De leukste uitjes voor een voordelige kerstvakantie

Het is bijna weer zo ver: vakantie. Vanaf 25 december kunnen kinderen, scholieren en sommige volwassenen genieten van twee weekjes niets te hoeven doen. Wil je toch wel graag iets doen deze kerstvakantie? Dan kun je in deze blog leuke uitjes, deals en tips vinden om plezier te maken.


De leukste activiteiten voor binnen

Lekker weer is natuurlijk geen garantie in België, dus het is dan wel zo fijn als je een activiteit hebt waarbij het niet uitmaakt wat voor weer het is. Gelukkig is er meer dan voldoende te beleven zonder naar buiten te hoeven gaan. Bezoek bijvoorbeeld The Park. Bij deze VR-experience kun je kiezen uit acht belevenissen, welke verschillen in minimale leeftijden. Zo zijn er horror thema's maar ook activiteiten voor jongere kinderen. Zo'n uitje kan natuurlijk best prijzig zijn, maar dankzij deze kortingscode boek je een VR-experience met 15% korting. Dat scheelt al een hoop in de kosten! The Park heeft zes locaties door heel België, dus je kunt er een kort tripje van maken of maak er een lang weekend weg van en ga op vakantie in eigen land. Heb je jongere kinderen die nog niet oud genoeg zijn voor een VR-experience bij The Park? Dan kun je altijd nog naar een indoorpark van Plopsa gaan. Zo kan jouw dochter of zoon genieten van al het moois wat Studio 100 te bieden heeft, zonder dat je nat wordt of het ijskoud krijgt. Wil je besparen op zo'n uitje naar Plopsa? Dat kan zeker met deze kortingscode. Je krijgt dan €5,- korting op tickets. Daar kun je weer wat lekkers van kopen als je er eenmaal bent.

Man die VR beleeft


De leukste activiteiten voor buiten

Het kan natuurlijk ook gewoon gebeuren dat het deze kerstvakantie gewoon lekker zacht weer gaat zijn. In dat geval kun je heerlijk vertoeven buiten door bijvoorbeeld een wandeling te maken bij de Beekse Bergen. Momenteel is daar een Light Safari bezig, waarbij je kan genieten van mooie verlichting in de vorm van dieren. Je scoort daar kaartjes voor met tot 20% korting. Op die manier loop je nog een extra beetje lekkerder door het park heen. Wil je liever eerder dan 17:00 uur een uitje beleven? Dan kun je ook naar de Grotten van Han. Hier kun je zowel de natuur bekijken in het Wildpark, als diep onder de grond gaan in de grotten. Er is een hoop te beleven voor zowel jong als oud, dus het is leuk voor het hele gezin. Wil je liever wat spannends gaan doen? Kijk dan eens bij ActievandeDag. Daar kun je voor verschillende pretparken tickets bestellen met tot €15,- korting. Dat is een flinke besparing op je uitgaven! Bezoek bijvoorbeeld Movie Park in Duitsland of ga naar Slagharen in Nederland met je vrienden. Vind je het niet erg om wat langer te reizen? Dan kun je ook een dag of een aantal dagen naar Disneyland Parijs gaan. Daar geniet je van een Magische Kerstmis dankzij alle speciale versiering, parades en shows in de twee parken. Als je een verblijf boekt bij een van de Disneyland hotels, dan profiteer je ook nog eens van maar liefst €30,- korting per dag. Je hoeft dan namelijk geen parkeerkosten te betalen. Ga je maar een dagje naar een van de parken? Dan kun je tot €50,- korting pakken op tickets voor volwassenen. Je bent namelijk op sommige dagen voordeliger uit dan op andere dagen. Hiervoor kun je het best de kalender bekijken op de website, zo zie je gelijk welke dagen goedkoper zijn dan andere.

Meisje bij een aquarium


Bezoek deze vakantie het buitenland

Geen zin om aan te kijken of het lekker weer wordt in België? Ga dan gewoon naar het buitenland. Pak bijvoorbeeld de komende maanden minstens 15% korting met de Eindejaardeals van Booking.com. Hier kun je niet alleen hotels boeken, maar ook de reis naar het gewenste vakantieland. Op die manier ben je in één keer klaar en hoef je alleen nog maar je koffer in te gaan pakken zodat je klaar bent voor vertrek. De Eindejaarsdeals zijn geldig voor over de hele wereld, dus je kunt zelfs een reis naar Bangkok of Dubai boeken met korting. Blijf je toch liever ietsje dichter bij huis? Dan kun je uiteraard ook gewoon naar Londen of Valencia gaan tijdens de vakantie. Als je geen fan bent van vliegen, dan kun je ook een auto huren om je vakantie van start te laten gaan. Bij Avis krijg je tijdelijk 15% korting op je huurauto in België. Scheelt een hoop geld als je voor een langere tijd een auto huurt voor je vakantie. Zo kun je zelf je vakantie indelen en bepalen waar en wanneer je precies ergens bent. Maak bijvoorbeeld een reis naar Duitsland en stop ondertussen op andere plekjes waar je normaliter niet zou komen. Een vakantietrip die altijd goed is, is natuurlijk Center Parcs. Je kunt daar profiteren van last minute boekingskorting, dus het is altijd slim om snel een kijkje te nemen.


Ga jij deze kerstvakantie nog iets ondernemen of blijf je lekker thuis om bij te komen van al het eten na de kerstdagen? Als je geen vakantie hebt, dan kun je uiteraard ook een van de bovenstaande uitjes plannen voor in het weekend. Het is dan alleen wel slim om rekening te houden met extra drukte door de vakantiegangers.