Dit zijn de beste acties en kortingscodes van de langverwachte zomersolden 2020

Eindelijk is het zover: het zijn de zomersolden van 2020! We hebben er een maand extra op moeten wachten, maar vanaf vandaag mogen we eindelijk volop profiteren van hoge kortingen en interessante koopjes bij onze favoriete shops. Maar waarom eigenlijk, en welke promoties mag je gedurende deze koopjesmaand absoluut niet missen? In deze blog leggen we het allemaal uit.


Waarom de solden pas in augustus?

De zomersolden zijn een uitgelezen kans voor modewinkels om hun voorraden met een mooie korting te kunnen verkopen om zo ruimte te maken voor nieuwe collecties. Ieder jaar kunnen we daarom van 1 juli tot en met 31 juli genieten van grote prijsverminderingen. Op 10 april werd echter door minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Nathalie Muylle en minister van Middenstand Denis Ducarme bekendgemaakt dat de zomersolden dit jaar op 1 augustus zullen starten in plaats van 1 juli.

De reden voor dit uitstel was een open brief van meer dan negentig winkels uit de modesector. Door de maatregelen tijdens de coronacrisis hebben deze winkels de deuren verplicht moeten sluiten van 18 maart tot aan 1 mei. Om ervoor te zorgen dat zij vanaf de heropening nog een redelijke winst over konden houden aan de verkoop van hun stock, verzochten zij de regering om de solden met minstens een maand uit te stellen. Ook de sperperiode, normaal gesproken ’s zomers van 1 juni tot en met 30 juni, zou hiermee een maand opschuiven. Dit gold alleen voor lederwaren, schoenen en kledij: zo mochten winkels buiten de modesector in juli alsnog grootse afprijzingen houden—zonder het woord ‘solden’ te gebruiken.


Waar te beginnen?

Iedere soldenperiode verzamelen we hier op Deals.be de beste aanbiedingen op onze soldenpagina. Deze pagina licht altijd de interessantste koopjes van dit moment uit en wordt regelmatig geüpdatet door onze redactie. Uiteraard zullen we, nu je hier toch bent, ook in deze blog de meest interessante winkels en promoties van de koopjesperiode voor je verzamelen.

Wegwijzer


Mode

Wie aan solden denkt, denkt uiteraard aan kleding shoppen. De modesector heeft lang moeten wachten om eindelijk fantastische kortingen te mogen aanbieden. ZEB is zelfs stiekem al wat eerder begonnen met het uitdelen van korting. Uiteraard profiteer je daar ook de gehele koopjesmaand nog van tot wel 70% korting op een enorme selectie T-shirts, jassen, broeken, schoenen en meer. Ook Superdry is in een zonnige stemming: daar ontvang je namelijk 50% korting op alle artikelen van de zomersale. Kan de zomer jou niet heet genoeg zijn? Sla dan ook Hunkemöller niet over tijdens je koopjesjacht: veel lingerie is daar tot 50% afgeprijsd in augustus. Zorg ook dat je About You bezoekt tijdens het eerste weekend van de solden, want met een kortingscode ontvang je daar 20% extra korting op sale-items! Als kers op de taart is ook De Bijenkorf de moeite waard om te bezoeken. Daar was al een tijdje een sale gaande en tijdens de solden vind je er nog altijd duizenden artikelen van de beste merken met tot 70% korting!

Dame in kledingwinkel


Schoenen

Als er iemand staat te trappelen voor de solden, zijn het de schoenenwinkels wel. Ren daarom langs Nike voor een kortingscode waarmee je profiteert van 25% extra korting op schoenen (en sportswear) op de salepagina. Ook schoenenexpert Sarenza doet een duit in het zakje met een kortingscode waarmee je het eerste weekend van de solden 10% extra korting ontvangt op soldenprijzen tijdens het zogenaamde Happy Hour. Een andere aanbieding om van naast je schoenen te gaan lopen zijn de soldenacties van Bristol: daar shop je duizenden artikelen met tot wel 70% korting.

Assortiment sneakers


Wonen en huishouden

Uiteraard zijn er ook veel andere winkels die meedelen in de feestvreugde van de zomersolden. Zo kun je bij MediaMarkt, onder het motto ''van uitstel komt afslag'', profiteren van kortingen tot wel 50% op laptops, wasmachines, smartphones en meer. Ook Lidl heeft lang uitgekeken naar de solden en viert dit met verschillende promoties waarbij je tot 50% korting ontvangt op een groot assortiment. Uiteraard kunnen ook de shops onder Colruyt niet ontbreken: bij zowel DreamLand als Collishop vind je tijdens de koopjesperiode een groot aanbod speelgoed en huishoudartikelen met tot 50% korting.

Sale ballonnen


Overige interessante koopjes

Bovenstaande acties zijn uiteraard lang niet alles. Er zijn nog tientallen winkels die tijdens de zomersolden uitpakken met misschien wel de beste kortingen van het jaar. Hieronder hebben we nog een aantal noemenswaardige aanbiedingen voor je op een rijtje gezet:


Benieuwd naar een volledig overzicht van alle actuele aanbiedingen in de zomersolden? Neem dan een kijkje op onze speciale Zomer Solden-pagina!