Pasen 2022: zo dek jij voordelig de beste ontbijttafel

De weersomstandigheden laten nu nog te wensen over, maar voor het lange paasweekend staat er beter weer op de planning. Dat betekent dat je op zondagochtend in de zon buiten eieren kunt zoeken en vervolgens aan een prachtig gedekte tafel kunt genieten van een overheerlijk ontbijt. Er zijn ongelofelijk veel manieren om de tafel te dekken, en thema's en gerechten om uit te kiezen. Wij geven je de beste tips en natuurlijk de allerbeste deals zodat jij optimaal en met extra veel korting kunt genieten van een ontbijt, brunch of diner.


Waarom vieren we Pasen?

Tegenwoordig staat Pasen vooral in het teken van gekleurde eieren, veel chocolade, kuikentjes en natuurlijk de paashaas. De oorsprong van dit feest heeft daar eigenlijk niet heel veel mee te maken. Pasen is een van de belangrijkste christelijk feestdagen en wordt altijd op een zondag gevierd. Deze feestdag staat in het teken van de wederopstanding van Jezus en is daarom zo belangrijk voor gelovigen. In de week voorafgaand aan Pasen zijn er nog een aantal belangrijke dagen zoals Witte Donderdag en Goede Vrijdag. Deze dagen samen met tweede paasdag worden ook wel het paasfeest genoemd. Waar komen dan die eieren en die paashaas vandaan? De eieren staan voor het nieuwe leven dat is ontstaan met de wederopstanding van Jezus. Bovendien staan de eieren ook voor vruchtbaarheid en de lente. De paashaas heeft niks met Jezus te maken, maar vindt zijn oorsprong uit de tijd van de Germanen, waarbij een vogel gered werd door een tovenares. Ze maakte van de vogel een haas en uit dankbaarheid kwam het beestje ieder jaar eieren brengen. Uiteindelijk gaan veel verhalen ook samen met tradities binnen een gezin. Wat is een bekend verhaal bij jullie thuis?

Kuiken paashaas


Dek de tafel in stijl

Voordat je allerlei lekkers op tafel gaat zetten, is het natuurlijk leuk om de tafel in stijl aan te kleden. Je kunt het makkelijk houden door alleen wat servetten en kartonnen bordjes te halen bij Zeeman, maar je kunt er ook echt een kunstwerk van maken. Je begint natuurlijk met het uitzoeken van een mooi tafelkleed, zodat de ondergrond al feestelijk is. Dek daarna de tafel met borden, bestek en glazen. Je kunt je eigen servies gebruiken, maar voor de gelegenheid kun je ook kartonnen borden met een leuk motief gebruiken. Pak een handvol chocolade eieren en strooi die tussen de borden op tafel. Je kunt ook een paar kleine (pluche) kuikentjes kopen en die als extra decoratie naast ieder glas zetten. Voor de kinderen is het extra leuk om een stel kleine chocolade paashaasjes erbij te zetten. Je vindt hieronder een lijstje waar je deze leuke accessoires zo voordelig mogelijk in huis kunt halen. 


Haal een paastak in huis

Tijdens Kerstmis haalt iedereen een kerstboom in huis en versiert deze met ballen en andere leuke versieringen. De paastak is de eigenlijk de kerstboom tijdens Pasen en het is erg leuk om ook die te versieren. Dit kun je heel makkelijk alleen doen, maar je kunt ervoor kiezen om dit als activiteit met je kinderen te doen. De paastak kun je tegenwoordig bij bijna elke bloemist of je lokale supermarkt halen. Tegenwoordig kun je ook ornamenten halen die helemaal in het teken staan van het paasfeest. Denk hierbij aan ballen in de vorm van een ei of een paashaas. Vind je zo'n paastak wat veel? Je kunt ook een boeket of bloemstuk met korting bestellen bij Fleurop waar zo'n paastak in verwerkt is. Bovendien is het sowieso leuk om rondom de paastak een extra bloemstuk of boeket neer te zetten om de vrolijke uitstraling wat uit te breiden. Een boeket kun je bijvoorbeeld ook bestellen bij Euroflorist. Voor meer inspiratie kun je altijd een kijkje nemen op social media of onze andere winkels eens bekijken.

Paastak


Lekker eten mag niet ontbreken

Na alle decoraties is het nu tijd voor het allerbelangrijkste: eten. Je kunt natuurlijk de eieren niet vergeten. Je kunt deze kant-en-klaar en geverfd in de winkel kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze zelf te koken en te verven. Dit laatste is ook weer een leuke activiteit om met de kinderen samen te doen en het kan ook een rustgevende bezigheid voor jezelf zijn. Naast de eieren is ook het paasbrood een lekkernij die vaak terug te vinden is op de ontbijttafel. Vaak is deze gevuld met spijs of het is een soort suikerbrood. Je kunt dus kiezen wat jij zelf het lekkerste vindt, of natuurlijk allebei! Je kunt bij onder andere Albert Heijn nu heel voordelig luxe boodschappen in huis halen. Denk hierbij aan een lekker stuk gerookte zalm en luxe gerechten die je normaal niet in de winkel vindt. Je kunt het ook over een hele andere boeg gooien en een maaltijdbox bestellen. Wanneer je een brunch organiseert is het ook vaak gebruikelijk om te zorgen voor een lekker bubbeltje of een goed glas zijn. Dit is vooral lekker wanneer de kinderen in de zon naar eieren gaan zoeken en jij achterover kunt leunen. Via het onderstaande lijstje scoor jij de beste deals op het gebied van boodschappen. 

Eieren zoeken


Wil jij ook nog een leuke outfit scoren om mee aan de ontbijt- of brunchtafel te verschijnen? Neem dan ook een kijkje op onze startpagina voor de beste kortingscodes bij topmerken en -winkels.