De beste kortingscodes en deals voor Internationale Vrouwendag 2023

Het is 8 maart en dat betekent dat het de Internationale Vrouwendag is. Veel bedrijven vieren deze speciale dag met kortingscodes en leuke aanbiedingen. In deze blog kom je te weten wat Internationale Vrouwendag nou precies inhoudt en waar je de beste deals gaat vinden voor deze dag.


Wat is Internationale Vrouwendag

Sinds 1911 word Internationale Vrouwendag gevierd om strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit voor vrouwen. De dag is in 1908 in New York ontstaan tijdens een grote staking tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Sindsdien gebruiken veel vrouwen deze dag om de straat op te gaan voor demonstraties, bijeenkomsten en conferenties. In België vierden we eerst tot 2003 de Nationale Vrouwendag op 11 november. Door een wetsvoorstel van senator Fatma Pehlivan in 2003 vieren we de Internationale Vrouwendag voortaan op dezelfde dag als de rest van de wereld. Vaak heeft de dag een speciaal thema, en dit jaar is dat Onbeperkt Leefbaar. Het gaat er voornamelijk om hoe jij als vrouw jouw omgeving weer leefbaar kunt maken, denk aan vrouwen die geïsoleerd leven of vrouwvriendelijk beleid bij bedrijven. Op de website van Internationale Vrouwendag vind je ook waar je naar toe kunt gaan als je graag wil demonstreren. Zo kun je bijvoorbeeld naar een lezing of een speciale wandeling in Antwerpen.

Girl Power


Vier vandaag met speciale deals

Voor Internationale Vrouwendag hebben veel shops kortingscodes of leuke aanbiedingen; de meeste duren wel maar een dag. Daarom is het wel zo handig en fijn om het allemaal in een overzicht te hebben zodat je er zeker van bent dat je geen enkele interessante deal kunt missen. Als jij dol bent op jezelf te uiten door jouw kledingstijl dan kun je vandaag terecht bij Peter Hahn want je shopt daar nu met 15% korting dankzij een kortingscode. Perfect om jouw nieuwe lenteoutfits of unieke werkoutfits bij elkaar te winkelen. Om jouw outfit helemaal af te maken kun je terecht bij Lucardi. Je scoort hier namelijk 20% korting op alle damesartikelen. Een hartstikke fijne korting als je op zoek was naar een ring, ketting of armband. Als je jezelf liever wil verwennen met skincare of een lekkere parfum dan kun je terecht bij Notino, want je scoort daar 15% korting op alles met een kortingscode. Maar ook bij Parfumdreams kun je flink besparen dankzij een kortingscode. Het bedrijf geeft jou namelijk 22% korting op alles om Internationale Vrouwendag te vieren. Zo kun jij dat ene geurtje van Mugler of die foundation van Yves Saint Laurent voordelig bestellen. Als je graag liever meer ontvangt dan dat je eigenlijk nodig hebt, dan moet je snel naar Douglas.be surfen. Je ontvangt namelijk tot drie cadeaus gratis bij jouw bestelling, en je profiteert ook nog eens van de ronde prijzen. Wees er wel snel bij, want voor de cadeaus geldt op is op. Voor specifieke huidverzorging kun je terecht bij Paula's Choice en vandaag kun je daar ook nog eens 20% korting op alles krijgen dankzij de speciale aanbieding. Zo kun je hun populaire exfoliant bestellen of een fijn gezichtsmasker om je huid een boost te geven. Naast skincare, sieraden en kleding kun je vandaag ook nog bloemen bestellen met korting. Daarvoor kun je terecht bij bloomon, waar je 25% korting krijgt op jouw bestelling dankzij een kortingscode.

Vrouw met bloemen in haar


Andere interessante aanbiedingen

Naast de speciale deals voor Internationale Vrouwendag zijn er natuurlijk ook nog vele andere aanbiedingen waar jij van kunt profiteren. Bij deze deals heb je het geluk dat ze langer duren dan alleen vandaag, zo heb jij iets meer tijd om te bestellen als je vandaag druk bent met demonstreren of een andere activiteit. Met deze onderstaande deals kun je besparen:


Ga jij Internationale Vrouwendag vieren door te demonstreren of ga je jezelf verwennen met een van de bovenstaande deals? Je kunt natuurlijk ook allebei doen. Als je het vandaag te druk hebt met de speciale dag te vieren, dan kun je later ook nog op onze "Spring Deals"-pagina kijken. Deze pagina wordt continue geüpdatet zodat je nooit een interessante deal zal missen.