Zo kun jij duurzamer gaan leven zonder de bank te breken

Het is vandaag Wereldmilieudag. Op 5 juni staan we allemaal even stil bij het milieu en hoe we een handje kunnen helpen. Dit hoeft overigens niet duur te zijn, want er zijn voldoende aanbiedingen en kortingscodes te vinden voor milieuvriendelijke apparaten en kledingstukken. In deze blog delen we handige tips om wat milieubewuster te gaan leven en natuurlijk ook de beste deals om dit zo voordelig mogelijk voor elkaar te krijgen.


Waar staan we precies bij stil?

Tijdens Wereldmilieudag is het de inzet dat overheden en mensen stil staan bij het milieu en wat ze kunnen doen om het te verbeteren. Er is voor 5 juni gekozen omdat er in 1972 op deze dag de internationale milieuconferentie begon vanuit de Verenigde Naties. Elk jaar wordt er een vergadering gehouden in een ander land. Dit jaar vind het plaats in Saudi-Arabië. Het thema van 2024 is landherstel, woestijnvorming en droogtebestendigheid.

Schildpad in water


Zo kun jij het milieu een handje helpen

Duurzaam gaan leven is niet iets wat je 1-2-3 kunt doen. Dit gaat vaak geleidelijk en je hoeft niet perse gelijk groots te beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met minder vlees eten of vaker de trein of bus te pakken in plaats van de auto. De belangrijkste tip die we je echter kunnen geven is het minderen van plastic door herbruikbare producten te gebruiken. Plastic is namelijk een van de grootste vervuilers wat betreft ons afval. Gelukkig is plastic niet heel moeilijk om te bannen uit je leven. Kies bijvoorbeeld voor stoffen tassen in plaats van plastic tasjes of gebruik bijvoorbeeld glazen opbergpotten voor al je pasta’s en muesli. Daarnaast kun je ook voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen kiezen en zijn er ook andere opties voor verzorgingsproducten waarmee je de natuur minder pijn doet.


Kies voor een groen apparaat

Heb jij nog hele oude apparatuur staan in huis? Dan is het slim om deze te vervangen. Niet alleen voor je portemonnee maar ook voor je energieverbruik. Door minder energie te verbruiken ben je ook nog eens lief voor het milieu. Let hierbij wel op dat je kiest voor een energielabel wat groen is zoals A, B of C. Hoe roder je gaat, hoe slechter voor je energieverbruik en het milieu. Bestel bijvoorbeeld een energievriendelijke televisie bij Fnac. Daar profiteer je nu van wel 40% korting dankzij de EK-actie. In deze aanbieding vind je overigens ook soundbars met korting. Zo kun je extra voordelig genieten van mega goed beeld én geluid. Is jouw televisie nog lang niet aan vervanging toe, maar kan een van je huishoudelijke apparatuur wel een upgrade gebruiken? Kijk dan eens bij Samsung. Daar krijg je met deze kortingscode 10% plus 5% extra korting op diverse apparaten. Je kunt ook een kijkje nemen op de promotie-pagina van Samsung. Hier vind je alle aanbiedingen zoals korting en cashback waar je van kunt profiteren op de website. Zo kon je bijvoorbeeld €100,- terug krijgen bij aankoop van een deelnemende koelkast of kreeg je €75,- terugbetaald bij aankoop van een deelnemend inbouwtoestel. Een andere manier om te besparen op energie is door je huis slimmer te maken. Dit kun je doen met handige apparaten zoals radiatorknoppen en deur- en raamsensoren. Bij Tink shop je nu slimme apparaten met tot 55% korting dankzij de Vakantiegeld deals. Zo shop je een Hombli slimme deurbel met €100,- korting of een slimme thermosstaat starterkit met €300,- korting. Hoe slimmer je huis, hoe minder energie je verbruikt!

Elektrische auto aan de oplader


Ook je kledingkast kun je groener maken

Nee, we bedoelen niet dat je al je kleding nu in het groen moet bestellen bij je favoriete winkels. Er zijn namelijk een hoop milieuvriendelijke keuzes die je kunt maken als het gaat om het bestellen van nieuwe kleding. Let bijvoorbeeld op het materiaal en kies niet zo snel voor polyester maar eerder voor linnen en 100% katoen. Bij BRAX kun je makkelijk filteren op duurzame kleding. Er is namelijk een hele pagina aan toegewijd. De duurzame producten heten “Blue Planet” bij deze webshop en ze zijn gekenmerkt door het gebruik van duurzame grondstoffen en milieuvriendelijke productieprocessen. Heb je iets op het oog bij BRAX? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan namelijk een kortingscode voor €5,- op je volgende aankoop. Je kunt je ook aanmelden voor de BRAXCLUB. Daarmee krijg je een welkomstbon voor €10,- korting. Daarnaast krijg je ook nog allerlei andere voordelen met deze club, dus als je vaker wil bestellen bij BRAX dan is het zeker een aanrader om je aan te melden. Bij deze winkels kun je ook terecht voor milieuvriendelijke kleding en schoenen:


Zoals je hebt gelezen is het helemaal niet zo lastig om te beginnen met een duurzamer leven! Vaak wordt duurzaam leven gezien als duur, maar door goed te letten op de lopende aanbiedingen en kortingscodes kun je veel besparen.