Onderzoek Netflix

Kwart Vlaamse vrouwen: “liever Netflix dan seks”

23 procent Vlamingen heeft minder vaak seks door groot aanbod series en films

Antwerpen, 30 maart 2022 – Maar liefst 27 procent van alle Vlaamse vrouwen kijkt liever een serie dan dat zij seks hebben. Onder mannen bedraagt dit slechts veertien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.011 Vlamingen met een vaste partner, uitgevoerd door Panelinzicht. Een kwart van alle ondervraagden zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen met hun partner.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Netflix of seks: wat kies jij? Uit het onderzoek blijkt dat bijna een derde van alle Vlaamse vrouwen liever een serie of film aanzet dan dat zij met hun partner de koffer induiken. Jonge vrouwen tot dertig jaar spannen met 43 procent de kroon. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen Vlaamse mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

Minutenlang trailers en previews kijken om uiteindelijk een film te kiezen die je al een paar keer hebt gezien. Maar liefst een kwart van alle Vlamingen zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen met hun partner. Uit het onderzoek blijkt dat vooral het seksleven van jonge mannen hieronder te lijden heeft. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën vind je hiernaast.

 

Heb je eindelijk quality time met je partner, gaat je telefoon af. Laat je jouw baas en/of vrienden wachten, of reageer je direct? Volgens één op de vijf Vlamingen is de smartphone van negatieve invloed op hun seksleven. Vooral ondervraagden tot veertig jaar ondervinden veel seksuele hinder van hun telefoon. Benieuwd naar de uitkomsten onder jouw leeftijdsgenoten? Je vindt het in de visual.

 

Samen televisiekijken klinkt gezellig, maar leidt in de praktijk geregeld tot onenigheid. Zo blijkt dat zeventien procent van alle Vlamingen weleens ruziet over de afstandsbediening. Jonge Vlamingen kibbelen het vaakst over waar ze naar kijken op televisie, zestigplussers het minst. Bekijk de visual voor de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën.

 

Netflix, Streamz, Disney Plus of toch Prime Video? Maar liefst 46 procent van alle Belgen haalde in 2020 een betaalde streamingdienst in huis. Uit het onderzoek blijkt dat één op de drie Vlamingen inmiddels vaker naar streamingdiensten kijkt dan naar de vaste programmering. Opvallend genoeg doen mannen dit vaker dan vrouwen. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.