Onderzoek werktoilet

Een op drie Vlamingen gaat onder werktijd liever niet naar toilet

48 procent houdt grote boodschap liefst op tot na werk

Antwerpen, 10 mei 2023 – Maar liefst 34 procent van alle werkende Vlamingen maakt liever geen gebruik van het werktoilet. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.010 Vlamingen werkzaam in loondienst. Bijna de helft van alle ondervraagden houdt hun grote boodschap zelfs liever op totdat ze weer thuis zijn.

Opvallende onderzoeksresultaten

Stel je zit op kantoor en je moet ineens nodig naar het toilet. Ga je, of houd je het liever op? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst één op de drie werkende Vlamingen liever niet zijn of haar behoefte doet onder werktijd. Opvallend genoeg maken vooral mannen liever geen gebruik van het werktoilet. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

Dunne wanden, lege wc-rollen en/of collega’s die het toilet smerig achterlaten. Wat moet je doen wanneer je jezelf niet op je gemak voelt in het werktoilet? Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de werkende Vlamingen een grote boodschap weleens ophoudt tot na het werk. Opvallend genoeg doen Oost-Vlamingen dit het vaakst. Hoe de rest van de Vlamingen scoort, vind je in de visual.

 

Druppels op de bril of remsporen in de pot; niet iedere collega vindt een proper toilet even belangrijk. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 53 procent van alle Vlamingen zich stoort aan de algehele hygiëne van het werkcloset. Erg opvallend is daarbij het verschil tussen mannen (57 procent) en vrouwen (49 procent). De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën vind je in de visual.

 

Doorspoelen, bril omhoog en handen wassen na gebruik. Niet minder dan 34 procent van alle ondervraagden vindt dat hun werkgever algehele regels moet opstellen rondom het toiletgebruik op werk. Vooral mannen zijn een voorstander van zogenoemde toiletiquette. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

Verdenk jij een collega er weleens van zijn of haar handen niet te wassen na een toiletbezoek? Je bent niet de enige! Bijna twee derde van de werkende Vlamingen durft niet met zekerheid te stellen dat hun ambtgenoten altijd hun handen wassen na een bezoek aan het werkprivaat. Brusselaars twijfelen het minst vaak aan de properheid van hun collega’s. Benieuwd naar hoe de rest van de Vlamingen hierover denkt? Je vindt het in de visual.