Zo spendeer jij jouw nationale feestdag voordelig

Aanstaande vrijdag is het weer de nationale feestdag van België. Dat betekent dat je lekker vrij bent, maar ook dat de fysieke winkels dicht zijn. Wil je dan toch wel winkelen? Dan zal het online moeten. Gelukkig zijn er voldoende aanbiedingen waar je van kunt profiteren vanuit jouw luie zetel.


Wat is de nationale feestdag van België?

Op 21 juli wordt er elk jaar de eerste grondwettelijke eed van de koning der Belgen gevierd. Deze werd in 1831 afgelegd door Leopold van Saksen-Coburg-Gotha en het was het sluitstuk van de intrede van Leopold I in België. Tijdens deze wettelijke feestdag zijn winkels, banken, postkantoren en andere openbare diensten gesloten, maar er zijn wel een hoop evenementen en activiteiten te beleven.

Brussel België


Online zijn de winkels gewoon open

De fysieke winkels mogen dan misschien wel gesloten zijn op vrijdag, maar dat betekent niet dat je online niet kunt winkelen. Het enige waar je bij sommige webshops rekening mee moet houden, is dat de verzending misschien wat langer duurt door een gesloten magazijn. Je kunt gelukkig nog wel helemaal los gaan bij jouw favoriete winkels via de websites en al helemaal omdat de solden nog bezig zijn. Er zijn deals te vinden voor bijna alles wat je maar kan zoeken. Zo kun je bij Tempur 15% korting op de hele collectie krijgen tijdens de Summer Sale. Dat betekent dat jij mega voordelig een nieuw matras kunt bestellen, maar bijvoorbeeld ook een fijn hoofdkussen. Jij zult heerlijk kunnen slapen na zo'n voordelige aankoop! Niets is zo vervelend als uit bed stappen met het verkeerde been, maar als je een paar sneakers van Puma naast je bed hebt staan zul je daar gegarandeerd geen last van hebben. Met deze kortingscode kun je ook nog eens 30% korting bovenop de tot 50% korting krijgen. Dat is dubbel op besparen, waardoor die nieuwe sneakers niet meer zo duur zijn om te bestellen. Je kunt daardoor misschien ook wel een nieuwe outfit erbij bestellen, zoals een comfortabel joggingpak of een bikini of badpak. Zo'n bikini of badpak is natuurlijk pas helemaal af met een goede zonnebril erbij. Bij Pearle scoor je wel 70% korting op brillen en zonnebrillen deze maand. Deze korting is ook geldig op duurdere merken, zoals Ray-Ban of Michael Kors. Word je niet helemaal enthousiast van deze deals? Dan misschien wel van deze onderstaande aanbiedingen en kortingscodes:


Spendeer jouw vrije dag voordelig

In Brussel kun je natuurlijk de officiële ceremonies bezichtigen waar ook de koning en andere leden van de koninklijke familie bij zullen zijn. Naast de officiële activiteiten kun je ook feestelijke activiteiten beleven en 's avonds kun je zelfs genieten van vuurwerk. Woon je niet dichtbij Brussel of ben je niet zo'n fan van de activiteiten die daar te beleven zijn? Dan kun je natuurlijk ook een andere activiteit gaan beleven op de 21e. Bezoek bijvoorbeeld een van de Plopsa parken om jouw vrije dag te spenderen. Wil je het zo voordelig mogelijk doen? Gebruik dan een van de kortingscodes, zoals eentje waarmee je €5,- korting krijgt op tickets. Je kunt hier genieten met jouw familie of een vriendengroep, er is namelijk wat te doen voor elke leeftijdscategorie. Geen zin om een pretpark te bezoeken? Dat is te begrijpen, want waarschijnlijk zal het flink druk zijn in pretparken en andere parken zoals dierentuinen. Je kunt ook jouw vrije dag besteden bij een sauna of een andere wellness belevenis. Bij ActievandeDag kun je deze belevenissen bestellen met tot €140,- korting. Zo kun je heerlijk ontspannen, zonder dat je diep in de buidel hoeft te tasten om te genieten. Wil je er een lang weekend van maken? Dat kan natuurlijk ook! Bij Sunparks boek je een last minute vakantie voor slechts €339,-. Zo kun je er lekker op uit met je familie en even genieten van elkaar zonder andere mensen om je heen. In zo'n vakantiepark is voldoende te beleven dat je je niet gaat vervelen en ook rondom zo'n park kun je er lekker op uit in de natuur of een bijgelegen stad.