Voordelige vakantie voorbereiding: de zomervakantie begint bijna

Zoals je merkt zijn we op de redactie van Deals.be niet vies van een beetje alliteratie. De zomervakantie begint na dit weekend, dus ook hier houden we de sfeer een beetje luchtig! Of jij al bezig bent met vakantievoorbereidingen of gewoon nog hard aan het werk bent, in deze blog vind je alle ins en outs over de beste aanbiedingen waar jij je deze zomer tegoed aan kunt doen.


Zomervakantie in België

Op maandag 1 juli begint in heel België de zomervakantie voor alle basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs. De vakantie duurt tot en met 31 augustus, dat betekent dus twee volle maanden van rust en vrijheid! Hogescholen en universiteiten leggen doorgaans zelf de data voor vakantie vast, dus deze periode wijkt meestal iets af van de 'standaard' zomervakantie. De zomervakantie bij onze noorderburen is ook iets anders geregeld dan in België. Hier krijgen basisscholen en het voortgezet onderwijs in verschillende regio's op verschillende momenten zomervakantie. Het land is daar opgedeeld in drie regio's, namelijk Noord, Midden en Zuid. Met de spreiding van de vakantieperiode hoopt de regering de vakantiedrukte te verminderen en te reguleren.


Op vakantie in buiten- of binnenland

Als je kinderen hebt is de zomervakantie het perfecte moment om een tijdje met het gezin om vakantie te gaan. Maar thuisblijven is misschien wel net zo fijn! Denk aan geen lange ritten in de auto, geen inpak-stress, geen huilende kinderen op de achterbank, niet haasten om tijdig het vliegveld te bereiken maar gewoon genieten van alles wat er te doen is in je eigen omgeving. Vakantie in eigen land kan dus net zo leuk zijn als in het buitenland! Daarnaast is een zogenoemde ''staycation'' super hip, voordelig én duurzaam. Door thuis te blijven bespaar je geld en draag je een steentje bij aan het milieu, want als je niet met de auto of het vliegtuig op vakantie gaat scheelt dat een hoop uitstootgassen!

Busje


De beste en voordeligste vakantie tips

Heb jij dus geen vakantie in het buitenland op de planning staan maar kijk je er naar uit om je eigen omgeving wat beter te leren kennen? Neem dan eens een kijkje bij Groupon, want hier vind je heel veel lokale deals voor korting op activiteiten, restaurants, uitstapjes, wellness-behandelingen en nog veel meer. En met een Groupon kortingscode scoor je ook vaak nog eens €20,- extra korting op de beste deals. Andere voordelige uitstapjes win je in de veilingen bij VakantieVeilingen. In de Waanzinnige Veilingen scoor je bijvoorbeeld tickets voor Plopsa, Bobbejaanland, Bellewaerde en verschillende zoos extra voordelig. Na de uitstap lekker overnachten in een hotel? Met een exclusieve Expedia kortingscode krijg je dit weekend nog 10% korting op hotelovernachtingen. En als je geld wil besparen op vervoer, probeer dan eens een rit met FlixBus. FlixBus brengt je al vanaf €5,- naar allerlei bestemmingen in Europa, maar je kunt bijvoorbeeld ook gewoon van Antwerpen naar Brussel meerijden! Bekijk de website van FlixBus voor alle mogelijkheden, plaatsen en vertrekpunten.

Zomerse accessoires


Ook de solden begint bijna

Naast dat het maandag zomervakantie is, betekent 1 juli ook de start van de zomersolden! Dit kan je bijna niet ontgaan zijn, want de afgelopen weken zijn veel shops al gestart met hun koppelverkopen. De koppelverkopen zijn als een voorproefje, waarbij de solden zelf de kers op de taart zijn. De hele maand juli kun je bijna overal profiteren van hoge kortingen op het assortiment. Nu al zin om te shoppen en geen geduld om te wachten tot maandag? Wanneer je nu shopt bij Krefel, krijg je tijdens de solden het verschil in aankoopbedrag terug wanneer dat product in prijs is verlaagd. Ook bij MediaMarkt kunnen ze al niet meer wachten tot maandag, want hier is het vanaf nu ''Red Friday Weekend''. Dat betekent dat je op heel veel elektronica, laptops en huishoudelijke apparatuur hoge kortingen scoort. Op onze ''Summer Sale'' themapagina vind je momenteel een heleboel andere topaanbiedingen waarmee je al lekker in de stemming voor de solden kunt komen:

Sale


Check vanaf maandag 1 juli onze ''Solden'' themapagina voor nóg meer topaanbiedingen! Wat ga jij doen deze zomer? Vertel het ons in een reactie.