Dit zijn de leukste en goedkoopste manieren om deze feestdag te vieren

Er staat weer een feestdag voor de deur en dat betekent in dit geval een extra lang weekend. In combinatie met deze zomerse dagen betekent dat je extra lang kunt genieten van een weekendje weg, een extra dagje uit of andere leuke activiteiten. Je wil dit natuurlijk wel op de meest voordelige manier doen en daarom hebben niet alleen de leukste opties voor je uitgezocht maar ook nog eens de strafste acties erbij gezet. Heel veel plezier en geniet van je lange weekend met dank aan deze tips. 


Maria Hemelvaart

Het is natuurlijk heerlijk om van een extra vrije dag te genieten, maar waarom heb je eigenlijk die dag vrij? De feestdag komt vooruit uit de katholieke kerk en wordt altijd op 15 augustus gevierd. Op deze dag wordt herdacht dat de moeder van Jezus, Maria, deze aardse wereld verliet en naar de hemel is gegaan. De dag wordt meestal gewoon aangeduid als Maria Hemelvaart maar staat ook wel bekend als Maria Tenhemelopneming. De sterfdag van Maria is tevens ook de reden waarom dat in de regio van Antwerpen op 15 augustus Moederdag wordt gevierd. Wat in de rest van het land al eerder op de tweede zondag in mei is gevierd. Maria Hemelvaart is dus een Katholieke feestdag en daarom dus nog steeds een vrije dag, waar jij optimaal van kunt gaan genieten. 


Een lang weekend weg

De beste manier om optimaal van dit lange weekend te genieten is om een klein tripje te maken. Je kunt bijvoorbeeld naar het strand, de bossen opzoeken of een citytrip plannen. Je kunt dit heel eenvoudig houden door bijvoorbeeld op een camping te logeren, maar je kunt ook van de gelegenheid gebruikmaken en een luxe villa boeken. We hebben selectie voor je gemaakt van de beste deals van dit moment, zodat je een stuk makkelijker kunt kiezen. Des te sneller heb je geboekt en kun je gaan genieten!

Vakantie Frankrijk


Een dagje uit

Je hoeft natuurlijk niet voor een weekend weer je koffer in te pakken. Je kunt er ook voor kiezen om alleen maandag een lekker dagje uit te gaan met het hele gezin of met je favoriete vrienden. Hiervoor zijn de opties eigenlijk eindeloos en we snappen dat je door de bomen het bos niet meer helemaal kunt zien. Je hebt de keuze uit een flink aantal pretparken, dierenparken en nog een aantal iets minder voor de hand liggende opties. De keuze voor deze dag moet je natuurlijk helemaal zelf maken, maar we hopen dat het helpt om te zien hoeveel je kunt besparen op toegangstickets. 


Trek je eigen plan

Het belangrijkste is natuurlijk vooral dat je iets gaat doen waar je blij van wordt en dat kan ook op een hele andere manier. Zo kun je bijvoorbeeld met korting een auto huren bij Avis en lekker de natuur in trekken voor een dagje. Of doe lekker rustig op die warme dag en ga 's avonds met korting uiteten via een van de coupons die je bij Groupon kunt kopen. Daarnaast kun je ook gewoon in je eigen tuin blijven en lekker zwemmen. Bestel dan snel een zwembad bij Dreamland, laat het thuis bezorgen en geniet van de verkoeling. Bestel bij BookSpot een goed boek voor jezelf en profiteer van de actie op kaartspelletjes om de kinderen bezig te houden. De sale is daar nog in volle gang en dus pak je al snel tot maar liefst 70% korting op je winkelmandje. Of je gaat onder de parasol zitten met je laptop en de hele dag online winkelen met behulp van straffe deals die je hier kunt vinden. Zo lang je maar doet, waar jij blij van wordt zodat deze je met een goed gevoel kunt terugkijken op deze extra vrije dag. 

Boek lezen