Waar kan je als senior op besparen?

Oud worden; niemand vindt het leuk, maar gelukkig brengt het ook wat voordelen met zich mee. Zo kunnen senioren flink besparen met speciale kortingsacties en lagere tarieven. Wij hebben voor je uitgezocht waar je als oudere op kunt bezuinigen. Bekijk de tips goed en doe er je voordeel mee!


Bioscopen

Als er een nieuwe leuke film in de bioscoop draait, wil je deze natuurlijk graag zien. Bij de bekende bioscoop Kinepolis, die meerdere vestigingen in België heeft, krijg je vanaf 60 jaar korting op je bioscoopkaartje. Zo kan je zeer voordelig naar de film.


Dierentuin

Bij veel dierentuinen geldt een speciaal tarief voor senioren. Zo betaal je bij Boudewijn Seapark vanaf 65 jaar minder voor je kaartje. Bij ZOO Antwerpen krijg je korting als je 60 jaar of ouder bent. Je kunt hier ook een speciaal gezinsabonnement 60+ bestellen, als 1 van de abonnementhouders minstens 60 jaar oud is. Ook bij Pairi Daiza ontvang je korting als 60-plusser. Daarnaast bestaat er een speciaal voordeliger abonnement voor senioren (vanaf 60 jaar).

 

Seniorenkorting


Pretparken

Ouderen gaan vaak graag met kinderen en kleinkinderen mee naar pretparken, maar zullen niet altijd meer in iedere achtbaan stappen. Daarom hebben veel pretparken verlaagde tarieven voor senioren. Zo kunnen zij toch genieten van een leuk dagje pretpark, maar wel aan een voordelige prijs. Het vrolijkste pretpark van België, Plopsa, biedt een voordelig entreeticket én seniorenabonnement voor iedereen van 70 jaar of ouder. Ook bij Phantasialand is een dagkaart voor 60-plussers goedkoper. In Toverland kan je zelfs al vanaf 55 jaar met korting het pretpark bezoeken. Wil jij graag het grootste pretpark van de Benelux bezoeken? Zelfs de Efteling heeft speciale acties voor ouderen. 60+’ers krijgen korting op een entreekaartje en kunnen een voordeliger abonnement aanschaffen.


Openbaar vervoer

Wil je graag een dagje weg met de trein? Dan heb je als senior geluk. Ook hier kan jij van flinke korting genieten. Zo krijg je als 60-plusser korting op een Thalys treinticket. Zo kan je voordelig een dagje naar bijvoorbeeld Parijs, Amsterdam of Keulen. Ook bij Voyages SNCF, hét verkoopkanaal van Europese treintickets, krijg je korting vanaf 60 jaar. Daarvoor kan je de voordelige Carte Senior aanvragen. Je krijgt dan o.a. 25% korting op de 2e en zelfs 40% korting op de 1e klas.Ten slotte geeft ook NMBS korting op treinreizen als je ouder dan 60 bent. Zo reis je heel voordelig!

 

Seniorenkorting


Vakanties

Er zijn meerdere vakantieparken, in België en daarbuiten, waar je seniorenkorting op je verblijf krijgt. Zo krijg je bij Center Parcs 20% 55+ korting. En ook bij Sunparks krijg je korting als je 55 jaar of ouder bent. Deze bedraagt 25%. Een minder bekende leeftijdskorting is die van Neckermann Reizen. Hier krijg je 55+, 60+ en 65+ korting. Als je bij het boeken je leeftijd invult, berekent de reisorganisatie hoeveel korting je krijgt. Naast het verblijf valt er ook nog weleens te besparen op het vervoer. Als je met de trein gaat, krijg je vrijwel altijd seniorenkorting, maar ook verschillende vliegtuigmaatschappijen willen ouderen weleens korting geven. Deze kan vaak oplopen tot 20%. Je vindt deze kortingen veelal niet op de websites, maar als je ernaar informeert voor het boeken, kan vaak wat van de prijs worden afgehaald voor 60- of 65-plussers.


Sporten

Zeker wanneer je ouder wordt, is het belangrijk voldoende te blijven te bewegen. Ook sportscholen zien dit graag. Daarom zijn er steeds meer sportscholen die speciale voordelige abonnementen hebben voor senioren. Je kunt kijken of er ook bij jou in de buurt een sportschool te vinden is met een voordelig seniorentarief. 


Zijn wij nog een goede bespaartip voor senioren vergeten? Laat het ons dan weten in de reacties!