Goedkoop uit eten: deze trucjes moet jij kennen voordat je een restaurant binnen stapt

Heb je iets te vieren? Geen zin om te koken? Er is altijd wel een reden te verzinnen om uit eten te gaan. En waarom ook niet?! Het is lekker, je hoeft niet zelf achter het fornuis te staan en ook de afwas kun je achterwege laten. Natuurlijk is het fijn als je geld kunt besparen op fijne restaurants. Er zijn gelukkig een aantal manieren waarop jij dat kunt doen. Zo wordt uit eten gaan niet alleen goedkoper, maar ook nog leuker!


Oriënteer om goedkope restaurants te vinden

Wie geld wilt besparen is vaak aangewezen op het feit dat er vergeleken zal moeten worden! Tegenwoordig heb je heel wat restaurantsites waar je niet alleen recensies kunt lezen, maar ook alvast de (prijzen van) de kaart kunt bekijken. Vaak zitten er in de grotere steden een hoop budget restaurants die gericht zijn op studenten, of kijk eens naar de grotere ketens die voor een kleine prijs een goede maaltijd op tafel zetten!

tafelsetting


Maak gebruik van de juiste sites

Maak tijdens het oriënteren gebruik van de juiste websites. Naast kijken naar goedkope sites kan je ook speciale kortingssites in de gaten houden. VakantieVeilingen, ActievandeDag en Groupon hebben bijvoorbeeld altijd restaurantdeals in het assortiment zitten, waardoor je maar een fractie van de prijs voor een menu hoeft te betalen. Bovendien kan je op de sites makkelijk filteren op stad, zodat je in zowel grote en kleinere steden in een oogopslag kunt zien welke restaurants een actie hebben lopen! Daarnaast is de app Foursquare ook een aanrader om te installeren. Hier vind je vaak (als je incheckt) goede aanbiedingen voor korting of gratis extra’s zoals een drankje gratis, etc!

Hamburger


Slim bestellen

Zit je in een heerlijk restaurant? Bestel dan slim! Heb je echt genoeg trek voor een driegangendiner of zit je halverwege het hoofdgerecht eigenlijk al vol? Skip bijvoorbeeld het voorgerecht en deel samen een mandje brood met kruidenboter. Of bestel juist twee kleine voorgerechten in plaats van een voor- en hoofdgerecht. Hebben jullie toch nog zin in een dessert? Delen mag altijd! Tot slot is het verleidelijk om een kopje koffie of thee toe te nemen, maar eerlijk is eerlijk, thuis smaakt hij net zo lekker en is het.. gratis!

cappuccino


Neem deel aan speciale acties en combi-deals

Regelmatig lopen er speciale (nationale) acties. Neem bijvoorbeeld deel aan de Nationale Restaurant Week, waarbij je voor een vast laag bedrag een 3-gangenmenu kunt nuttigen in aangesloten restaurants. Daarnaast hebben sommige restaurants samenwerkingen met andere bedrijven, zoals met de plaatselijke bioscoop of treinkaartjesacties, waardoor je bijvoorbeeld kunt profiteren van een combi-deal. Daardoor ben je goedkoop een dagje of avondje weg!


Heb jij nog tips? Deel ze vooral met ons in een reactie!