Op deze manier maak jij je tuin voordelig klaar voor de lente

De lente is afgelopen week dan toch echt officieel van start gegaan en de temperaturen blijven maar stijgen. Het is de hoogste tijd om je tuin of balkon klaar te maken zodat je er de nodige uurtjes kunt gaan doorbrengen. In deze blog geven we je handige tips voor het klaarmaken van je buitenruimte en delen we de beste deals met je.


Begin met een grote schoonmaak

Ieder jaar begint op 20 of 21 maart altijd de lente. De precieze datum is afhankelijk van het moment waarop de dag en nacht precies even lang zijn. Dat moment is inmiddels geweest en dus gaan de weersvoorspellingen vanaf nu alleen maar beter worden. De temperaturen zijn hoog genoeg om in je pauze of zelfs na het werk nog even fijn buiten te zitten. Daarvoor moet natuurlijk wel je tuin of balkon helemaal in orde zijn. Het makkelijkste om mee te beginnen is schoonmaken. Denk hierbij aan de tuinmeubelen en geef het terras ook een grondige schoonmaakbeurt. Je kunt bij Pazzox en Plein.be terecht voor schoonmaakmiddelen van topmerken met de beste kortingen. Sommige meubelen kunnen aangetast zijn door alg of ander vuil en dan zul je iets agressievere middelen nodig hebben. Om je terras en de rest van de tuin goed aan te vegen, heb je goed materiaal nodig zoals een bezem, een grasmaaier en ander tuingereedschap. We hebben een lijstje voor je maakt met de beste acties op dit gebied.

  • Koop tuingereedschap met tot 40% korting bij Unigro
  • Art & Craft heeft alles voor tuinonderhoud met tot 50% korting
  • Maak je tuin schoon met tot €200,- korting via Alternate
  • Bij Groupon krijg je tot wel 80% korting op tuingereedschap
  • Fnac geeft leden extra veel korting op alles voor de schoonmaak van de tuin

Schoon terras lente


Maak het levendig met planten

Nadat je tuin of balkon helemaal schoongemaakt is, is het tijd om wat leven en kleur aan te brengen. Het voordeel van de lente en de zomer die daarop volgt, is dat veel planten en bloemen een kans krijgen om te bloeien en te leven. Je hoeft voor mooie planten of bloemen zeker niet helemaal naar een tuincentrum te gaan. Veel bloemisten verkopen ook de perfecte planten voor in jouw tuin of balkon. Het is wel belangrijk om te weten hoeveel zonlicht en wind er over de dag gezien te vinden is in jouw buitenruimte. Sommige planten vinden veel zonlicht juist heel fijn of juist niet. Heb jij een tuin met veel zon? Hou hier dan rekening mee wanneer je gaat shoppen. Twijfel je een beetje over wat je moet aanschaffen? Bel dan met de klantenservice van jouw favoriete webshop en laat je adviseren. Naast een stel planten met bloemen, kun je ook zelf een moestuintje aanleggen. Dit kan ook heel goed als je alleen een balkon tot je beschikking hebt. Je kunt namelijk een speciale groeikas kopen om je zaadjes te planten en te laten groeien. Check onze tips voor waar jij het beste de aankleding van je buitenruimte kunt kopen. 

Tuinieren lente


Comfortabel loungen

Je tuin is schoon, de planten staan er goed bij en dan is het tijd om te gaan genieten. Door de weersomstandigheden van de herfst en de lente, kan het zijn dat je meubelen aan vervanging toe zijn. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om een fijne bank, lage tafel en diepe stoelen neer te zetten. Dit is ideaal voor een tuin, op een balkon kan dit wat moeilijker zijn. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je op een balkon weinig tot geen opties hebt. Op een balkon kun je aan de reling vaak een handig tafeltje bevestigen. Hierdoor bespaar je direct al een hoop ruimte die je kunt gebruiken voor andere spulletjes. Kees Smit heeft een enorm assortiment aan tuinmeubelen, waar ook jij met een balkon goed kunt slagen. Je vindt daar namelijk speciale sets die op een balkon geplaatst kunnen worden, zoals gave kuipstoelen of een bank waarop je zelfs kunt gaan liggen. Als je geluk hebt, scoor je zelfs tot maar liefst 50% korting. Bij Leen Bakker kun je ook terecht voor fantastische tuinsets, maar ook voor parasols en schaduwdoeken. Het is heel fijn om in de zon te zitten, maar vergeet niet ook tijdig weer de schaduw op te zoeken. Met een goede parasol bescherm je niet alleen jezelf maar ook de staat van je loungeset. 


Lekker eten en drinken

Alle onderdelen die moeten zorgen voor een fantastische avond staan nu in je tuin en dus kun je gaan genieten. En hoe kun je dat nou beter doen dan door vrienden uit te nodigen en te gaan genieten van een overheerlijke maaltijd. Je kunt bijvoorbeeld de barbecue aansteken, cocktails maken en 's avonds een vuurtje aansteken. We geven nog een aantal laatste tips waar jij extra voordelig een barbecue en andere tuinaccessoires kunt scoren.


De lente is pas net begonnen en dus zullen er nog veel trends bekend gemaakt gaan worden op het gebied van tuin en accessoires. Hou daarom onze pagina goed de gaten voor exclusieve deals en de beste kortingscodes.