Onderzoek financiële geheimen

Kwart Vlamingen heeft financiële geheimen voor partner

31 procent weet niet hoeveel hun geliefde verdient

Antwerpen, 8 september 2022 – Maar liefst 24 procent van alle Vlamingen heeft op financieel gebied weleens iets verzwegen voor zijn of haar geliefde. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.nl onder 1.005 volwassen Vlamingen met een vaste partner. Vooral rondom het salaris is nog veel onduidelijk; zo zegt een derde van alle ondervraagden niet te weten wat hun partner precies verdient.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Een studieschuld waar je partner niks vanaf weet of een onderhandse lening van je ouders die je hen stiekem maandelijks terugbetaalt. Maar liefst een kwart van alle Vlamingen heeft financiële geheimen voor hun partner. Opvallend genoeg hebben jonge mannen tot dertig jaar het meeste te verbergen. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

Stel: je hebt een dikke loonsverhoging gekregen. Bel jij dan direct naar het thuisfront om het aan je geliefde te vertellen, of probeer je een eventuele financiële meevaller zo lang mogelijk voor jezelf te houden? Uit het onderzoek blijkt dat niet minder dan 64 procent van de Vlamingen precies weet wat hun partner verdient. Van alle respondenten hebben Oost-Vlamingen het beste zicht op het loonstrookje van hun geliefde. Hoe de rest van de Vlamingen scoort, zie je in de visual.

 

Tien euro voor een Netflix-account, vijftig euro voor de sportschool en een dikke boete voor te hard rijden. Van alle Vlamingen zegt 76 procent volledig op de hoogte te zijn van de financiële situatie van hun partner. Opvallend genoeg hebben mannen meer zicht op het huishoudboekje van hun geliefde dan andersom. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

Een nulletje erbij, of stiekem je salaris een beetje geplust? Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer één op de vijf Vlamingen zich tegenover zijn partner weleens heeft geschaamd voor zijn of haar salaris. Vooral jongeren generen zich voor hun loonstrookje. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën vind je in de visual.

 

Kunnen jij en je partner over alles praten; zelfs over jullie financiën? Zo ja, dan heb je het getroffen. Niet minder dan twintig procent van alle Vlamingen vindt het namelijk lastig om hun persoonlijke financiën met hun geliefde te bespreken. Inwoners van Brussel hebben hier de meeste moeite mee. Hoe de rest van de Vlamingen hierover denkt, zie je in de visual.