De leukste tips en beste deals voor om je vakantiegeld te besteden

Eind mei is, naast de feestdagen, een van de leukste weken van het jaar want dan ontvang je naast je loon ook nog eens vakantiegeld. Dit geld is in de afgelopen twaalf maanden voor jou gespaard en kun je nu voor hele leuke dingen gebruiken. Vroeger gebruikten mensen het geld vooral om een reis te maken, maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden om dit geld te besteden eindeloos. Om ervoor te zorgen dat je het maximale uit dit extraatje haalt, hebben wij de beste kortingscodes, acties en de leukste tips voor je uitgezocht. 


Vakantiegeld

Ruim honderd jaar geleden werd er voor de eerste vakantiegeld uitbetaald aan werknemers om vakantie te kunnen vieren. Voor die tijd moest je onbetaald verlof opnemen om dit te doen. Veel mensen kregen in die tijd ook nog contant en per week betaald, wat het vaak erg lastig maakte om te sparen voor die vakantie. Toen werd besloten dat de werkgever verantwoordelijk werd voor het sparen van vakantiegeld en ook het uitbetalen ervan. Over het algemeen krijg je dit geld bij je loon van eind mei en moet het vakantiegeld uiterlijk in juni betaald worden. Dit is zelfs verplicht en wordt berekend aan de hand van je gewerkte uren van de afgelopen twaalf maanden. Elke maand wordt er een heel klein percentage van je loon ingehouden en dat krijg je als zakcentje voor de zomerperiode aanbreekt. Sparen was nog nooit zo leuk en zo makkelijk. 

Vakantiegeld blog


Pak je voordeel met deze waanzinnige kortingscodes

Het leukste van online is natuurlijk wanneer je een kortingscode kunt gebruiken! Met een code kun je vaak extra korting krijgen op kleding, uitjes en andere dingen waar jij je vakantiegeld aan wil besteden. Op dit moment hebben we al een leuke lijst met kortingscodes beschikbaar en die hebben we hier voor je op een rijtje gezet. Klik op de acties die jou het meeste aanspreken en je komt direct op de actiepagina van je favoriete winkel terecht. 


Boek de ultieme droomvakantie

De naam vakantiegeld zegt het eigenlijk al: geld om vakantie mee te vieren. Veel mensen maken hier, vooral na de afgelopen twee jaar, gretig gebruik van. Het is tijd om je droomvakantie te gaan boeken en je wil natuurlijk zoveel mogelijk waar voor je geld. Je kunt ervoor kiezen om dicht bij huis te blijven of juist in het vliegtuig te stappen en naar de andere kant van de wereld te vliegen. Daarnaast is er nog de belangrijke keuze of je gaat voor een actieve vakantie op juist uitrusten naast het zwembad of aan het strand. Wanneer je alles in één keer wil regelen, doe je er goed aan om je vakantie te boeken via bijvoorbeeld Expedia. Daar kun je namelijk tegelijkertijd een vlucht, verblijf en activiteiten regelen. Bovendien kun je ook nog eens minstens 10% korting krijgen door je aan te melden voor het Rewards programma en zijn er nu acties waardoor het voordeel kan oplopen tot maar liefst 30% korting op de volledige reis. Voor grote reizen naar andere continenten kun je beter Connections checken, waar je complete rondreizen door bijvoorbeeld Canada kunt boeken. Natuurlijk krijg je ook daar korting op je vakantie en er is zelfs een kortingscode beschikbaar. Voor de reizigers die liever binnen Europa en het liefst zo dicht mogelijk bij huis blijven, is het interessanter om te boeken bij Center Parcs, Evancy of Pierre et Vacances. Ook bij deze aanbieders kun je rekenen op straffe aanbiedingen en kortingscodes om je reis zo voordelig mogelijk te boeken. Wil je meer inspiratie opdoen en in de gaten houden welke codes en acties er nog meer online komen? Vergeet dan vooral niet om onze speciale actiepagina's voor reisjes en vakanties in de gaten te houden.

Droomvakantie boeken


Shop until you drop

Durf je het nog niet aan om op reis te gaan of wil jij je geld gewoon liever op een andere manier besteden? Dat kan en dat mag! Je kunt het extra geld namelijk ook heel goed gebruiken om je garderobe weer eens flink aan te vullen of je favoriete verzorgingsproducten te kopen. De winkels zijn weer goed gevuld met de tofste mode en de beste producten, dus we snappen dat je soms het overzicht een beetje kwijtraakt. Daarom hebben wij een greep gedaan in de beste deals van dit moment en die hieronder voor je klaargezet. Jij hoeft alleen maar te klikken en te shoppen totdat je er languit bij neerploft op de bank thuis. 


Geniet van het leven

Natuurlijk is het helemaal aan jou waar jij je vakantiegeld aan uitgeeft. Het is vooral belangrijk dat je ervan geniet en er het maximale uithaalt. Je hoeft geen verre reis te maken om gelukkig te zijn. Je kunt ook na een lange dag winkelen thuis op de bank ploffen en met korting eten bestellen bij Pizza Hut of via Takeaway. Trakteer jezelf daarna op een heerlijk wijntje die je voordelig bestelt bij Wijnvoordeel. Of bestel alles voor een overheerlijke cocktail bij Drankdozijn en geniet van de warme zomeravonden in je tuin met vrienden. Of ga een dagje naar een pretpark en gebruik de kortingscodes voor Walibi of Bellewaerde

Drinken met vrienden


Zoals gezegd zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos en is dit slechts een greep uit al die mogelijkheden. We hopen dat je hier inspiratie uit hebt kunnen halen zodat je goed voorbereid bent wanneer het geld opeens op je bankrekening staat. Voor de meeste mensen zal het nog even duren voordat het zo ver is en in de tussentijd kunnen er nog heel veel goede kortingscodes en deals bijkomen. We raden je daarom aan om altijd onze pagina's in de gaten te houden zodat je altijd op de hoogte bent en de beste keuzes kunt maken. We wensen je in ieder geval een fijne vakantie en heel veel plezier met shoppen!