Goedkoop sporten: geen smoesjes meer om 's avonds niet van de bank te komen!

Zou jij eigenlijk wel wat meer moeten bewegen? Sporten is gezond, maar soms heb je net dat schopje onder je kont nodig om daadwerkelijk te beginnen. Heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een duur sportschoolabonnement of personal trainer? Lees dan gauw onze tips door om goedkoop te sporten. Zo ben je ook meteen verlost van dat smoesje en kun je de komende maanden voordelig trainen aan de fitste versie van jezelf!


Kies een sport die bij je past

Om je geld het echt waard te laten zijn kies je voor de sport die het beste bij je past. Wat is je doel? Jezelf fit voelen of op andere manieren resultaten zien? Wil je alleen sporten of samen met anderen? Het kan heel motiverend samen om met een vriend(in) te sporten, omdat je elkaar door moeilijke momenten kunt slepen. Wat wil je maximaal uitgeven per maand? Zet dit soort zaken eerst voor jezelf op papier, zodat je de beste keuze kunt maken!

Hardlopen brug


Ga buiten sporten

Wil jij binnen of in de buitenlucht sporten? Qua buiten sporten zijn er een hoop goedkope en zelfs gratis opties die je kunt uitoefenen. Wat denk je van wandelen! Dat is erg goed en gezond voor je. Begin met wandelingen in de buurt en bouw je kilometers zo op. Het is als je lang en vaak gaat wandelen wel aan te raden om te investeren in goede wandelschoenen. Dit hoeft niet veel te kosten. Een iets intensiever alternatief is hardlopen. Hiervoor zal je iets moeten investeren, want goede schoenen zijn essentieel om geen gewrichten te overbelasten, maar ook deze zijn volop met korting verkrijgbaar zodat je voor een paar tientjes al kwalitatief goede schoenen in huis hebt!


Download gratis sport apps

Maak gebruik van gratis sport apps! Er zijn er tegenwoordig een hoop in de appstore te vinden met full body of workouts voor specifieke spiergroepen. Bekende voorbeelden zijn Nike Training Club, 30 Day Ab Challenge en Moves. Download ze op je telefoon en maak een aantal avonden in de week tijd om te trainen. Let wel goed op je houding om blessures te voorkomen!


Doe online thuis work-outs

Naast gratis sport apps vind je online ook een hoop gratis sportschema’s die een houvast kunnen bieden voor jouw sportroutine. Je hoeft enkel je sportkleding aan te trekken en je kunt aan de slag! Vaak heb je niet eens wat nodig of kun je bepaalde attributen improviseren met dingen die je in huis hebt. Zo’n schema kan erg motiverend werken omdat je zo ergens naar toe werkt. 

iphone sporten


Ga naar de sportschool

De sportschool hoeft niet duur te zijn. Er zijn namelijk ook genoeg budget varianten waar je voor een paar tientjes kunt sporten. Wil jij eerst onderzoeken of het iets voor je is? Vergelijk de soorten abonnementen tussen verschillende sportscholen. Zo kan je vaak voor een iets duurdere prijs een maandabonnement afsluiten, maar kan je wel kijken of de sportschool iets is. Heb je een potentiële school gevonden? Meld je dan eerst aan voor gratis proeflessen. Zo kan je eerst inschatten of je het daadwerkelijk ziet zitten! 


Pak korting op sportkleding en attributen

Heb je nieuwe sportkleding nodig? Kijk dan ook eens bij budget varianten op dure sportmerken. Stel jezelf een doel en trakteer jezelf pas wanneer je dat doel behaald hebt of die broek van €100,-. Daarvoor volstaat die van €20,- ook meer dan prima. Daarnaast is het slim om sales in de gaten te houden en kan een kortingscode je uiteraard ook een hoop euro’s besparen!

Bespaar nu bijvoorbeeld al heel slim bij:

  • adidas - Tot 50% korting
  • Athleteshop - Profiteer van tot maar liefst 75% korting
  • Decathlon - €6,- korting op je bestelling
  • Nike - Pak tot 50% korting
  • Plutosport - Ontvang tot 40% korting op sportspullen
  • Reebok - 15% korting op al je aankopen

Heb jij nog goede motivatietips om te blijven sporten?