Koel af met deze slimme & voordelige vakantietips

De weersvoorspellingen voor de komende week laten niets aan de verbeelding over: het wordt warm. De temperaturen zijn zo hoog dat je niet eens naar het buitenland hoeft voor het perfecte vakantiegevoel. Wanneer het zo warm is, is het belangrijk om goed af te koelen en gelukkig zijn er genoeg manieren om dat te doen. In deze blog lees je waar je moet zijn voor de beste deals op het gebied van bijvoorbeeld luchtkoelers en zwembaden. Daarnaast geven we je ook een aantal tips hoe je toch kunt genieten van de leukste uitjes en niet oververhit raakt.


Verkoeling in en rondom het huis

Wanneer het heel warm is, wil je het liefst zo min mogelijk bewegen en vooral afkoelen. Je kunt ervoor zorgen dat je huis zo koel mogelijk blijft door zoveel mogelijk alle deuren en ramen gesloten te houden. Helaas loopt de temperatuur in veel huizen toch op en heb je andere middelen nodig. Je kunt al voor verkoeling zorgen door bijvoorbeeld een ventilator, airco of een luchtkoeler aan te schaffen. Dit apparaat zorgt ervoor dat de warme lucht in een ruimte koel wordt geblazen. Dit zijn de opties voor binnen, maar je wil natuurlijk niet de hele dag binnen blijven. Wanneer je een tuin hebt, is het een goed idee om een zwembad te kopen. Deze zijn in ongelofelijk veel formaten te krijgen en er is er dus altijd een die in jouw tuin past. Zelfs voor een balkon is het tegenwoordig mogelijk om een heel klein zwembad te vinden waarin je in ieder geval je voeten even kunt onderdompelen in koel water. Bovendien is zo'n zwembad ook erg fijn voor huisdieren zoals je hond! Zorg er ook voor dat je voldoende schaduw hebt om je even in terug te trekken wanneer de zon het sterkst is. Gelukkig kun je nu tijdens de solden al deze apparaten, parasols en zwembaden met veel korting kopen. Hieronder vind je een lijstje met de beste aanbiedingen van dit moment. 

Zwembad hond


Verkoelende uitjes voor iedereen

Heb je geen tuin of balkon waar je een zwembadje neer kunt zetten? Of moet je gewoon echt even het huis uit en wil je wat energie kwijt? Dan kun je ervoor kiezen om een uitje te plannen waarbij je zeker weet dat je genoeg verkoeling kunt vinden. Een voorbeeld zijn de Grotten van Han. In een grot is het eigenlijk altijd heerlijk koel en kun je veel mooie dingen zien. Wanneer je een combiticket koopt, kun je daarna ook nog genieten van het prachtige natuurgebied eromheen. Tegenwoordig zijn er ook veel pretparken die een waterpark hebben geopend. Ook bij deze parken, zoals Wailbi en Bellewaerde, kun je combitickets kopen waarmee je toegang krijgt tot het pretpark zelf én het waterpark. Vanwege de schoolvakanties zijn er nu aantrekkelijke aanbiedingen waarbij je tot wel 30% korting scoren op toegangskaarten. Wanneer je echt een uitje wil boeken dat ook geschikt is voor kleine kinderen, denk dan eens aan Plopsa en het bijbehorende Plopsaqua. Er zijn meerdere kortingscodes beschikbaar waardoor je altijd de beste prijs betaalt. Een ander leuk uit, dat goed te combineren is met een dagje aan het strand, is een bezoek aan de pop-up van The Park. Op de zeedijk van Blankenberge kun je deze zomer zelf De Mol ontmaskeren via een fantastische VR-ervaring. Ook hier kun je een kortingscode inleveren voor maar liefst 25% korting. Na afloop kun je een verkoelende duik in de zee nemen!


Bescherm jezelf

Ongeacht welke manier je ook kiest om verkoeling te zoeken, zorg dat je jezelf goed beschermt. De zon is tegenwoordig erg krachtig en kan al snel allerlei klachten veroorzaken. Het risico op een zonnesteek is groter en ook de kans dat je verbrand is veel meer aanwezig dan een aantal jaren geleden. Een zonnesteek of een verbrande huid zullen ervoor zorgen dat het moeilijk wordt voor je lichaam om de hoge temperaturen te verwerken. Probeer daarom een hoed of pet te dragen wanneer je naar buiten gaat en weet dat je meerdere uren in de zon gaat doorbrengen. Een zonnebril dragen is altijd een goed idee om je ogen goed te beschermen tegen het felle licht en ziet er natuurlijk ook nog eens heel goed uit. Smeer jezelf ook altijd goed in en zorg ervoor dat je altijd een reisformaat van zonbescherming in je tas hebt zitten. Het tweede en laatste lijstje van deze blog staat in het teken van tips en aanbiedingen op het gebied van de beste zonbescherming voor je hoofd en je huid. 

Pet ijsje


Met zulke hoge temperaturen is het vooral erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en het rustig aan te doen. Drink genoeg water en andere verkoelende drankjes en blijf vooral ook goed eten. Wanneer je echt even pauze nodig hebt van de zon en haar warme zonnestralen, check dan vooral onder het genot van een drankje onze nieuwste deals tijdens de zomersolden. Veel plezier en geniet ervan!