Met behulp van deze tips ga jij duurzaam en voordelig het najaar tegemoet

Er is geen ontkomen meer aan. Het nieuws staat er vol mee en je hebt vast en zeker de nieuwe tarieven van je energieleverancier ontvangen. De kans dat die tarieven nog verder omhoog gaan is groot. Dat betekent dat je zuiniger om moet gaan met energie en duurzamer moet gaan denken. Gelukkig zijn er veel dingen die je zelf kunt doen om je energierekening zo laag mogelijk te houden en die opties zijn vaak ook nog eens hartstikke duurzaam. De adviezen vliegen je waarschijnlijk al om de oren en we snappen het heel goed als je door de bomen het bos niet meer ziet. We helpen je graag een handje door de beste adviezen op een rijtje te zetten en tegelijkertijd geven we je ook de beste deals mee. Succes!


Makkelijk energie besparen

Je zult het vast lastig vinden om te ontdekken hoe je in huis zoveel mogelijk energie kunt besparen. Er zijn een aantal dingen waar je eens goed naar moet kijken en op kunt gaan letten. Veel energieleveranciers bieden een lager tarief aan in de avonduren en in de weekenden. Dit zijn goede momenten om bijvoorbeeld je was te doen, de vaatwasser aan te zetten en andere apparatuur aan te zetten die veel energie verbruiken. Maar je wil natuurlijk ook graag buiten dit tarief gebruikmaken van stroom en bijvoorbeeld de verwarming. Je kunt er dan voor kiezen om meer slimme apparatuur toe te voegen aan je woning. Bij Tink ben je aan het juiste adres voor deze slimme apparatuur. Je kunt op afstand de verwarming regelen en ook de verlichting hoeft dan niet meer onnodig aan te staan. Door gebruik te maken van de huidige deals kun je van tot wel 50% korting profiteren. 

Smart home


Energiezuinige verlichting

Met name in de donkere wintermaanden is het verleidelijk om veel verlichting aan te doen. Je wil niet in het donker op de bank zitten en verlichting zorgt ook voor wat sfeer in huis. Het is inmiddels wel duidelijk dat LED lampen de meest energiezuinige optie is en daar komt voorlopig ook geen verandering in. Je kunt er ook voor kiezen om kaarsen aan te steken, maar dat gaat uiteindelijk toch flink in de kosten lopen. En dat is iets wat je juist probeert te voorkomen. Alle lampen in je huis vervangen kan ook een flinke kostenpost zijn, maar op de lange termijn heb je daar juist weer veel profijt van. Bovendien kun je dit project zo duur maken als je zelf wil. Je kunt kiezen voor compleet nieuwe lampen of je vervangt alleen de peertjes. Die keuze is helemaal aan jou. Via onderstaande lijstje kom je direct uit bij de shops met de beste aanbiedingen voor beide opties. 


Ga waterverspilling tegen

Een andere grote energiepost voor veel mensen komt voort uit het watergebruik. Het water moet vaak opgewarmd worden en dat kost energie. Wanneer een kraan niet zuinig is, wordt er veel water verspild totdat het water de gewenste temperatuur heeft. Bij X2O bestel je daarom een kraan die zuiniger is en pak je tot maar liefst 70% korting op je bestelling. Voor meer waterbesparende opties kun je ook eens een kijkje nemen bij Douche Concurrent. Ook daar kun je tot op 70% korting rekenen en dat is weer fijn voor je portemonnee. Wanneer je echt heel handig bent, kun je meer apparatuur in je huis aanpassen om minder water te verbruiken. Alle materialen die je daar voor nodig hebt, bestel je met tot 50% korting bij Conrad. Wil je liever niet zelf aan bijvoorbeeld een wasmachine gaan sleutelen? Dan is er altijd nog de optie om deze te vervangen. De nieuwe apparatuur van Bosch is extra zuinig en dan weet je ook zeker dat er niks mis kan gaan. Met een Bosch kortingscode pak je 10% korting op de nieuwe collectie of pak tot 40% korting in de outlet. 

Zuinig water verbruiken


Nog meer tips

Natuurlijk zijn er nog tientallen opties om zuiniger om te gaan met je energieverbruik. Een andere belangrijke tip is ook eens goed te kijken naar de energielabels van je apparaten. Dit kun je ook al doen terwijl je online winkelt bij bijvoorbeeld MediaMarkt. Wanneer je apparaten in huis hebt die een laag energielabel hebben, overweeg dan om deze tijdelijk niet te gebruiken. Zoals een oude droger of een extra diepvries. Overweeg dan om een droogrek te kopen bij bol.com om daar je was op te drogen en schakel de extra diepvries uit als dit kan. We wensen je in ieder geval succes met alle tips en de maanden die eraan zitten te komen.