Denim is de modekleur van 2022, lees er nu alles over!

Iedereen heeft minstens één goede jeans in de kast hangen om een outfit mee te combineren. De jeansbroek is al jaren een onmisbaar kledingstuk en is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dit jaar maakt denim een volledige comeback in je garderobe en dan hebben we het niet alleen over die perfecte jeans. Wat de trends van dit jaar zijn en hoe je die kunt voordelig kunt scoren vertellen we je in deze blog.


Waar komt denim vandaan?

De denim broek, ook wel bekend als de jeans, is gemaakt van katoen die op een speciale manier geweven is. Die manier zorgt ervoor dat de stof een stuk sterker is en is daarom erg geliefd als werkkleding. De stof die wij kennen als denim is al in de laten middeleeuwen ontdekt in Italië en werd later geperfectioneerd in Frankrijk. Het was uiteindelijk Levi Strauss, bekend van het jeansmerk Levi's, die in de 19e eeuw naar Amerika emigreerde en broeken ging maken voor de goudzoekers. Hij gebruikte hiervoor de katoenen stof uit Frankrijk, Serge de Nîmes, waaruit later de verbastering denim vandaan is gekomen. Uiteindelijk werkte Strauss samen met een kleermaker om de zwakke plekken van de broeken aan te pakken. De broekzakken werden verstevigd met klinknagels en er werd een zakje toegevoegd voor een zakhorloge. Dit ontwerp zien we tot op de dag vandaag nog steeds terug in onze favoriete jeans. Het heeft uiteindelijk nog tot 1965 geduurd voordat de jeans van Levi's de grote oversteek maakten en in Europa terecht kwam. 

Levi's zakje


Meer dan alleen een broek

Nog voordat de jeans in Europa terechtkwam, werd het kledingstuk in Amerika door modeblad Vogue al uitgeroepen tot belangrijk mode item. Dit was ongekend omdat het kledingstuk in eerste instantie ontworpen was voor de goudzoekers en niet voor het grote publiek. In de begintijd werd de spijkerbroek gezien als symbool voor een ruig imago en het duurde dan ook niet lang totdat grote sterren zoals Elvis Presley en Marilyn Monroe ook gespot werden in de blauwe broeken. Uiteindelijk verdween het 'foute' imago van het kledingstuk en durfden ook andere merken het aan om met de stevige katoenen stof aan de slag te gaan. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat er sinds de jaren '60 naast de broeken ook rokjes, blouses en jassen gemaakt werden. Vooral de spijkerjack is erg geliefd en voor veel mensen ook een onmisbaar kledingstuk. 


Denim voor hem

Nu denim voor iedereen is en bij elk imago past, is het goed om te weten hoe je dit nu het beste kunt dragen volgende de laatste modetrends. Het blauwe katoen mag dit jaar op alles en in elke vorm gedragen worden. Maar je wil er natuurlijk wel voor zorgen dat je dit goed doet. Vooral voor mannen kan dit een lastige taak zijn, want was is er eigenlijk nog allemaal naast de jeans? Bij G-Star en Jack and Jones vind je toffe collecties waar je veel inspiratie op kunt doen en kun je daar bovendien ook vaak acties vinden. Denk aan een tof gilet of een overhemd. Vergeet niet dat denim niet alleen in blauw voorkomt, maar je dit ook kunt kopen in de modekleuren van dit moment. Dat maakt het combineren van verschillende jeans items meteen een stuk makkelijker. Voor de zomer kun je kiezen uit een overvloed aan korte broeken in alle tinten blauw en natuurlijk ook weer de favoriete kleuren van dat moment. Denk er ook over na om een spijkerjack aan te schaffen voor de dagen dat het wat minder mooi weer is. Kies bijvoorbeeld voor een lichtere wassing voor de lente en de zomer. Voor denim van andere merken kun je natuurlijk ook een kijkje nemen bij About You en Tommy Hilfiger


