Pak korting op de leukste uitjes en belevenissen tijdens het pinksterweekend

Het is dit weekend Pinksteren en dat betekent voor de meeste mensen een lang weekend. Heb je nog niets gepland staan, maar wil je er wel even tussenuit? Dan delen we in deze blog de leukste belevenissen die je dit weekend kunt gaan doen met je vrienden en familie. Uiteraard wil je dat zo voordelig mogelijk doen dus we delen ook de beste aanbiedingen en kortingscodes.


Wat is Pinksteren nou precies?

Tijdens Pinksteren herdenken de christenen de uitstorting van de Heilige Geest. Het zou het begin van het christendom zijn en ook de eerste christelijke opwekking. Het wordt altijd gevierd op de zevende zondag na Pasen. Dit jaar valt de Eerste pinksterdag dus op 19 mei. In België zijn er enkele tradities. Zo is er in Antwerpen een kermis genaamd Sinksenfoor en in Kortrijk is er het pinksterweekend de Sinksenfeesten. Dit is een stadsfestival gefocust op straattheater en muziek. Ook vind je hier een van de grootste rommelmarkten van Vlaanderen. In veel landen is de maandag na Pinksteren een vrije dag. In België is dit ook het geval en dus kun jij heerlijk genieten van een langer weekend.

Markeringen in de Bijbel


Bezoek een pretpark of dierentuin

Een van de leukste dingen die je natuurlijk kunt gaan doen is een bezoek brengen aan een pretpark of dierentuin. Let er wel op dat het waarschijnlijk wel heel druk gaat zijn in deze parken. Mocht je daar geen zin in hebben dan kun je natuurlijk altijd nog een weekje later een van de parken bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar Plopsa. Het zal je misschien verbazen maar deze parken zijn leuk voor jong én oud. Er zijn namelijk attracties en shows voor elke leeftijd. Ga bijvoorbeeld met de allerkleinsten op reis met Bumba en laat de jongeren een ritje doen in The Ride to Happiness by Tomorrowland. Deze achtbaan is nog steeds een van de meest spectaculaire achtbanen in Europa. Wil je zo goedkoop mogelijk Plopsaland De Panne bezoeken? Dan doe je dat met deze kortingscode. Je krijgt dan €5,- korting per persoon op tickets. Kies je ook voor tickets op datum, dan ben je zo voordelig mogelijk uit. Heb je Plopsa al wel gezien? Bezoek dan eens de Beekse Bergen! Dit is een unieke dierentuin in Nederland waarbij je op safari kunt gaan. Dit kun je doen met de auto, een bus, te voet of met een boot. Als je je tickets online bestelt dan kun je dit doen met tot €5,- korting. Wil je ook graag Speelland bezoeken? Dan heb je een combiticket nodig. Je krijgt dan één dag toegang tot het Safaripark en één dag toegang tot Speelland. Door te kiezen voor een combiticket bespaar je tot 10% op de ticketprijs. Wil je iets meer keuze uit verschillende parken? Dan kun je een kijkje nemen bij Tripper. Daar shop je tickets voor een pretpark met minimaal 15% korting en kaartjes voor een dierentuin met tot 70% korting.


Dit kun je ook nog doen tijdens het pinksterweekend

Geen zin in de drukte van pretparken en dierentuinen? Zoek dan de rust op met een uitje naar de wellness. Bij Groupon kun je allerlei aanbiedingen vinden voor spa’s en wellness bij jou in de buurt. Wil je er eentje boeken? Gebruik dan deze kortingscode voor 15% korting op je eerste activiteit. Boek bijvoorbeeld een privé sauna-arrangement voor twee in Lebbeke of ga voor een Japanse Head Spa in Brussel. Je kunt op Groupon.be makkelijk filteren op waar je precies een belevenis zoekt en hoeveel afstand er mag zijn van deze locatie. Wel zo handig als je bijvoorbeeld geen auto hebt of afhankelijk bent van openbaar vervoer tijdens dit langere weekend. Je kunt ook thuis een spa-ervaring creëren met de juiste producten. Zo hoef je de deur niet uit te gaan en kun je alsnog heerlijk tot rust komen. Kijk hiervoor bij LOOKFANTASTIC. Daar shop je alles wat je nodig kunt hebben voor een spadagje in je eigen huis. Dit doe je trouwens ook nog eens hartstikke goedkoop met een exclusieve kortingscode van ons. Je krijgt hiermee 22% + 6% extra korting op je aankoop. Als je je bestellingen op tijd thuis wil hebben, dan dien je wel express verzending te kiezen.

Vrouw op een massagetafel


Andere leuke belevenissen tijdens dit weekend

Als je geen fan bent van bovenstaande ideeën, dan word je misschien wel blij van een van de onderstaande:


Ga jij dit weekend nog iets leuks doen? Je kunt natuurlijk ook christelijk zijn en dit weekend naar de kerk gaan. Hoe dan ook heb je maandag een extra vrije dag. Alvast veel plezier!