Onderzoek intimiteit collega's

Kwart Vlamingen fantaseert weleens over collega

54 procent zou echter nooit een relatie beginnen met collega

Antwerpen, 8 december 2022 – Maar liefst 27 procent van alle Vlamingen heeft weleens erotisch gedroomd over een collega of leidinggevende(n). Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.005 Vlamingen werkzaam in loondienst. Ondanks dat één op de zes ondervraagden weleens met een collega het bed heeft gedeeld, zou meer dan de helft van hen nooit een relatie met een ambtgenoot aangaan.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Probeer jij werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden, of sta jij stiekem best wel open voor een spannend avontuurtje met een collega? Uit het onderzoek blijkt dat bijna één op de vijf Vlamingen weleens het bed heeft gedeeld met een ambtgenoot. Vooral jonge mannen zijn niet vies van intimiteit tussen collega’s. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

Stel: jij en je partner werken voor dezelfde werkgever. Denk je dat dit jullie relatie ten goede zal komen? Maar liefst 54 procent van alle werkende Vlamingen stelt nooit een intieme relatie te willen beginnen met een collega. Vooral Limburgers daten liever niemand binnen hun bedrijf. Hoe de rest van de Vlamingen hierover denkt, vind je in de visual.

 

Een romantisch weekendje Milaan met de baas, of een spannend uitstapje met die ene knappe collega van de marketingafdeling. Van alle respondenten heeft meer dan een kwart weleens erotisch gedroomd over een collega of leidinggevende. Onder Vlaamse mannen bedraagt dit zelfs 36 procent. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

We kennen allemaal die ene collega met nét iets te veel borsthaar of een te diep decolleté. Pikante kledingkeuzes kunnen flink afleiden, zo blijkt uit het onderzoek. Niet minder dan één op de drie Vlamingen zegt overdreven sexy geklede collega’s zelfs minder snel serieus te nemen. Met veertig procent zijn vooral Vlaamse vrouwen kritisch.   De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën vind je in de visual.

 

Schunnige grappen aan de lunchtafel of een uitgebreid relaas van de seksuele escapades van een collega. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 62 procent van alle werkende Vlamingen de werkvloer geen geschikte plek vindt om het over intimiteit te hebben. Opvallend genoeg storen Brusselaars zich het minst aan spannende gesprekken op de werkvloer. Benieuwd naar hoe de rest van de Vlamingen hierover denkt? Je vindt het in de visual.