Internationale Vrouwendag: op deze manier kun jij de vrouw in je leven huldigen

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en dat betekent dat je die ene speciale vrouw in je leven in het zonnetje kan zetten. Je kan natuurlijk ook jezelf een cadeautje geven om jezelf wat extra liefde te geven. In deze blog vind je de beste aanbiedingen en kortingscodes waar je gebruik van kan maken voor een leuk cadeau.


Wat houdt Internationale Vrouwendag precies in?

Elk jaar staat 8 maart in het teken van de vrouw en wat er allemaal bereikt is voor vrouwen. De dag is ontstaan in 1908, toen duizenden vrouwen de straat opgingen voor hun rechten en in 1909 was het officieel Vrouwendag in de Verenigde Staten. Ongeveer tien jaar later werd 8 maart een officiële dag voor vrouwen. We staan tijdens deze dag stil bij economische, politieke en sociale prestaties van vrouwen en ook welke stappen er nog allemaal nodig zijn voor vrouwen. Het thema van Internationale Vrouwendag in 2024 is ‘Eén wereld, duizend vrouwen’. Dit thema draait om de overeenkomsten én de verschillen van vrouwen. Wil je wat meer doen dan alleen de vrouw in je leven in het zonnetje te zetten? Dan kun je ook meelopen een mars in bijvoorbeeld Brussel of Gent.

Inspirerende tekst


De leukste cadeaus voor die ene speciale vrouw in je leven

Het is natuurlijk belangrijk om stil te staan bij alles wat vrouwen hebben bereikt en willen bereiken, maar je kunt ze ook even in het zonnetje zetten. Het meest overduidelijke cadeau is natuurlijk een bosje bloemen en die shop je deze week extra voordelig dankzij deze kortingscode van Fleurop. Je krijgt dan namelijk 10% korting op je gehele bestelling. Je kunt bij Fleurop terecht voor boeketten, maar er zijn ook samengestelde producten waarbij de ontvanger ook nog iets anders erbij krijgt zoals een giftcard van ICI PARIS XL. Is de vrouw in je leven geen fan van bloemen? Dan vind je bij Fleurop ook planten voor in huis. Deze blijven, met goede verzorging, ook nog eens langer mooi dan een bos bloemen! Geen fan van de boeketten die je bij Fleurop kan bestellen? Dan kun je ook terecht bij Euroflorist. Daar pak je dankzij deze kortingscode 15% korting op alles. Deze webshop heeft zelfs een speciale categoriepagina aangemaakt voor Internationale Vrouwendag, zodat jij in een oogopzicht de mooiste boeketten kan zien. Bestel bijvoorbeeld een klassiek boeket van rode rozen of ga voor een vrolijk tulpenboeket. Je kunt natuurlijk ook verder op de website kijken naar andere boeketten, zoals de Farm to Door collectie. Je hoeft je geen zorgen te maken over te vroeg bestellen, want je kunt gewoon zelf aangeven wanneer de bloemen bezorgd moeten worden. Handig als de ontvanger op vrijdag meedoet aan een mars! Zo kun je het boeket bijvoorbeeld gewoon op donderdag of zaterdag laten leveren. Wil je toch liever een minder voorspelbaar cadeau geven? Kijk dan eens bij Ditverzinjeniet. Daar shop je grappige en speelse cadeautjes waarmee je vrijwel zeker een glimlach kan toveren op het gezicht van de ontvanger. Gebruik deze kortingscode als je daar bestelt en pak 10% korting op je volledige aankoop.


De leukste cadeaus voor jezelf

Die ene speciale vrouw in je leven dat ben je natuurlijk ook zelf! Het is daarom belangrijk dat je jezelf soms wat extra liefde geeft met bijvoorbeeld een cadeautje. Zo kun je bij ICI PARIS XL €5,- korting krijgen op alles tijdens Women’s Day. Deze kortingscode is te gebruiken op bestellingen van €30,- of meer, maar daar kom je al snel aan met al het leuks wat je kan vinden in de webwinkel. Naast deze kortingscode kun je er ook profiteren van de Ronde Prijzen waarmee je tot €10,- korting kan pakken. Deze aanbieding kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een nieuwe parfum of een vervanging van je oude lipgloss die bijna op is. Heb je geen behoefte aan nieuwe beautyartikelen? Dan kun je ook een kijkje nemen bij Timberland. Daar scoor je met de Women’s Week promo 20% korting op een hele hoop items. Het enige waar je aan hoeft te voldoen is dat er twee of meer artikelen in je mandje zitten. Shop bijvoorbeeld een paar wandelschoenen en bootschoenen voor het mooiere weer of kies een nieuwe outfit van Timberland uit. Mocht je niet zo’n fan zijn van wandelen, dan kun je ook kijken bij Monki. Daar profiteer van je wel 50% korting met de Spring Deal. Deze is dus niet specifiek voor Internationale Vrouwendag, maar uiteindelijk pak je toch flink voordeel op je nieuwe outfit. Het perfecte moment om eindelijk die ene jurk te bestellen die je al een tijdje op het oog had! Wil je jezelf liever een uitje cadeau doen? Dan kun je kijken bij Bongo. Daar scoor je met deze exclusieve kortingscode 15% korting op allerlei cadeaubonnen. Bestel bijvoorbeeld een cadeaubon voor een wellnessdag bij je favoriete saunaplek of ga voor een weekendje weg in Europa.

Girl Power sokken


Ga jij je moeder, vriendin of vrouw in het zonnetje zetten? Dan kun je dat natuurlijk ook gewoon zonder allerlei cadeautjes doen en gewoon je dankbaarheid tonen door iets leuks te gaan doen of klusjes te doen voor haar in huis. Zo kan ze na werk of het lopen van de mars gewoon lekker relaxed thuiskomen.