Check deze griezelig goede tips voor de perfecte Halloween voor weinig geld

De tijden dat Halloween alleen maar groots in Amerika werd gevierd zijn allang voorbij en inmiddels is de griezelige avond ook in Europa goed aangeslagen. Met als resultaat dat ook hier de kinderen verkleed langs de deuren gaan voor snoep en er menig feestjes worden georganiseerd met een griezelig verkleedthema. Wil jij nou dit jaar ook je huis versieren, een feestje organiseren en de kinderen verkleed de deur uit laten gaan? Dan kun je in deze blog precies lezen hoe je dat aan moet pakken, waar je online het beste kunt shoppen en zoals je van ons gewend bent: waar je de strafste deals kunt scoren. 


De oorsprong van Halloween

Veel mensen denken dat Halloween van oorsprong uit Amerika komt, maar dat is niet helemaal waar. De naam van het feest is afgeleid van All Hallows Eve en was in de Keltische kalander oudejaarsavond. Het nieuwe jaar begon op 1 november, een datum die wij nu kennen als Allerheiligen. Het langs de deuren gaan voor snoep lijkt zijn oorsprong te vinden rond de negende eeuw. In die tijd gingen mensen gekleed in hompen langs de deuren voor brood met krenten, ook al zielenbrood genoemd. Voor elk stuk brood zou de ontvanger een gebed opzeggen om zielen uit het vagevuur te bevrijden. Het waren uiteindelijk Ierse en Schotse immigranten die Amerika kennis lieten maken met het feest en in tegelijkertijd kwam ook uitgeholde pompoen met een gezicht om de hoek kijken. Tegenwoordig is Halloween onlosmakelijk verbonden met die pompoen en natuurlijk het verkleden. 

Pompoennetjes


Griezelige verschijningen

De een geeft meer om versieringen in en rondom het huis, maar vele anderen vinden een goede outfit tijdens dit feest nog veel belangrijker. Er zijn talloze mogelijkheden om uit te kiezen en is vooral erg afhankelijk van hoe eng je wil overkomen. Wanneer je op zoek bent naar iets wat je ook na 31 oktober nog kunt dragen, dan is het slim om eens bij Stradivarius of H&M te kijken. Bij die laatste winkel kun je als member shoppen met tot 50% korting tijdens de Mid Season Sale. Ook bij ASOS is er een speciale collectie samengesteld met mode die uitermate geschikt is voor Halloween, maar je ook nog met gemak het hele najaar kunt dragen. Bovendien zijn er nu meerdere kortingscodes beschikbaar voor korting op je bestelling. Bij Urban Outfitters krijg je tot aan Halloween tot 50% korting op een groot assortiment aan outfits. Wanneer je meer op zoek bent naar outfits voor kinderen dan is Dreamland een goede optie. Met tot 25% korting op Halloween kostuums heb je een goede deal te pakken.


Maak je look compleet

Een goede outfit is natuurlijk niet compleet zonder donker gemaakte ogen, nepbloed, witte schmink en andere attributen om onder andere je gezicht eruit te laten zien alsof je net bent opgestaan uit de dood of bent aangevallen door een zombie. Bij Notino krijg je met een 15% kortingscode voordeel op de juiste make-up en ook Perfume's Club heeft een geschikte kortingscode voor 10% korting op make-up van topmerken. Je kunt bij SmartBuyGlasses terecht voor korting op kleurlenzen. Kies dan bijvoorbeeld voor witte of paarse lenzen voor een extra spookachtig uiterlijk. Het fijne van deze lenzen is dat je deze ook op sterkte kunt bestellen en daardoor voor een avondje afscheid zou kunnen nemen van je bril. Je kunt je avondwandeling met de hond die avond nog leuker maken door je hond ook te verkleden met een regenjas van Medpets met bijbehorend speeltje in de vorm van een met bloed besmeurd mes. Knoop een rode ballon vast aan de regenjas en mensen zullen met rillingen terug denken aan Pennywise de clown. Voor andere toffe accessoires voor je outfit en voor in huis, kun je terecht bij Fun. Check de aanbiedingen voor tot 50% korting. 

Hond regenjas


Een uitje vol adrenaline

Naast de vele feestjes van vrienden of familie en het langs de deuren gaan voor snoep, is er nog een mogelijkheid om het meeste uit Halloween te halen. Tegenwoordig organiseren met name veel pretparken speciale dagen en avonden rondom het feest. Je kunt dan natuurlijk verkleed naar je favoriete pretpark en genieten van alle attracties. Maar vergeet niet dat het de bedoeling is dat je een griezelige tijd gaat hebben en bereid je dan ook voor op veel schrikmomenten. Met name de Fright Nights van Walibi staan erom bekend dat menig persoon met de schrik nog in de benen weer naar huis gaat. Voor veel fans van alles wat eng is, is zo'n avond de kers op de taart. Een ding is zeker: je krijgt niet alleen een stoot adrenaline van de achtbanen. Omdat je slechts een korte periode per jaar van dit moment kunt genieten, ontvang je bij veel parken een leuke korting op toegangstickets. Die deals hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. 


Wanneer je besluit om gewoon thuis te blijven en daar te genieten van een goede enge film, bestel dan je Halloween boodschappen met tot 50% korting bij Albert Heijn. En gelukkig zijn er ook nog andere leuke aanbiedingen voor mensen die niet heel gek zijn op Halloween. Dat is het voordeel van de feestdagen! Bij Emma Matras pak je nu tot 50% korting op een nieuw bed en bij LEGO ontvang je een leuk cadeautje bij je bestelling. Liever een nieuw horloge of een nieuwe ketting? Profiteer van de speciale aanbiedingen bij Valmano met tot 50% korting op topmerken.