Dit zijn de leukste cadeaus voor Moederdag 2024

Op 12 mei is het alweer zover: Moederdag. Op deze dag zet je de meest favoriete vrouw in je leven in het zonnetje en hoe doe je dat het best dan met een cadeautje? Geen idee wat je kunt geven? Dan ben je terechtgekomen bij de juiste blog. We delen namelijk leuke geschenkideeën met je, maar ook hoe je deze zo voordelig mogelijk kunt bestellen.


Wanneer is Moederdag ontstaan?

In 1870 werd Moederdag geïntroduceerd door rechter Julia Ward Howe uit Philadelphia. Toen was het vooral een campagne voor een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. De dag werd pas populair toen in 1907 Anna Marie Jarvis de dag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. In 1914 besloot de president van de Verenigde Staten dat elke tweede zondag in mei voortaan Moederdag zou zijn. Dit heeft zich daarna verspreid naar de rest van de westerse wereld. In België vieren ze het echter op een andere dag, namelijk op 15 augustus. Dit komt doordat Maria de patrones van de stad is. 15 augustus was de dag van de grote Mariaprocessie en dit was dus de perfecte dag om de moeder in het licht te zetten.


Hier shop je de mooiste bos bloemen

Het meest gebruikelijke cadeau tijdens Moederdag is toch wel een bos bloemen. Hier kun je het eigenlijk bijna nooit fout mee doen en je zult gegarandeerd een glimlach tevoorschijn toveren bij de ontvanger. Wil je jezelf ook een glimlach geven? Dan doe je dat door die bos bloemen zo voordelig mogelijk te bestellen met bijvoorbeeld een kortingscode. Zo heeft bloomon er bijvoorbeeld een speciaal voor Moederdag waarmee je 15% korting krijgt op de bestelling. Het leuke aan bloomon is dat er ook andere presentjes te bestellen zijn voor bij de bloemen, denk aan chocolade of een heerlijke geurkaars. Deze vind je onder de cadeaupakketten op de website. Je kunt voor een bos bloemen ook bij Euroflorist terecht. Ook daar krijg je 15% korting, maar deze kortingscode is niet meer zo heel lang geldig. Is ie al verlopen wanneer jij deze blog leest? Geen zorgen, want je kunt nog steeds korting pakken op een Moederdagboeket met de lopende aanbiedingen op de website. Hiervoor zul je soms wel even moeten zoeken. Geen zin om te zoeken en heb je nog nooit eerder een bestelling geplaatst bij Euroflorist? Dan kun je je ook snel aanmelden voor de nieuwsbrief. Je ontvangt daarmee gelijk 10% korting op je eerste bestelling.

Een wit boeket met rozen


Geef voordelig een herinnering cadeau

Wil je een keer iets totaal anders cadeau geven aan je moeder? Doe dan een herinnering cadeau! Hier zal ze nog jaren van kunnen genieten zonder dat je er veel voor uit hoeft te geven. Je kunt namelijk gebruikmaken van een kortingscode of aanbieding om een heerlijk dagje weg cadeau te doen aan de vrouw in je leven. Bij Wonderbox heb je mega veel keuze uit dagjes weg, zoals wellness of pretparken. Zo zit er gegarandeerd iets tussen voor jouw moeder! Met deze kortingscode bestel je zo'n geschenkdoos ook nog eens met 20% korting. Dat is dus leuk voor de ontvanger én voor jezelf. Op zoek naar een specifiek uitje? Kijk dan eens bij Tripper. Daar scoor je tot 70% korting op uitjes. Bezoek bijvoorbeeld Sea Life Blankenberge of boek een weekendje weg. Met een heel weekendje weg kunnen jullie nog langer genieten van elkaar en nóg meer herinneringen maken. Zulke herinneringen wil je natuurlijk ook op een mooie manier bewaren. Dat kun je doen met een fotoboek van CEWE. Gebruik een van de beschikbare kortingscodes en pak tot €20,- korting op je bestelling. Perfect om een aantal weken na Moederdag cadeau te doen of bijvoorbeeld op haar verjaardag.

Op pad met de familie


Andere leuke geschenkideeën

Is jouw moeder geen fan van bloemen of hebben jullie geen tijd voor een dagje weg? Dan zijn er nog een hele hoop andere opties waarmee je je moeder gelukkig kunt maken. Met dit onderstaande lijstje gaat het ook vast lukken:


Heb je al een beetje een idee wat je wil kopen voor je moeder? Je hebt niet meer heel lang de tijd, maar gelukkig profiteer je bij een hoop webwinkels van snelle levering. Mocht je nog geen leuk cadeautje gevonden hebben in deze blog, dan kun je ook altijd nog kijken op onze speciale Moederdag-pagina. Deze wordt constant geüpdatet, waardoor jij gegarandeerd een geschikt geschenk kunt vinden voor die belangrijke vrouw in je leven.