Maak een succes van Thanksgiving dankzij deze deals

Volgende week is het Thanksgiving. Dit feest zijn wij niet gewend in België, maar in de Verenigde Staten en Canada wordt het elk jaar flink gevierd. Iets waar we wel bekend mee zijn is natuurlijk Black Friday; deze feestdag speelt zich af na Thanksgiving. Ben je benieuwd naar Thanksgiving en zou je graag een keer deze dag meevieren? Dan vind je in deze blog interessante aanbiedingen waarmee je 23 november een geslaagde dag maakt.


Wat is Thanksgiving precies?

Niet bekend met Thanksgiving? Dat is niet zo heel gek. De viering is waarschijnlijk begonnen in 1621, toen de Pilgrim Fathers een nederzetting hadden gesticht in Massachusetts. Dankzij de hulp van Indianen konden de Pilgrim Fathers alsnog oogsten in november. Dit leidde tot de eerste viering van Thanksgiving. Tegenwoordig is het nog steeds een dag voor dankbaarheid voor de oogst en allerlei andere goede dingen. In de Verenigde Staten wordt het traditiegetrouw in november gevierd, maar in Canada is de oogst eerder klaar in het jaar en dus wordt het op de tweede maandag in oktober gevierd.

Aan tafel met iedereen


Alles voor het interieur

Tijdens Thanksgiving is het natuurlijk al gezellig omdat je met je familie en vrienden bent, maar je kunt het uiteraard nóg gezelliger maken in huis met de juiste artikelen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Xenos. Daar kun je van 25% korting profiteren op veel woondecoratie. Daarnaast zijn er acties op alle houten planken met 20% korting of 3 + 1 gratis op alle kaarsen en kaarsenhouders. Die houten planken zijn perfect voor de charcuterie en met wat kaarsen op tafel is het al gelijk tien keer gezelliger en warmer in huis. Je kunt ook een kijkje nemen bij Leen Bakker. Daar scoor je nu namelijk nog tot 50% korting met de honderd grootste aanbiedingen. Deze aanbiedingen gelden voornamelijk op meubelen, maar er zitten ook een aantal woonaccessoires tussen. Ook kun je er terecht voor je servies; best belangrijk op een dag als Thanksgiving. Je kunt nu nieuw servies bestellen met 20% korting, en er zijn een hoop stijlen waar je uit kunt kiezen.


Zonder eten is het niet compleet

Een Thanksgiving Day zonder eten is eigenlijk niet compleet. De dag staat ook bekend als Turkey Day en de president van de Verenigde Staten verleent zelfs gratie aan een levende kalkoen. Naast kalkoen wordt er veel aardappelpuree, pompoentaart en veenbessen gegeten. Als je zelf ook zo’n mega feestmaaltijd wil neerzetten, dan zijn er een aantal winkels waar je terecht kan voor een voordelige boodschap. Zo kun je bij Albert Heijn altijd wel korting pakken als je de juiste artikelen bestelt. Waar je naar moet kijken? De bonus selectie natuurlijk. In de bonus kan het oplopen tot wel 50% korting. Flinke besparing dus bij zo’n feestmaaltijd! Geen fan van kalkoen? Dan kun je bij Albert Heijn ook terecht voor inspiratie voor andere gerechten. Ga bijvoorbeeld voor een makkelijke coq au vin of hachee voor bij de aardappelpuree. Wil je een authentieke Thanksgiving? Dan zijn daar ook recepten voor te vinden. Maak bijvoorbeeld een gevulde kalkoen met paddenstoelen en pancetta. Ook bij Collect and Go kun je flink besparen op je bestelling. Door de actieproducten te bestellen kun je namelijk wel €6,- besparen op de servicekosten. Is toch weer een extra fles wijn of een andere belangrijke boodschap. Om hiervan te profiteren heb je geen kortingscode nodig. Je hoeft enkel te kijken naar de actieproducten om te besparen. Wil je graag meehelpen aan duurzaamheid? Kijk dan eens bij Foodello. Daar kun je dankzij een kortingscode een gratis product krijgen bij je bestelling. Daarnaast help je een handje mee tegen voedselverspilling, want alles bij Foodello heeft een korte houdbaarheid of het zijn items die uit het assortiment gaan bij de supermarkten.

Kalkoen aansnijden


Nog even wachten tot het grootste feest

Voor ons in België is het feest na Thanksgiving toch een stuk groter. Black Friday speelt zich namelijk de dag na Thanksgiving af. Veel mensen hebben die vrijdag vrij en gaan daardoor met het hele gezin winkelen voor de kerst. Hierdoor is het de drukste dag voor winkels en werd het omgedoopt tot Black Friday. De hoge kortingen worden gegeven om klanten naar de winkels te lokken. Gelukkig hoef je al een aantal jaar niet meer perse naar de winkel toe om te kunnen profiteren van korting. Daarnaast zijn er al een hoop winkels die nú al Black Friday korting geven aan hun klanten. Bij deze winkels hoef je niet te wachten tot Black Friday losbarst:


Ga jij Thanksgiving vieren of kijk je meer uit naar Black Friday? Momenteel vind je nog de Autumn Deals-pagina op onze website, maar binnenkort zal er een speciale Black Friday-pagina zijn zodat je geen enkele kortingscode of aanbieding kan mislopen tijdens deze kortingsdag. Indien je Thanksgiving gaat vieren, dan wensen we je een dag vol dankbaarheid en gezelligheid met familie en vrienden toe.