Op deze manier haal je dit jaar het beste uit Dry January

Januari staat natuurlijk bekend om alle goede voornemens en je best doen je er echt aan te houden. Veel mensen gebruiken deze maand om extra gezond te leven en nemen deel aan Dry January. In deze blog leggen we je uit wat dat precies is, welke voordelen het heeft en welke winkels je kunnen helpen deze maand zo aangenaam mogelijk te maken. 


Wat is Dry January?

Het woordje “Droog” heeft helaas vrij weinig met het weer te maken. De eerste maand van het jaar blijft het onveranderd nat en koud buiten. Nee, het heeft alles te maken met het laten staan van alcohol. Je herkent het gevoel zelf waarschijnlijk zelf wel een beetje. Na al het overheerlijke eten en bijpassende wijnen is je lichaam een beetje verzadigd. Het is dus de bedoeling dat je tijdens de eerste maand van het jaar alle alcohol eventjes laat staan. Je gunt je lichaam een beetje rust en doet als het ware een soort detox. De eerste officiële Dry January vond plaats in 2013 en er deden toen ongeveer 4.000 mensen mee. Nu bijna tien jaar later doen er veel meer mensen mee en is het internationaal bekend.


Wat zijn de voordelen?

Je gaat natuurlijk niet zomaar een maand lang je favoriete biertje of wijntje laten staan. Het moet iets opleveren en gelukkig zijn er ook veel voordelen. Deze hebben we even voor je op een rijtje gezet. 

 • Je wordt gezonder
 • Je slaapt beter
 • Je hebt een betere concentratie
 • Je hebt meer energie
 • Je ervaart een gevoel van succes door mee te doen 
 • Je huid kan herstellen en zal er beter uit gaan zien
 • Je gaat reflecteren op je alcoholgebruik en een gezondere relatie ontwikkelen
 • Je krijgt minder calorieën binnen en zal daardoor afvallen

Dit zijn slechts een aantal voordelen van Dry January. Een ander belangrijk voordeel is dat je waarschijnlijk ook wat extra geld bespaart door geen grote bestelling te plaatsen bij Wijnvoordeel.


Geen alcohol én gezonder eten

Veel goede voornemens, buiten minder of geen alcohol, bestaan ook uit gezonder eten. Tegenwoordig is het gelukkig niet meer zo moeilijk om aan je aan dit goede voornemen te houden. Veel supermarkten spelen namelijk in op deze trend en promoten groenten en fruit extra goed. Bij Albert Heijn vind je nu de Vers Deals, waarbij groenten en fruit een voordelige prijs hebben. Bovendien vind je nu ook nog meer verspakketten in het (koel)schap. Deze pakketten zitten boordenvol gezonde boodschappen en komen met een recept. Een andere dienst waar je gebruik van kunt maken en waar je ook recepten bij krijgt, zijn maaltijdboxen. Deze maand krijg je extra veel korting bij diensten zoals HelloFresh, Simply You Box en Marley Spoon. Je kiest elke week een aantal recepten en krijgt een volledige box bij je thuisbezorgd. De recepten en alle benodigdheden zitten in de juiste hoeveelheden in de doos. Daardoor kook je altijd precies genoeg en hoef je niks te verspillen.

Tafel met eten


Meer energie om te sporten

Nu je ’s avonds geen hele fles rode wijn meer leegdrinkt, slaap je ook direct een stuk beter. Dit heeft als gevolg dat je de dag erna ook meer energie hebt. Dat brengt ons meteen bij het volgende goede voornemen: meer sporten. Jezelf aanzetten tot meer beweging kan een flinke klus zijn, vooral als het buiten donker en koud is. Je moet jezelf een beetje motiveren en dat kun je op verschillende manieren doen. Trakteer jezelf op een nieuwe sportoutfit van Nike, Under Armour of adidas. Daarnaast kun je jezelf motiveren door je voortgang bij te houden. Bij Medion of MediaMarkt kun je hele handige sporthorloges kopen die goed weergeven hoe het gaat met je conditie. Wanneer je flink aan de slag gaat met bewegen, is het slim om goed voor je lichaam te zorgen. Je kunt je dagelijkse gezonde voeding aanvullen met allerlei supplementen en shakes van bijvoorbeeld MyProtein en Body en Fit.

Gewichten


Pak die nieuwe hobby's op

Heb jij geen zin om die nieuwe energie in lichamelijke beweging te steken? Dan zijn er ook een hoop andere dingen die je dan kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe, of oude, hobby oppakken. Kruip lekker met een goed boek op de bank. Bij BookSpot vind je naast een berg aan nieuwe titels ook een hoop oude klassiekers voor een leuke prijs. Als je niet zo van boeken houdt, kun je ook nog altijd terecht op de afdelingen voor Films & Series of Games. Wil je toch liever met je handen bezig zijn? Bestel dan een toffe bouwset bij LEGO. Een schaalmodel van de Titanic of een Millennium Falcon zullen je goed bezig houden en LEGO bouwen schijnt erg rustgevend te zijn. Hou jij meer van puzzels op papier dan steentjes op elkaar duwen? Neem dan een abonnement bij Denksport en ontvang regelmatig jouw favoriete puzzels in je brievenbus. 


Voor de levensgenieters

Heb jij nou echt helemaal niks met Dry January en wil jij deze maand wel een lekkere fles wijn opentrekken en juist niet gezond eten? Of wil je weten waar je alcoholvrije wijn kunt kopen? We hebben een lijstje samengesteld waarmee je aan al je behoeftes kunt voldoen. 

 • Bestel (alcoholvrije) wijn en bier bij DrankDozijn
 • Laat TakeAway een overheerlijke maaltijd bezorgen
 • Brouw je eigen bier bij HOPT
 • Pak extra korting bij Wijnbeurs
 • Scoor bij Gorillas snel lekkere snacks

Glazen-drank