Extra waterfles-dopje

Op festivals kunnen ze vaak moeilijk doen met flesjes water, vooral om de doppen. Kom je met een flesje water aanzetten bij de ingang van het festival, dan moet je vaak het dopje inleveren. Zorg dat je een aantal extra dopjes bij hebt of verstop je (enige) dopje. Zo kun je later op het festival gewoon weer je flesje dichtdraaien!

3. Lege flessen

Nóg een kleine watertip: neem grote en lége flessen water mee! Deze kun je, eenmaal aangekomen op de festivalcamping, vullen met water. Deze leggen flessen schelen enorm in het gewicht wat je mee moet sjouwen, en uiteindelijk heb je wel gewoon genoeg water bij je!

Festival optreden

4. Babydoekjes

Babydoekjes, waarschijnlijk de redder in nood voor vele festivalgangers. Je zult ze vaker gebruiken en nodig hebben dan je nu misschien denkt! Het kost en weegt gelukkig bijna niks, dus deze doekjes mogen niet ontbreken in je checklist.

5. Cash geld

Cash geld is handig voor wanneer de pinautomaat even buiten gebruik is, of wanneer er misschien zelfs helemaal geen pinautomaat is. Je kunt niet even makkelijk het festivalterrein af en geld pinnen bij een pinautomaat in de buurt! Zorg dus dat je genoeg cash geld bij je hebt waar je het hele weekend mee zou kunnen overleven. Neem daarnaast ook niet al je waardevolle pasjes mee: alleen je pinpas en ID-kaart zijn voldoende.

6. Vuilniszakken

Vuilinszakken zijn vaak van die dingen die je snel vergeet mee te nemen. Niet alleen kun je ze, natuurlijk, gebruiken als vuilniszak, maar ook voor kleding die vies is geworden, om op te zitten of te gebruiken als bescherming tegen de regen. De vuilniszak is multifunctioneel en mag daarom zeker niet ontbreken!

Festival

7. Eigen (kleine) spiegel

Niet alle festival campings hebben spiegels hangen bij de sanitaire voorzieningen. Het is daarom handig een eigen (kleine) spiegel bij je te hebben, vooral voor de dames. Jezelf klaarmaken voor een dagje festival kun je dan op je gemak in je eigen tent doen!

8. Goede zin

Fris uitgeslapen, op en top fit en een lach op je gezicht. Helemaal ready voor een heerlijk weekend!


Kun je nog wel wat festival items gebruiken? Bekijk deze acties en scoor jouw laatste essentials!

Scoor bij Pull & Bear de tofste festival artikelen vanaf €2,99.
Bezoek de Festival Shop van Plutosport voor de meest voordelige items.
Festival Fever bij Modemusthaves: shop toffe items vanaf €16,95.
Bij ASOS vind je festival items met tot 50% korting.
In de bol.com Festival Shop vind je alles wat je nodig hebt voor super lage prijzen.


Wat zijn jouw ultieme festival tips?