Pasen 2024: zo creëer je een vrolijk en voordelig paasfeest

Op 31 maart en 1 april vieren we weer Pasen en dat betekent voor veel mensen dat ze lekker gaan brunchen met familie of naar de kerk gaan. Heb jij niets gepland staan? Dan kun je altijd nog gaan winkelen natuurlijk. Dit doe je het beste online want er zullen een hoop winkels dicht zijn. Met de aanbiedingen en kortingscodes uit deze blog zul je ook nog eens flink kunnen besparen op je aankopen.


Wat wordt er precies gevierd?

Pasen is van origine een christelijk feest. Christenen vieren op deze dag dat Jezus uit de dood is opgestaan, op de zondag na zijn kruisiging. Er zijn diverse gebruiken in landen, zo zijn er in ons land weinig commerciële activiteiten maar in Nederland kun je veel paasvuren of speciale optochten vinden. Naast deze gebruiken zijn er ook een hoop (niet gelovige) mensen die lekker gaan eten met familie en vrienden en paaseieren gaan zoeken in de tuin. De paashaas is eigenlijk helemaal nog niet zo oud: hij werd pas in 1682 voor het eerst beschreven in Duitsland. Tegenwoordig geniet bijna elke Belg van een vrije maandag en heb je een lang weekend om je Pasen goed te kunnen vieren.

Konijn met paaseieren


Zo zie jij er op je paasbest uit

Van plan om naar de kerk te gaan of heb je afgesproken met familie en vrienden? Dan wil je er natuurlijk wel zo leuk uit zien. Gelukkig zijn er genoeg webshops waar je terecht kunt voor aanbiedingen en snelle levering. Kijk bijvoorbeeld bij ZEB. Daar scoor je dankzij de Season Deals tot 50% korting op je aankoop. Het enige waar je aan moet voldoen is dat er minstens twee items in je winkelmandje zitten, maar dat is niet heel lastig met de collectie die je kunt shoppen bij ZEB. Toch niets kunnen vinden? Dan kun je ook kijken bij Puma. Daar shop je je nieuwe lentegarderobe met tot 20% korting dankzij deze kortingscode. Bestel bijvoorbeeld een nieuw paar sneakers die je al een tijdje op het oog had of ga voor een hippe outfit van het bekende merk. Indien je een wat nettere outfit nodig hebt voor de kerk, dan kun je kijken bij Peter Hahn. Daar vind je de mooiste lentejurken en fijne lange broeken om je outfit compleet te maken. Wil je voordelig uit zijn? Maak dan gebruik van deze kortingscode voor €20,- korting. De code is geldig bij besteding van €75,- of meer en je kunt hem op alle artikelen gebruiken. Je kunt ook nog naar de website van e5 mode surfen waar je met de OUTFITkortingen tot €50,- korting kunt pakken. Hierbij geldt: hoe meer je koopt, hoe meer korting je krijgt. Meer informatie over deze aanbieding vind je op de website.


Hier vind je de leukste cadeautjes

Als je altijd cadeautjes meeneemt tijdens de Pasen maar nog niets in huis hebt gehaald, dan hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn namelijk een hoop plekken waar je nog last minute leuke cadeaus kunt bestellen. Bij deze winkels vind je de beste deals:


Bij deze winkels haal je alles voor de paasbrunch

Van plan om thuis te blijven en te gaan brunchen met je familie? Dan is het natuurlijk wel zo gezellig als het leuk gedecoreerd is! Surf daarvoor naar de website van Xenos, want daar shop je de leukste paas decoratie voor op de eettafel. Ga bijvoorbeeld voor een kaars met konijnen oren of bestel een knutselset met eieren zodat de kinderen iets te doen hebben terwijl de Paashaas alle eieren verstopt in de tuin. Als je van plan bent om zelf veel te gaan koken en bakken, dan kun je terecht bij de HEMA. Je shopt daar namelijk alle keukenhulpen met 30% korting. Denk hierbij aan een vijzel, digitale keukenweegschaal of mooie serveerplanken. Gek op verse sap bij de paasbrunch? Dan is er ook een vruchtenpers te bestellen bij de HEMA. Als je van plan bent om juist een diner te plannen met vrienden, dan kun je natuurlijk wel een fles wijn gebruiken. Bij Wijnvoordeel scoor je met deze kortingscode een gratis tweede doos wijn. Handig als je twee volle dagen gepland hebt!

Chocolade paaseieren


Niets tussen deze deals gevonden? Dan kun je ook nog een kijkje nemen op onze Pasen-pagina. Deze pagina wordt constant geüpdatet met de beste paasdeals. Je kunt echter ook kijken op onze Spring Deals-pagina. Hier vind je ook deals die niet per se iets te maken hebben met Pasen, maar het zeker wel waard zijn om te bekijken. We wensen je een fijne Pasen!