Earth Day 2024: met deze deals kun jij duurzamer leven

Het is Earth Day! Wat is dat precies? Dat is de dag dat een van de grootste milieu protestbewegingen is. In deze blog lees je meer over wat er allemaal gebeurt tijdens deze dag én hoe je zelf ook een steentje kan bijdragen aan Earth Day. Dat doen we natuurlijk wel zo goedkoop mogelijk, dus we delen wat aanbiedingen en kortingscodes die je hiervoor kan gebruiken.


Dit gebeurt er tijdens Dag van de Aarde

Earth Day is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt op 22 april en het staat in het teken van milieubescherming. De dag wordt al sinds 1970 gevierd en is ontstaan in de Verenigde Staten. Daar is het ook nog steeds populair en besteden bijna alle tv-stations en kranten er aandacht aan. De Dag van de Aarde wordt vanaf 22 april doorgetrokken tot eind mei als Maand van de Aarde. Activiteiten die plaatsvinden zijn wereldwijd gecoördineerd, dus het kan zijn dat er activiteiten hetzelfde zijn in diverse landen.

Aarde eerst poster


Zo maak je je woning milieuvriendelijk

Een van de beste manieren om wat liever te zijn voor het milieu is door je apparatuur te vervangen in huis. Je kunt deze herkennen aan een groen energielabel en aan de letter. Zo is een donkergroene A bijvoorbeeld het meest energiezuinige apparaat wat je kunt kopen. Bij Philips denken ze ook graag met je mee en daarom geven ze tot 50% korting op energiezuinige apparatuur én krijg je twee jaar garantie op deze producten. Deze aanbieding is geldig op refurbished producten, maar je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit. De producten worden namelijk helemaal gecheckt door opgeleide refurbishment specialisten, waardoor je gewoon kan genieten van gegarandeerde kwaliteit van Philips. Haal je toch liever nieuwe apparatuur in huis? Dan kun je deze week terecht bij MediaMarkt. Het zijn daar namelijk de BetterWay dagen en je kunt tot 25% voordeel pakken op allerlei producten. Bestel bijvoorbeeld een nieuwe televisie of een steelstofzuiger voor een straffe prijs. Het bedrijf geeft ook een aantal handige tips om je nieuwe product bewust te gebruiken. Heb je nog een oude smartphone of smartwatch liggen? Dan krijg je deze week ook een sterke inruilbonus voor deze producten. Zo kun je jouw nieuwe energiezuinige artikelen nóg goedkoper bestellen bij MediaMarkt.


Bij deze winkels kun je duurzame kleding shoppen

De stapels kleding groeien en groeien bij het afval en door fast fashion zal dat ook blijven groeien. Wil je hier iets aan doen? Dan kun je het best duurzame kleding bestellen. Hier zijn specifieke winkels voor, maar je kan ook kiezen voor een fair trade certificatie bij een van je favoriete winkels. Die komen namelijk steeds vaker voor! Zo heb je bijvoorbeeld bij Ulla Popken de Pure collectie. Deze kledingstukken zijn allemaal duurzaam en zien er ook nog eens gewoon hartstikke leuk uit. Alle certificaten die Ulla Popken heeft kun je op de website terugvinden. Wil je deze collectie voordelig kunnen bestellen? Gebruik dan deze kortingscode waarmee je tot 15% korting krijgt op je aankoop. Indien je nog nooit eerder een bestelling hebt geplaatst bij Ulla Popken, dan kun je ook deze kortingscode gebruiken. Daarmee pak je namelijk 20% korting mee op je eerste bestelling. Als je jouw nieuwe mode item niet kan vinden bij Ulla Popken, dan kun je ook een kijkje nemen bij ZEB. Daar zijn alle duurzame kledingstukken aangeduid met een wereldbolletje. Naast duurzame kleding, geven ze ook tips over wat jij kan doen om duurzamer te leven. Geef bijvoorbeeld een oude blouse of jurk een make-over of leg je jeans in de vriezer in plaats van de wasmachine. Leuk duurzaam kledingstuk gevonden na het lezen van de tips? Gebruik dan onze exclusieve kortingscode voor 10% korting op je gehele aankoop. Je dient hiervoor wel minstens €50,- in je winkelmandje te hebben zitten, maar dat is niet zo lastig bij ZEB. Bij deze winkels kun je ook terecht voor duurzame kleding:


Hier bestel je duurzame make-up en andere beautyartikelen

Er zijn verschillende manieren waarmee je een steentje kan bijdragen als het gaat om beautyartikelen. Zo kun je kiezen voor cruelty free, hierbij worden geen dieren getest voor het maken van jouw parfum of mascara. Ook kun je kiezen voor volledig veganistische artikelen, dan worden er geen dierlijke producten gebruikt om je lippenbalsem te maken. Kies je voor natuurcosmetica? Dan ga je voor de meest duurzame keuze. Deze producten zijn namelijk veganistisch én biologisch. Natuurcosmetica is ontstaan in een pan en met een pollepel in een keuken en dat laat zien dat er niets chemisch aan is. Je shopt al dit soort producten bij Parfumdreams met deze kortingscode. Je krijgt dan 10% korting op alles, maar deze code is wel alleen geldig voor nieuwe klanten. Heb je al eens geshopt bij Parfumdreams? Kijk dan eens bij Pazzox. Daar zijn altijd aanbiedingen te vinden, waaronder nu een waarmee je tot 50% korting krijgt op anti-verspilling artikelen. Deze artikelen hebben bijvoorbeeld geen verpakking meer of liggen dicht tegen de houdbaarheidsdatum aan, waardoor je ze extra voordelig kan bestellen.


Ga jij gebruikmaken van de bovenstaande deals om duurzamer te leven? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je er al alles aan doet om zo duurzaam mogelijk te leven. De aarde bedankt je gegarandeerd!

Start van een plantje