Nationale feestdag 2019: zo vier jij 'm extra voordelig

Of je nu nationalistische gevoelens hebt of niet: aanstaande zondag is het 21 juli en dat is de Nationale feestdag van België! Door het hele land wordt dit feest gevierd met evenementen, activiteiten en natuurlijk… korting. Weten waar jij dit weekend de beste kortingen kunt scoren? Lees verder in deze blog!


Een stukje geschiedenis

Wat wordt er eigenlijk gevierd op 21 juni? Ieder jaar draait de feestdag rondom een ander thema, maar de dag is in feite de datum waarop de eerste koning van België in 1831 de grondwettelijke eed aflegde. Het is een wettelijke feestdag, wat betekent dat er op deze dag niet wordt gewerkt in winkels, banken, postkantoren en andere openbare diensten. Dit jaar staat 21 juli in het teken van 75 jaar bevrijding van België. Om dit mee te vieren, worden aanstaande zondag de wereldberoemde Niagara watervallen in Canada verlicht in de Belgische driekleur. De Belgische ambassadeur in Canada zegt dat dit is gedaan om de jarenlange vriendschap tussen België en Canada te vieren. De Canadezen hebben in de Tweede Wereldoorlog een grote rol gespeeld in de bevrijding van België en Nederland. Daarnaast zijn de Niagara watervallen voor het eerst aan de Europeanen geopenbaard aan de hand van tekeningen en reisverslagen van de Belgische ontdekkingsreiziger Louis Hennepin! Welke vrienden ga jij op 21 juli doodgooien met dit interessante feitje?

Niagara watervallen


Wat is er te doen

Tijdens de Nationale feestdag van België op 21 juli is er door het hele land wel iets te doen. De koninklijke familie viert het uiteraard mee op hun eigen bijzondere wijze! De voornaamste activiteiten vinden plaats in Brussel. Op zaterdagavond kun je hier al mee feesten op het Vossenplein, waar het Bal National wordt gevierd in de Marollen. De toegang is gratis en het belooft een fantastisch feest zonder chichi of tralala, maar vol leut, puur en zot amusement te worden! Liever het feest volgen vanaf de beeldbuis? Dat kan natuurlijk ook, alle festiviteiten worden live uitgezonden op de televisie. Zo kun je toch overal bij zijn zonder dat je daarvoor de drukte in hoeft. Op zondagavond wordt aan het eind van alle festiviteiten volgens traditie een grote vuurwerkshow gehouden in Brussel.

Biertje


Bijzondere promoties

Naast dat er allerlei feestelijke activiteiten worden georganiseerd, geven veel webshops deze dag extra korting op hun assortiment! De meeste fysieke winkels zijn dicht, maar online gaat het feest natuurlijk gewoon door. Dat betekent dat je bij veel shops profiteert van 21% korting op het gamma. De solden lopen natuurlijk ook nog steeds, maar daarin krijg je voornamelijk korting op items die niet uit de nieuwe collecties komen. Voor de 21% korting van aanstaande zondag geldt dat bij de meeste shops waarschijnlijk wel! Zo scoor je dit weekend in ieder geval bij Fun 21% nationale korting op bijna alles. Bij Plopsa wordt al helemaal uitgepakt, want met een kortingscode krijg je maar liefst 35% korting op tickets voor Plopsaland De Panne, Plopsaqua, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo! Een voordelig dagje uit met het gezin wordt zo nog leuker.


Derde ronde solden

Misschien had je het al opgemerkt, maar deze week is ook de derde ronde van de solden in gegaan! Veel winkels hebben hun collecties verder afgeprijsd naar kortingen van wel 70%. Je profiteert nu dus van nog meer extra voordeel. Nog iets meer dan anderhalve week te gaan tot het einde van de maand, en dan is het weer een half jaar wachten op de volgende solden. Je hebt dus nog maar even om jou zomer- of wintergarderobe met goedkope(re) items uit de sale! Op onze themapagina vind je een handig overzicht van de solden en bij welke winkels ze nog verder zijn opgeschroefd, maar om je alvast een handje te helpen zetten we hier de beste kortingen, promoties, aanbiedingen en kortingscodes nog eens voor je op een rijtje:

Zomersolden