Buitenspeeldag in België: zo wordt buitenspelen wel heel voordelig

Op woensdag 24 april is het overal in België officieel Buitenspeeldag! Kinderen worden op deze dag aangemoedigd om heerlijk buiten te gaan spelen. Televisiezenders als Ketnet, Nickelodeon en Studio100 draaien dan 's middags geen programma's en overal in woonwijken worden leuke activiteiten georganiseerd. Wil jij jouw kinderen ook aansporen om lekker te gaan ravotten buiten? Lees dan verder in deze blog voor wat voordelige tips over buitenspeelgoed en activiteiten!


Spelen en bewegen

De landelijke buitenspeeldag in België is in het leven geroepen door de overheid in samenwerking met televisiezender voor kinderprogramma's Nickelodeon. Zowel op internet als op TV zijn er tijdens deze middag geen programma's van Nickelodeon te bekijken, en ook Ketnet, Kadet, VtmKzoom en Studio 100 TV werken mee aan dit initiatief. Met de buitenspeeldag willen de zenders en de Vlaamse overheid kinderen aansporen om een hele middag buiten te spelen, bewegen en te sporten. Sinds 2016 wordt de Buitenspeeldag de woensdag na de Paasvakantie georganiseerd. Dit jaar is dat dus aanstaande woensdag op 24 april! Deelnemende gemeenten en organisaties kunnen zich bij het secretariaat voor de Buitenspeeldag aanmelden om allerlei activiteiten te organiseren en promoten. Wil jij weten of er in jouw gemeente een leuke buitenspeelmiddag voor de kids wordt georganiseerd? Lees dan verder!

Spelen met water


Houd ze in beweging

De Paasvakantie loopt alweer op zijn eind en de kinderen gaan al bijna weer terug naar school. Met de Buitenspeeldag hebben ze toch nog een extra middag om zich even helemaal uit te leven! Door heel België worden in gemeenten en door organisaties speciale activiteiten georganiseerd. In 2018 waren er maar liefst 411 activiteiten in 243 gemeenten en steden die meededen. Onder andere in Brussel Hoofdstedelijk Gewest en de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen worden dit jaar gratis sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Op de website van de Buitenspeeldag kun je precies zien waar je in jouw buurt terechtkunt voor buitenactiviteiten. Officieel duurt de Buitenspeeldag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Gedurende deze uren gaan de kinderzenders op TV dus op zwart! Spoor jouw kinderen dus ook aan om lekker buiten te gaan spelen, nu je ze even niet voor een scherm kunt zetten om ze rustig te houden.


Van springen tot schommelen

Het is voor kids natuurlijk iedere dag mogelijk om zich buiten even helemaal te laten gaan. Daar hebben zij in principe geen speciale dag voor nodig. Toch is het fijn dat er zo veel aandacht wordt gegeven aan het belang van buiten spelen en bewegen! Wil jij dit gevoel vasthouden en jouw kids de mogelijkheid bieden om het hele jaar door te genieten van frisse buitenlucht? Dan ben je bij Collishop nu aan het juiste adres, want hier ontvang je nu een gratis nestschommel van Winkoh bij aankoop van een houten speelset voor in de tuin! Je kunt bij Collishop in de webshop de mooiste speelsets vinden, compleet met glijbanen, schommels en klimrekken. Daarnaast heb je er ruime keuze uit trampolines, zodat de kids zich lekker moe kunnen springen. En misschien is het voor pap en mam ook wel leuk om op een ongezien moment een sprongetje te wagen?

Ook in de HEMA webshop vind je een uitgebreid assortiment aan buitenspeelgoed, zoals ballen, badmintonsets, bellenblaas en zelfs een XL dobbelspel waarmee je lekker ver kunt gooien. Profiteren van de beste promoties op buitenspeelgoed, waarbij de kortingen oplopen tot wel 50%? Neem dan eens een kijkje bij VidaXL. Hier scoor je heel veel schommels, speelsets en -huizen en zelfs springkussens tegen zeer voordelige prijzen. Bij Groupon kun je daarnaast terecht voor de beste deals op outdoor play artikelen, zoals tipi's, een mega opblaasbare eenhoorn, skippy-dieren, klassieke bordspellen in groot formaat voor buiten en voetbaldoelen. Tot slot geeft bol.com tot wel 30% korting op al het buitenspeelgoed met wielen, houten spellen voor buiten en kinderfietsen!

Speelset

Kleding en schoentjes

Tijdens het buitenspelen is het natuurlijk wel de bedoeling dat er een beetje geravot wordt door de modder en het gras. Krijg je de vlekken die jouw kleine heeft gemaakt er daarna onverhoopt niet meer uit in de was of hangt zijn of favoriete broek naderhand van rafels aan elkaar? Dan shop je bij de volgende winkels met extra korting op kinderkleding:

Vingerverf


Wat gaan jouw kinderen doen tijdens Buitenspeeldag 2019 in België? Laat het ons weten!