Tips voor de perfecte Valentijnsdag: ideeën & interessante kortingen

De grote dag van de liefde brengt ieder jaar weer een hoop stress met zich mee. Wat zou je partner leuk vinden om te krijgen? Hoe zorg je ervoor dat je een romantische sfeer creëert? Waar kun je de beste deals scoren op het gebied van cadeaus, bloemen en uitjes? Wij hebben de beste tips en deals voor je op een rijtje gezet, zodat je minder hoeft te stressen en je kunt genieten van een perfecte Valentijnsdag.


De oorsprong van Valentijnsdag

Over het ontstaan van deze dag bestaan verschillende verhalen die allemaal een andere oorsprong hebben. Eén van de meest bekende verhalen gaat over priester Valentinus, die bekendstond om zijn goede daden. Hij zorgde goed voor mensen waar het niet zo goed mee ging, zoals de zieken, de armen en de ouderen. Daarnaast deelde hij vaak bloemen uit aan verliefde stelletjes en gaat het gerucht dat hij zelfs stiekem mensen trouwde. Dit laatste zorgde ervoor dat de priester onthoofd werd. Gelukkig werd hij later heilig verklaard en werd 14 februari uitgeroepen tot een feestdag. Een andere verklaring voor Valentijnsdag kan ook gevonden worden in het dierenrijk. Rond 14 februari beginnen namelijk veel vogels met paren, een uiting van liefde. Deze drang zou ook bij mensen bestaan en dat verklaart dan misschien het liefdevolle gevoel dat je krijgt op deze dag. De feestdag is uiteindelijk via de Engelsen in Amerika terecht gekomen, die er de feestdag van hebben gemaakt zoals wij die nu kennen met veel hartjes en rode rozen. 


Geef je liefde een gezicht

Wanneer het gaat om cadeaus zijn er natuurlijk ontelbare mogelijkheden waar je iemand blij mee kunt maken, maar voor Valentijnsdag wil je eigenlijk echt iets speciaals doen. Een manier om een cadeau echt uniek te maken, is door het te personaliseren. Bij YourSurprise kun je bijvoorbeeld een teddybeer bestellen die een T-shirt aanheeft met een leuke foto van jou of jullie samen. Die leuke foto kun je ook laten afdrukken op een paar sokken, een dekentje of zelfs op chocolade. Wanneer je op zoek bent naar iets luxere cadeaus om te personaliseren en je daar ook een mooie kaart bij wil doen, neem dan een kijkje bij Tadaaz of Brianto. Bij HEMA en Vistaprint kun je ook een hele reeks aan items laten personaliseren met een naam of een foto. Sommige ontwerpen kun je zelfs nog verder aanpassen, helemaal naar eigen wensen. Voor de aankleding van bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte waar jij je geliefde wil verrassen, neem een kijkje bij AVA. Daar verkopen ze de leukste accessoires en versieringen. Laat je creativiteit de vrije loop en verras je geliefde met een cadeau dat niemand anders zal krijgen.

Cadeau met roos


Een hete Valentijnsdag

Voor veel mensen voelt Valentijnsdag commercieel en een beetje als een kleffe bedoeling. Toch kun je van Valentijnsdag precies maken wat jij ervan wil maken. Je hoeft iemand niet te overladen met rode rozen en knuffelbeesten. Een mooi lingeriesetje met veel kant of in een prachtig rode kleur kan ook een heel mooi en geschikt cadeau zijn. Veel winkels hebben dit jaar extra aandacht besteed aan deze collecties en je vindt dus de mooiste setjes en boxershorts online. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal van deze shops voor je op een rijtje gezet. Veel van deze winkels hebben ook nog een leuke actie rondom Valentijnsdag waardoor je vaak met korting kunt shoppen. 

Ben jij op zoek naar nog meer spanning en wil je de lingerie meteen meenemen de slaapkamer in? Dan is het een leuk idee om je partner te verrassen met een aantal leuke speeltjes. Bij EasyToys en Erovibes ben je daarvoor op het juiste adres. Beide zijn expert op het gebied van spanning en verleiding, waardoor je veel inspiratie op kunt doen bij deze winkels. Ze verkopen speeltjes voor hem en haar, maar ook hele leuke attributen die voor beiden heel spannend zijn. Daarnaast kun je daar ook mooie lingerie en leuke giftsets scoren. Zeker de moeite waard als jij 14 februari de slaapkamer niet wil verlaten.


Zo scoor je altijd punten

Natuurlijk zijn er altijd manieren en cadeaus waarmee je altijd, honderd procent zeker weten, punten scoort. Bloemen, in het bijzonder rode rozen, staan altijd garant voor een romantisch gebaar. Je kunt een boeket of een hele bos rozen gemakkelijk bestellen bij Fleurop of Euroflorist. Ongeacht hoe je deze liefdevolle dag viert, je maakt iemand hier altijd erg blij mee. Bloemen zijn ook perfect om iemand te verrassen die nog niet op de hoogte is van jouw liefde. Je kunt er ook voor kiezen om geen tastbaar cadeau uit te zoeken, maar te gaan voor een ervaring. Zo kun je kiezen voor een dagje in de spa, op een speciale plek uiteten of een weekendje weg. De beste deals op dit gebied scoor je onder andere bij Groupon, Belvilla en Bongo. Weet je niet zeker of deze cadeaus in de smaak vallen of wil je het liever wat simpeler houden? Kies dan voor een lekker geurtje, ook daar scoor je altijd punten mee. Voor de beste kortingen op het gebied van parfums kun je kijken bij ICI PARIS XL, Douglas of Parfumdreams.

Bloemen Valentijn


Valentijnsdag lijkt nog ver weg, maar het is nog maar een krappe week voordat we overladen worden met liefde. Wanneer je de perfecte cadeaus en versieringen online bestelt, hou dan rekening met de bezorgtijden van de postbedrijven. Het is daar nog altijd erg druk, dus zorg dat je op tijd bestelt! Heb je nog geen keuze kunnen maken en kun je wel wat extra inspiratie gebruiken? Of ben je op zoek naar andere kortingscodes? Neem dan vooral een kijkje op onze speciale Valentijnspagina.