Blue Monday blues bestrijden met korting doe je zo

De derde maandag van januari breekt na het weekend aan. Deze dag staat ook wel bekend als Blue Monday of Deprimaandag. Maar waarom eigenlijk? In deze blog lees je alles over Blue Monday, waar dit fenomeen vandaan komt en wat jij kunt doen om die blues te bestrijden.

Waar deze depri-dag vandaan komt

Er was eens een Britse psycholoog die een formule bedacht om te berekenen op welke dag van het jaar mensen zich het meest neerslachtig voelen. Uit deze berekening kwam de derde maandag van januari naar voren. Halverwege de eerste maand van het nieuwe jaar is het buiten koud, donker, duurt het nog lang voor het vakantie is en zijn goede voornemens mislukt. Volgens psycholoog Cliff Arnall zijn dit allemaal factoren die ervoor zorgen dat mensen zich op de derde maandag van januari het slechtst voelen. De pyscholoog publiceerde zijn bevindingen in een rapport en stuitte meteen op veel kritiek. Zijn bevindingen zijn niet bepaald op wetenschappelijke berekeningen gebaseerd en de onderzoeker heeft geen verklaring gegeven over de wijze waarop zijn formule is samengesteld. Ondanks deze beschuldigingen is Blue Monday in medialand inmiddels jaarlijks een groot fenomeen en wordt er genoeg over geschreven. Zo ook door ons!

Nadenken


Vrolijk je op met korting

Er zit natuurlijk ook wel ergens een kern van waarheid in de bewering dat aanstaande maandag een nogal depressieve dag is. Januari is nou eenmaal een maand waarin veel mensen met hun neus weer even op de feiten worden gedrukt: goede voornemens blijken een deceptie en de zomer is nog ver weg. Gelukkig is niet alles kommer en kwel deze periode. Zo lees je in onze vorige blog bijvoorbeeld al dat het nu solden is bij bijna alle Belgische webshops. Bij winkels als Brantano en JBC scoor je tot wel 70% of 80% korting op kleding, schoenen en accessoires. Maar er is meer dat je kunt doen om weer vrolijk te worden!


Wees een beetje lief voor jezelf

Als je het gevoel hebt dat alles tegenzit en je de maandag niet zonder kleerscheuren zal overleven, is het juist belangrijk om een extra lief voor jezelf te zijn. Dit kun je op verschillende manieren doen. Wat denk je er bijvoorbeeld van om een lekker weekendje weg te boeken? Valentijnsdag staat ook alweer bijna voor de deur. Dit is dus het perfecte moment om een romantisch hotelletje te reserveren ergens in Europa. Met onze exclusieve Expedia kortingscode krijg je dit weekend 10% korting op hotelovernachtingen. Of je nu alleen gaat, met je geliefde of gewoon met vrienden of vriendinnen, wat extra gezelligheid en even ontspannen buiten de deur kan in ieder geval zeker geen kwaad!

Geen tijd om er een compleet weekend tussenuit te knijpen? Ook heerlijke dagjes uit boek je met extra korting, zoals met deze Groupon kortingscode voor 15% extra korting op Travel deals. Meer zin in een ontspannende en verfrissende beauty behandeling? Bij Treatwell boek je allerlei wellness afspraken in België zoals een massage, manicure, gezichtsbehandeling en een kappersbezoek met kortingen tot wel -30%. En als je via de app je eerste afspraak maakt, krijg je €5,- extra korting op je eerste bezoek! Even je eigen genietmomentje pakken wordt zo nóg relaxter.

Ontspannen


Extra voordelig shoppen werkt juist ontspannend

Wat werkt er nou meer ontspannend dan online shoppen: je struint een beetje je favoriete webshops af vanuit je luie stoel, gooit wat items in je winkelmandje, betaalt online en wacht tot je bestelling thuis wordt afgeleverd. Geen stress van drukke wachtrijen voor pashokjes en lange rijen voor de kassa. En van een nieuwe aankoop word je toch iedere keer weer blij! Online shoppen is dus het perfecte middel om jouw Blue Monday te veranderen in Happy Monday. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de webshop van Nike. Hier is het nu solden én ontvang je met een kortingscode maar liefst 20% éxtra korting op afgeprijsde items. Zo komen we gelijk bij het volgende punt waar je lichamelijk en geestelijk van opvrolijkt: sporten.


Wintersport voorpret

Als je gaat sporten, maakt je lichaam bepaalde stofjes aan waar je vanzelf vrolijk van wordt. Gebruik jouw Blue Monday dus voor een lekker stevige ochtendwandeling of loop op je werk wat vaker naar de koffieautomaat. Echt goede lichaamsbeweging krijg je tijdens de… wintersportvakantie! Ga jij dit jaar lekker skiën, snowboarden, langlaufen of rennend van skihut naar skihut? Boek jouw wintersportvakantie dan op Blue Monday, zodat je tijdens deze deprimerende dag extra blij wordt van alle vooruitzichten die de skivakantie biedt. Bij Belvilla boek je vakantiehuizen in wintersportgebieden nu extra voordelig. Geld besparen op dure vliegtickets? Met FlixBus reis je voordelig met de bus naar bestemmingen in onder andere Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië en Frankrijk. Instappen bij de vertrekhalte, uitstappen op plaats van bestemming, ski’s aantrekken en klaar is Kees. Jij raast zo extra voordelig de berg af, met bespaarde euro’s op zak voor een extra biertje in de skihut.

Wintersport


We hopen dat je met onze Blue Monday-bespaartips straks de depri blues kunt omzeilen! Heb jij meer tips tegen die gevreesde winterdip? Laat het ons weten in een reactie.