Het is Internationale Pizzadag! Dit wist jij nog niet over jouw favoriete food

Vandaag is het Internationale Pizzadag. Wie is er nu niet gek op deze overheerlijke Italiaanse lekkernij? Wij zijn er in ieder geval helemaal gek op. Maar zelfs wij, als ultieme pizza-liefhebbers, wisten nog een aantal leuke weetjes te achterhalen. En natuurlijk hebben we ook meteen uitgezocht hoe en waar je de goedkoopste pizza bestelt!


1. Eerste pizza ooit

Pizza komt oorspronkelijk uit Napels. Het was in eerste instantie een gerecht voor arme mensen. De eerste echte pizzeria opende in Napels al in 1738. De eerste officiële pizza, zoals wij hem nu kennen, werd ook gemaakt in Napels. Dit gebeurde in 1889.


2. Biljoenen pizza’s besteld

Pizza is ongetwijfeld een van de populairste gerechten ter wereld. Dit heerlijk Italiaanse gerecht wordt wereldwijd namelijk ruim 5 biljoen verkocht.


3. Afkomst Pizza Hawaii

De Pizza Hawaii komt dus niet, zoals je zou verwachten, uit Hawaii. Deze tropische pizza is bedacht in Canada. Overigens zijn de Italianen niet blij met deze pizza. Ananas hoort niet op een pizza. En daar zijn wij eigenlijk het wel een beetje mee eens.

 

Pizza


4. Duurste pizza ooit

De duurste pizza bestel je in New York bij Industry Kitchen. Deze pizza is te koop voor maar liefst €1.924,- (per pizzapunt betaal je ‘slechts’ €220,-). Waarom is deze pizza nu zo ontzettend duur? Dat heeft te maken met het 24-karaats bladgoud, kaviaar, truffels, foie gras en stiltonkaas, waarmee de pizza is belegd. Of het lekker is dat betwijfelen wij, maar er hangt in ieder geval een flink prijskaartje aan.


5. Allergrootste pizza  

Heb jij flinke honger? Ga dan naar Los Angeles. Bij pizzeria Big Mama’s & Papa’s bestel je een enorme pizza. Je kunt met zo’n 100 mensen van deze pizza smullen. Er hangt wel een prijskaartje van $199,99 aan. Voor een iets minder grote pizza hoef je echter niet zo ver van huis te zoeken. Ook in België worden heel grote pizza’s gebakken. Bij Pizza chez toi in Namur kan je pizza’s van bijna 1 m2 en met een gewicht van tot wel 6 kg bestellen. Nog niet onder de indruk? In Rome hebben ze in 2012 de allergrootste pizza ter wereld gemaakt. Deze was maar liefst 1261,65 m2. Zie die maar eens op te krijgen!


6. Pizza’s spinnen als sport

In Las Vegas worden ieder jaar de World Pizza Games georganiseerd. Daarbij laten deelnemers zien hoe goed zij pizza’s kunnen spinnen. Er worden zelfs salto’s gedaan tijdens het pizza gooien. Het wordt dan ook wel acrobatisch pizzagooien genoemd. Mocht je uitgekeken zijn op voetballen of wielrennen en ben je dol op pizza, dan is deze bijzondere sport misschien wel iets voor jou.


7. Echte Belgische pizza

Met zoveel verschillende pizza’s, moest er natuurlijk wel een typisch Belgische pizza worden gemaakt. Je kunt bij Pizza Hut nu een overheerlijke pizza met echte Grimbergen Abdijkaas bestellen. De pizza is verder afgewerkt met Italiaanse ham, champignons, mozzarella en zure room. Als Vlaamse pizza-liefhebber moet je deze klassieker echt een keertje geproefd hebben!

 

Pizza laten bezorgen


8. Korting op geselecteerde dagen

Pizzeria’s geven je graag wat korting. Zo krijg je bij Domino’s Pizza korting op Gekke dinsdag en Gekke zaterdag. Alle Regular Pizza’s zijn dan voor slechts €4,95 af te halen. Bij Pizza Hut heb je geluk op woensdag en donderdag. Op Woensdag Webdag betaal je slechts €10,- voor een medium pizza en op All-In Donderdag krijg je een voorgerecht, pizza, dessert én frisdrank ook voor een tientje.


9. Studenten krijgen korting

Studenten zijn ongetwijfeld de grootste pizzaliefhebbers van allemaal. Dit goedkope en gemakkelijke gerecht wordt door een groot deel van de studenten zeer vaak gegeten. Als student is je leven vaak al duur genoeg, dus het is wel zo prettig dat je ook nog eens korting krijgt op je pizza als je deze bestelt bij Pizza Hut. Met de Student Deals geniet jij heel voordelig van een heerlijke pizza.


10. Pizza populairst bij thuisbezorging

Waarschijnlijk heb ook jij weleens een pizza thuis laten bezorgen. Met jou nog vele anderen! Het is zelfs de maaltijd die het meest thuis wordt bezorgd. Wil jij weten waar jij een pizza kunt bestellen en laten thuisbezorgen? Neem een kijkje bij Deliveroo!  


Ben jij ook zo gek op pizza. Vier dan net als wij Internationale Pizzadag met jouw favoriete pizza. Bestel hem gelijk via onze Eten & Drinken pagina!