Boek al jouw vakanties en uitjes nu extra voordelig met handige tips

Dit weekend zou eigenlijk de Vakantie Expo plaatsvinden in Antwerpen, maar vanwege de huidige coronacijfers is dit weekend verplaatst naar begin maart. Toch kun je nu al heel veel weekendjes weg en (zomer)vakanties boeken met vroegboekkorting en andere aanbiedingen. In deze blog kun je lezen waar je nu moet boeken, welke bestemmingen nu al populair zijn voor het komende vakantieseizoen en natuurlijk alvast in de stemming komen. 


De Vakantie Expo

De dagen beginnen langzaam weer wat meer licht te vertonen en het zonnetje schijnt weer wat vaker. Toch schijnt nergens de zon zo fijn als op vakantie. Niet alleen de modewereld heeft te maken met trends, deze zie je overal terug en dus ook als het gaat over vakanties. Tijdens de Vakantie Expo in Antwerpen kun je alvast inspiratie opdoen voor jouw vakantieplannen en zien wat dit jaar in trek gaat zijn bij reizigers. Het gaat dan niet alleen over populaire bestemmingen, maar ook over activiteiten en trends op het gebied van eten en drinken. Tijdens de expo kun je al veel ervaringen opdoen en je alvast een beetje op vakantie wanen. Vanwege de coronacijfers en -maatregelen kan de expo niet op de geplande datum doorgaan. Gelukkig zijn er een hoop andere manieren om inspiratie op te doen en in de stemming te komen. Totdat je de expo zelf kunt bezoeken begin maart. 


Bestemmingen voor de wereldreiziger 

Droom jij ook al twee jaar over witte stranden, een blauwe zee en drankjes met parapluutjes erin? Nu de situatie wereldwijd steeds beter lijkt te worden, wordt het tijd om die droomvakantie naar het buitenland te gaan boeken. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom is het heel begrijpelijk dat je af en toe door de bomen het strand niet meer ziet. Het is belangrijk om voor jezelf een paar keuzes te maken voordat je actief gaat zoeken naar een bestemming. Wil je inderdaad twee weken op een bedje liggen zonnen of heb je meer behoefte aan cultuur? Of wil je helemaal geen zon, zee en strand? Dan zijn er natuurlijk ook nog bestemmingen waar je een dik winterpak aan kunt trekken en genieten van sportieve activiteiten zoals snowboarden en wandelen. Ongeacht welke keuze je maakt, hebben wij een paar goede deals voor je uitgezocht. Connections verzorgt reizen over de hele wereld en heeft altijd scherpe aanbiedingen. Je kunt met een stel honden en slede door Lapland trekken of juist het strand opzoeken in Abu Dhabi. Via Belvilla kun je de meest luxe vakantieverblijven boeken in verschillende Europese landen. Er zijn zelfs diervriendelijke verblijven zodat de trouwe viervoeter ook van een welverdiende vakantie kan genieten na al die wandelingen tijdens de lockdowns. Een andere expert op het gebied van zomerse en winterse vakanties is Pierre et Vacances, waar je nu complete verblijven en vluchten kunt boeken met hoge korting. Al deze aanbieders bieden fantastische vroegboekkortingen aan die kunnen oplopen tot in de honderden euro's voordeel. 

Koffer


Dicht bij huis blijven

De situatie rondom de pandemie is natuurlijk nog niet helemaal bedaard en de maatregelen veranderen helaas nog bijna maandelijks. Durf jij het nog niet aan om een vakantie buiten de landsgrenzen te boeken? Gelukkig is er binnen de landsgrenzen van België ook genoeg moois om te ontdekken in de steden en op het platteland. Wanneer je in eigen land blijft, is het ook een stuk makkelijker om al eerder van een vakantie genieten tijdens bijvoorbeeld de paas- of krokusvakantie. Ons land is klein, maar fijn en daarom kun je een rustgevende vakantie in de Ardennen via Ardennen Online goed combineren met een dagje shoppen en cultuur in een grote stad. Mocht je van plan zijn om meerdere steden te bezoeken en zoek je fijne overnachtingen? Neem dan een kijkje bij Hotels.com voor de beste deals op het gebied van slapen in grote steden. De beste vroegboekkortingen in eigen land scoor je bij Center Parks. Boek je nu alvast voor de aankomende vakanties dan kan dat je tot wel €200,- korting opleveren. Bovendien zijn er ook vaak kortingscodes beschikbaar die je nog meer korting geven op een verblijf. Voor wat extra inspiratie kun je ook nog bij Sunparks terecht, waar de vroegboekkorting op 20% staat en je hele leuke cottages kunt huren met tot wel €100,- korting. 

Stad bezoeken


De leukste activiteiten tijdens je vakantie

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je vrije dagen te spenderen aan leuke activiteiten. Er zijn genoeg leuke manieren om de tijd vol te maken, ook als je op vakantie bent. De makkelijkste en leukste manier om een stad te verkennen is door op de fiets te stappen. Baja Bikes verhuurt niet alleen in België maar ook in steden door heel Europa fietsen. Je kunt je tevens aanmelden voor leuke tours waarbij je veel over de stad te weten komt en je krijgt nu 5% korting. Hou jij er niet zo van om sportief bezig te zijn? Neem dan vooral een kijkje bij Groupon, waar je de beste deals kunt scoren op het gebied van wellness en horeca. Boek een dagje in een spa en sluit de dag af met een heerlijk menu bij een goed restaurant. Misschien wil je juist door alle omstandigheden even aan de realiteit ontsnappen. Dit kan door een van de vele virtual reality games te spelen bij The Park, waarvan de vestigingen in België én Nederland nu weer geopend zijn. Een van de locaties in Nederland bevindt zich bij SnowWorld, waardoor je meerdere activiteiten met elkaar kunt combineren. Ben je op zoek naar vermaak voor het hele gezin? Dan is een dagje pretpark wellicht iets voor jou. We hebben hierover een paar van de beste deals voor je op een rijtje gezet. 

Fiets huren


Naast alle bovengenoemde tips en inspiratiebronnen, is er natuurlijk veel meer te vinden. Neem dan vooral een kijkje bij onze deals voor de beste dagjes uit en vakantiebestemmingen. Wacht hier alleen niet te lang mee als je de hoogste kortingen niet wil missen, want de vroegboekkortingen zijn er echt alleen voor de vroege vogels.