Dé festival survival gids!

Ga jij deze zomer naar één of meerdere festivals? Dan is deze festival survival gids onmisbaar. Zowel doorgewinterde festivalgangers als groentjes vinden hier alle tips en tricks voor een geslaagd festival. Met deze survival gids begin jij goed voorbereid aan het festivalseizoen!


Maak een paklijst

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin dan ook op tijd met inpakken. Vergeet belangrijke items, zoals je tent, mobiele telefoon, powerbank, zaklamp, oordopjes, zonnebrandcrème, poncho, slippers, zonnebril en zakdoekjes niet. Om het jezelf gemakkelijker te maken kan je een paklijst maken en deze bij je houden, terwijl je aan het inpakken bent. Alles afgevinkt? Jij bent klaar om te gaan!


Neem een wegwerptent mee

Wegwerp- of pop-up tenten zijn ideaal voor een festival. Jij bent geen uren meer bezig met het opzetten van je tent. Gooi hem in de lucht en voilà: je tent staat. In de festivalwinkel van bol.com koop je heel voordelig een pop-up tent. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor 1 tot maar liefst 10 personen. Ook bij Collishop kan je een tent kopen. Daar krijg je niet alleen op tenten, maar op álle kampeerartikelen tot wel 45% korting.

 

Festival


Zet je tent op een praktische plek

Om het meerdere dagen vol te kunnen houden, is voldoende slaap van essentieel belang. Kies daarom een praktische plek uit om je tent te plaatsen. Zorg bijvoorbeeld dat je niet te dicht bij een partytent staat. Zoek een rustig plekje waar jij toch nog een paar uurtjes slaap kunt pakken. Toch veel last van lawaai? Neem ook altijd oordopjes mee! Deze koop je nu voordelig bij bol.com in de festivalwinkel.


Zorg dat je tent opvalt

Je wilt ook wanneer het donker is je tent gemakkelijk terug kunnen vinden. Voor je het weet stap je de verkeerde tent in en word je wakker naast een wildvreemde – wat natuurlijk helemaal niet altijd vervelevend is ;). Slaap je toch liever in je eigen tent? Zorg dan dat deze opvalt, bijvoorbeeld door er een vlag op te bevestigen. Zo raak je je tent nooit meer kwijt. Wat ook nog kan helpen als je ’s nachts je tent niet vindt, is een zaklamp. Zorg dat je deze niet vergeet mee te nemen.


Check de weersvoorspelling

Hopelijk sta jij het hele weekend in de stralende zon te dansen, maar het weer in België kan ook nog wel eens tegenvallen. Neem voor de zekerheid altijd een poncho mee. Zijn de weersvoorspellingen heel slecht? Dan is het verstandig om ook je regenlaarzen te trekken. Bij zomers weer is het belangrijk om niet je zonnebril en zonnebrandcrème te vergeten. Jij wilt natuurlijk niet zo rood als een kreeft terugkomen van je festivalweekend. Zonnebrandproducten shop je nu heel voordelig bij ICI PARIS XL, 24pharma of Viata.


Trek comfortabele schoenen aan

Op een festival leg je vaak heel veel kilometers af. Dan wil je uiteraard wel een comfortabel paar schoenen aan hebben. Jij gaat niet op je hoge hakken door de modder ploegen. Kies voor een paar waar je lekker op loopt. En neem voor de zekerheid ook altijd voldoende blarenpleisters mee. Trek bovendien altijd oude schoenen aan. Je wilt natuurlijk niet dat je gloednieuwe sneakers na één weekendje al helemaal vies zijn. Toch je nieuwe schoenen verpest? Bij Sacha koop je nu met tot wel 50% korting een nieuw paar!

 

Festival


Drink genoeg

En nee dan bedoelen we niet alcohol. Er zullen genoeg alcoholische versnaperingen worden genuttigd tijdens het festival, maar probeer af en toe toch ook een frisje of – nog beter – wat water tussendoor te pakken. Zo blijf je goed gehydrateerd en voel je je het hele weekend goed.


Neem voldoende eten mee

Eten en drinken op een festival is vaak ongelofelijk duur. Het ticket is vaak al een flinke aanslag op je rekening, dus zorg dat je het weekend zoveel mogelijk bespaart op eten en drinken. Neem zelf voldoende eten mee. Wij snappen best dat je veel ongezonds eet op een festival, maar probeer toch ook wat gezonde snacks in te pakken. Dat houdt jou op de been! Je kunt ook wat eigen (alcoholische) drankjes meenemen. Mag dit eigenlijk niet? Je kunt natuurlijk altijd wat proberen mee te smokkelen in lege shampooflessen – PS: deze tip heb je niet van ons ;).


Vergeet je hygiëne niet

Na een paar dagen festival ruikt niemand meer heel lekker. Toch kan je nog wel wat actie ondernemen voor een zo goed mogelijk hygiëne. Probeer af en toe te douchen, ook al is het druk bij de douches. Neem daarnaast ook altijd antibacteriële gel in, zodat je je handen ook kunt wassen zonder water. Ook zakdoekjes en reinigingsdoekjes om je make-up eraf te halen zijn onmisbaar op een festival. Alles dat je nodig hebt, shop je bij bol.com in de festivalwinkel.


Neem je eigen wc-rol mee

Als het festival op zijn einde loopt, is de voorraad wc-papier vaak ver geslonken. Niet zo prettig als jij net kleine of grote boodschap hebt gedaan. Neem dan ook een eigen wc-rol mee, zodat je altijd goed voorbereid naar het toilet kunt.

 

Festival


Vergeet niet je powerbank mee te nemen

Als jij je prima vermaakt op een festival, ga je je telefoon waarschijnlijk niet veel gebruiken. Toch is het handig om een powerbank mee te nemen, zodat je je telefoon toch kunt opladen als dit echt nodig is. Zo kan het soms handig zijn je vrienden te bellen als je ze kwijt bent of wat foto’s te maken van dit onvergetelijke weekend. Je koopt powerbanks onder andere bij MediaMarkt. Zorg er natuurlijk wel voor dat je je powerbank net voor het festival hebt opgeladen. Toch een dode batterij? Spreek dan in ieder geval een vaste ontmoetingsplek met je vrienden af, zodat jullie elkaar altijd weer terug vinden.  


Bescherm je spullen

Helaas komt niet iedereen naar een festival om plezier te hebben. Er zitten altijd wat gure types tussen die andermans tent in sneaken op zoek naar waardevolle spullen of die al zakkenrollend over het festivalterrein struinen. Let daarom goed op je spullen. Berg waardevolle spullen goed op in je tent of neem ze mee in een tasje. Ideaal is – het tegenwoordig weer helemaal hippe – heup- of buiktasje. Zo kan niemand bij jouw dierbaarste items. Heb je er nog geen? Koop hem dan bij Sacha of Omoda.


Amuseer je

Genoeg survival tips en tricks voor nu. Zorg er bovenal voor dat je je amuseert op het festival. Geniet van de artiesten, de sfeer en je vrienden en maak er een onvergetelijk festival van!


Heb jij nog goede tips en tricks die absoluut niet mogen ontbreken in onze festival survival gids? Deel ze dan met ons!