Oktober Woonmaand: check deze deals en kortingscodes voor de ultieme besparing op je interieur

Het einde van weer een jaar begint in zicht te komen en dat betekent dat je langzaam vooruit gaat kijken naar nieuwe doelen, ervaringen en natuurlijk nieuwe trends. In oktober worden de interieurtrends voor het volgende jaar gepresenteerd en daarom is deze maand omgetoverd tot Oktober Woonmaand. Naast het feit dat je kennis maakt met nieuwe kleuren, vormen en sferen kun je vaak ook gebruikmaken van straffe deals. Wij vertellen je alvast wat de nieuwe trends gaan zijn en natuurlijk waar je het beste je lampen, meubelen en accessoires kunt bestellen. 


Een frisse start

Nu meer dan ooit zal het nieuwe jaar in het teken staan van een frisse start. Niet alleen de pandemie maar ook de huidige crisis zorgen ervoor dat we ook deze winter meer tijd thuis door gaan brengen. Je leert op die manier op een andere manier naar je interieur kijken en dat zorgt ervoor dat je veranderingen wil aanbrengen. Of voor die frisse start kiest. In het kader van opnieuw beginnen, mag komend jaar eigenlijk alles. Het gaat er voornamelijk om dat je zelf veel rust aanbrengt in je huis. Je woonruimte moet nog meer als een thuis gaan voelen en een plek worden waar je kalmte vindt. Dit kun je doen door met grote vlakken kleur en ronde vormen te werken. Kies bovendien ook voor rustige kleuren die niet direct de aandacht trekken. Je zult ook zien dat er veel gewerkt wordt met materialen van buiten. Denk hierbij aan bamboe, riet en natuurlijk hout. De natuur is namelijk de ultieme plek om tot rust te komen. 

Oktober Woonmaand


De trendkleur van 2023

Afgelopen jaar stond in het teken van olijfgroen en ook komend jaar staat een natuurlijk kleur centraal. Volgens vtwonen staan de zachte kleuren die doen denken aan een bos bovenaan het lijstje van grote verfmerken zoals Flexa, Karwei en Farrow & Ball. Wilder Wonder komt voort uit de okergele familie en is goed te combineren met groen. Bij Karwei is juist deze groene tint de kleur van het jaar en die draagt de naam Nordic Green. Het is een perfecte mix tussen groen en grijs, en geeft daarmee de juiste kalme uitstraling aan een ruimte. Wanneer je op zoek bent naar voordelige verf, kun je het beste een kijkje nemen bij Deverfwebshop waar je op veel topmerken tot wel 30% korting pakt. Voor een grote selectie aan verfbenodigdheden zoals kwasten en rollers, ben je bij Verfwebwinkel aan het juiste adres, met tot 40% korting op alles wat je nodig hebt. Je hoeft natuurlijk niet meteen met een emmer verf en een kwast aan de slag te gaan. Deze kleuren en anderen zoals lavendel en een toffe mix tussen blauw en groen kun je ook heel makkelijk toepassen in de vorm van kussentjes en andere accessoires. Tijdens de Oktober Woonmaand scoor je op deze items en nog veel meer tot 40% korting bij vtwonen. 


Ronde vormen

Een cirkel is qua vorm veel zachter dan een vierkant en dat zie je dan ook vaak terug in inrichtingen die zijn toegespitst op rust. Een ronde tafel, een rond tapijt en natuurlijk ook een bank met rode hoeken zie je overal terugkomen. Je weet zelf ook wel dat je veel moeilijker jezelf kunt stoten aan een scherpte punt dan een aan ronde hoek. Deze zachte vormen zijn het makkelijkste toe te passen door voor een nieuwe kast, tafel en zelfs bank of stoelen te kiezen. Dat zijn vaak flinke aankopen en daarom is fijn dat je tijdens Oktober Woonmaand van goede kortingen en zelfs kortingscodes kunt profiteren. Check het onderstaande lijstje voor de allerbeste deals zodat jij van ultieme rust en een volle portemonnee kunt genieten. 

Ronde vormen


Gratis inspiratie opdoen

Gelukkig hoef je meteen een hoop geld uit te geven en kun je er ook voor kiezen om eerst de nodige inspiratie op te doen. Bij Maisons du Monde kun je online de nieuwe catalogus downloaden. Die staat natuurlijk in het teken van de herfst, maar ook de Woonmaand staat centraal. Bovendien is een virtuele trip door de webshop ook nooit verkeerd, want wie weet wat voor parels je daar tegenkomt. Ook DEBA Meubelen heeft een prachtige collectie die op veel fronten aansluit bij de trends voor het aankomende jaar. Je vindt daar vooral veel zetels en verlichting waarmee jij je interieur opnieuw kunt aankleden. Met een beetje geluk pak je ook nog eens tot 50% korting op je bestelling door de juiste items in je winkelmandje te stoppen. De Bijenkorf pakt het natuurlijk weer extra speciaal aan en presenteert dit najaar: De Tuin der Lusten. Dit thema staat onder andere in het teken van de natuur en praktisch gebruik van items zoals kleding en natuurlijk in dit geval ook meubelen en decoraties. Met de tips die je online krijgt, kun je nu alvast beginnen en ben je ook volgend jaar verzekerd van een hip interieur.