Minder geld uitgeven op vakantie? 7 tips hoe je dat doet!

Een redelijk goedkope vakantie vinden is natuurlijk punt 1… Maar óp vakantie komen er natuurlijk ook veel kosten op je af. Ben je benieuwd hoe je hierop kunt besparen en goedkoop op vakantie kunt? We hebben de beste 7 tips voor jou op een rijtje gezet!


1. Zo min mogelijk vaak pinnen

Binnen de EU maakt het niet uit hoe vaak je pint: het kost jou niets extra’s. Ga je buiten de EU op vakantie, dan is dit een ander verhaal. Voor geld uit de muur halen, betaal je hier al gauw enkele euro’s per keer. Je kunt dus beter één keer meer geld pinnen dan meerdere keren kleine bedragen!

2. Slim tanken

Pak jij deze zomer je auto om je vakantiebestemming te bereiken? Onderzoek dan eens goed in welke landen jij het goedkoopste kunt tanken! Benzineprijzen in Nederland zijn vaak enorm hoog, terwijl in andere (EU) landen deze vaak een stuk lager zijn.

Auto

3. Slaap in hostels

Oké, je krijgt er misschien niet het fijnste bed en de beste badkamer voor terug: maar goedkoop is een hostel wel! Als je van plan bent veel weg te zijn en activiteiten te ondernemen, is het zonde veel geld aan je verblijf uit te geven. Dit kun je veel beter voor wat anders gebruiken! Daarnaast is het tegenwoordig echt niet meer zo dat hostels vies en slecht onderhouden zijn. Er zijn ontzettend veel hostels die prima kamers aanbieden met soms zelfs een eigen badkamer.

4. Toeristenpas

Wanneer je van plan bent veel musea en andere toeristische trekpleisters te bezoeken, kan het handig zijn een toeristenpas aan te schaffen. Je betaalt voor deze pas een vaste prijs, die vaak veel lager ligt dan alle entreeprijzen en kosten van toeristische plekken bij elkaar. 

Museum

5. Besparen op eten

Iedere dag uit eten op vakantie is ontzettend leuk en erg lekker! Maar wanneer je op je geld wil letten, is dat niet de meest handige keuze. Kies er bijvoorbeeld voor een aantal dagen zelf te koken. Zie je het niet zitten om zelf te kokkerellen op vakantie? Vraag dan eens aan de lokale bevolking waar zij zelf uit gaan eten. Vaak kom je op deze manier bij de minder toeristische restaurants terecht, waardoor je vaak veel goedkoper een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgt!

6. Neem je studentenkaart mee

Ben je nog student? Of ben je geen student meer, maar heb je nog wel een studentenkaart ergens in de kast liggen? Neem deze mee op vakantie! Het kan je bij diverse activiteiten een leuke korting opleveren, bijvoorbeeld bij diverse musea en bioscopen. 

Studenten

7. Reisverzekering

Last, but definitely not least: een reisverzekering. Dit is wel iets wat je regelt vóórdat je daadwerkelijk op vakantie bent, maar het is wel belangrijk deze even te noemen. Je wil namelijk niet op vakantie voor onverwachte kosten te komen staan wanneer je géén reisverzekering hebt. Zorg daarom dat je alles voor vertrek goed geregeld hebt en je zorgeloos van je vakantie kunt genieten!

Nog geen vakantie geboekt? 

Bekijk onderstaande kortingscodes & aanbiedingen om nog een fijne en voordelige vakantie (benodigdheden) te vinden!

  • Landal: profiteer van 20% tot 30% korting op jouw zomervakantie.
  • Vueling: €10,- korting op jouw boeking.
  • Europcar: studenten ontvangen 10% korting .
  • TravelBird: boek jouw vakantie met super veel voordeel.
  • Agoda: bespaar tot wel 50% op je accommodatie.
  • Collishop: deze maand krijg jij tot 50% korting op reiskoffers.

Op welke manier bespaar jij als je op vakantie bent?