Pasen in België: alle ins en outs + de beste paaskorting vind je hier

Zit je lekker op weg in de Paasvakantie en ben je al bezig met de voorbereidingen voor het paasfeest van volgende week? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want je kunt vast wel een opfrissertje gebruiken over de ins en outs van dit feest en waarom we het eigenlijk vieren. Zo kun jij goed voorbereid de paasdagen in en misschien wel je familie en vrienden verrassen met een leuk feitje of twee! Daarnaast lees je hier bij welke shops je de beste paaskortingen kunt scoren.


De paasviering; een stukje geschiedenis

Ieder jaar is het weer even nadenken: hoe zat het nu ook alweer? Op de vrijdag vóór Pasen is het Goede Vrijdag, en de zondag die daarop volgt is het Eerste Paasdag. Vanuit de christelijke geloofsovertuiging is Goede Vrijdag de dag waarop Jezus aan het kruis werd gehangen en stierf. Op de derde dag na zijn kruisiging vond zijn wederopstanding plaats, de gebeurtenis die tijdens de paasdagen wordt herdacht. Vervolgens wordt met Hemelvaart herdacht dat Jezus na zijn opstanding is opgevaren naar God, waarna met Pinksteren weer het neerdalen van de Heilige Geest op aarde wordt gevierd. Voor de duidelijkheid hebben we alle vieringen volgens de christelijke overtuiging (én de vrije dagen die hiermee samenhangen, yes) voor je op een rijtje gezet:

  • Witte Donderdag: de dag voor Goede Vrijdag, de dag van het Laatste Avondmaal van Jezus Christus.
  • Goede Vrijdag: de dag waarop Jezus werd gekruisigd.
  • Eerste Paasdag: wordt altijd op zondag gevierd, de dag waarop Jezus is opgestaan uit de dood.
  • Tweede Paasdag: wordt altijd op maandag gevierd, een extra vrije dag voor iedereen ten bate van de paasviering.
  • Hemelvaartsdag (altijd op donderdag): een wettelijke vrije dag waarop de tenhemelopneming van Jezus wordt herdacht.
  • Eerste Pinksterdag: wordt altijd op zondag gevierd, herdenking van het neerdalen van de Heilige Geest op aarde.
  • Tweede Pinksterdag: wordt altijd op maandag gevierd, een extra vrije dag voor iedereen ten bate van de Pinksterviering.

Inmiddels zijn er buiten de religieuze gebruiken allerlei tradities die de paasdagen met zich meebrengen, zoals eieren zoeken, de komst van de Paashaas, gezellig brunchen en eten met familie en natuurlijk… shoppen! Veel woonboulevards zijn bijvoorbeeld open tijdens dit lange weekend. Wil je even naar de stad om te shoppen zul je misschien wel tegen een dichte deur aan lopen, maar gelukkig zijn er dan nog altijd de webshops waar je bij terecht kunt. Wil je meer weten over Pasen, religie of jezelf überhaupt een stuk slimmer rekenen? Bij BookSpot scoor je heel veel geschiedenisboeken, non-fictie en mooie verhalen nu met tot wel 60% korting.

Kruizen


Geniet van de beste paasdeals

Zijn alle eieren gevonden, heb je je buikje rond gegeten aan eieren en lekkere broodjes en heb je de Paashaas een high-five gegeven? Dan is het tijd om even bij te komen van al dat paasplezier met je laptop op de bank en bankkaart in de hand. Hier onder lees je bij welke winkels je tijdens het paasweekend heerlijk online kunt shoppen zonder dat je daarbij een poot wordt uitgedraaid. Wij hebben zoals altijd de beste paasdeals en kortingen van België voor je op een rijtje gezet!

Paashaasjes

Kleding shoppen met korting

Voor jezelf shoppen of is het hele gezin wel toe aan een kakelverse outfit? Met dit rijtje aanbiedingen vind je extra voordelige mode voor iedereen van groot tot klein:

Nieuwe schoenen met korting

Een nieuwe outfit is natuurlijk niet af zonder een fris paar patta's aan je voeten. Ook daar is door de volgende winkels gelukkig aan gedacht:

Cosmetica met korting

Tijdens de paasbrunch verschijnen met een tot in de puntjes verzorgde look? Dan shop je bij de volgende winkels cosmetica met korting:

Meisje met bunnyoren


Shopping succes gegarandeerd met al deze promoties en kortingscodes! Wat ga jij doen deze Pasen? Laat het ons weten in een reactie!