Denim voor haar

Vrouwen hebben vaak meer opties als het gaat om kleding en je zou denken dat shoppen voor denim dan een stuk makkelijker is. Maar juist het grote aanbod maakt het vullen van je garderobe niet altijd even makkelijk. Bijna iedere vrouw heeft de perfecte jeans in de kast hangen en met de trend van dit jaar moet die aangevuld worden met nog meer denim kledingstukken. Bij ONLY en Vero Moda kun je terecht voor alle inspiratie op dit gebied en een grote collectie op het gebied van jeans. Voor iedere stijl is er iets te vinden zoals jurkjes, rokjes, blouses, korte broekjes, lange rokken, jasjes en ga zo maar door. Ook voor de dames geldt dat je eindeloos kunt combineren met kleuren. Draag een donkere jurk met een licht jasje of kies juist voor een witte rok met een donkere wassing blouse. Daarnaast vind je ook veel denim dat is geverfd met verf in kleuren die op dat moment in de mode zijn. Voor het komende seizoen vind je veel kaki en zandkleuren. Ongeacht waar jij je kledingkast mee gaat vullen, is het ook belangrijk om een aantal jasjes hieraan toe te voegen. Een jasje komt met het wisselende weer in ons land altijd goed van pas en een spijkerjack heb je voor de rest van je leven.

Spijkerjassen dames


Waar kun je denim scoren?

Tegenwoordig hebben veel merken de jeansbroek opgenomen in hun collectie. Kijk daarom vooral ook altijd bij je favoriete merken om te zien wat je dit jaar kunt kopen om de laatste modetrends te blijven volgen. Met zoveel keuze is het soms lastig om de balans in je portemonnee te bewaren, daarom hebben wij een aantal winkels op een rijtje gezet waar je regelmatig korting kunt vinden. Soms is die korting voor alles op de website en soms heel specifiek voor denim. 

Wie de beste deals wil scoren op het gebied van merkkleding moet echt bij Zalando Lounge zijn. Daar komen elke week meerdere deals online op het gebied van mode en je zult daar dan ook vaak denim kunnen scoren van topmerken zoals Levi's en Wrangler. Bij H&M kun je elke denkbaar model jeans vinden voor een extra voordelige prijs. Bovendien kun je daar ook member worden waardoor je extra korting kunt scoren en vind je bij H&M ook regelmatig speciale aanbiedingen op denim. C&A is een fijne winkel om de laatste mode te scoren voor de laagste prijs. Daarnaast scoor je daar ook vaak wat grotere maten en vind je ook daar regelmatig hoge kortingen. De Bijenkorf staat bekend om de verkoop van kleding van bekende modehuizen. Ben jij dus op zoek naar een iets luxere jeans? Dan moet je zeker hier zijn en hou ook de outlet in de gaten, daar scoor je soms tot wel 80% korting op topmerken. De jeans komt dus oorspronkelijk uit Amerika dus het is niet zo gek dat je de perfecte jeans en andere denim kunt vinden bij America Today. Wanneer je op zoek bent naar wat apartere mode dan moet je bij Bershka en Monki zijn. De kleurrijke collecties staan altijd garant voor een sprekende outfit waar je zeker mee zult opvallen. De prijzen bij deze webshops zijn altijd vriendelijk en ook hier scoor je regelmatig korting op specifieke items en dus ook op jeans! Een andere favoriet onder liefhebbers van bekende merkleding is Otrium. Je scoort hier op de meeste outfits minstens 50% korting en shopt er bekende merken zoals Scotch & Soda en Acne, die bekend staan om hun goede pasfit voor jeans en andere denim kledingstukken.


Is denim eigenlijk helemaal niks voor jou? Geen zorgen, hoor. Dit jaar bestaat uit veel meer dan alleen maar blauw katoen. De meest gewilde kleuren voor het komende seizoen zijn vele tinten groen, oranje, roze en normale kleding in blauw. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste trends en vooral ook geen aanbiedingen missen om je kledingkast aan te vullen? Hou van vooral onze pagina "Mode & Accessoires" in de gaten.