10 tips om een hittegolf te overleven

Het wordt warm dit weekend, heel warm. Ben jij gek op de zomer en kan het wat jou betreft niet warm genoeg zijn of huiver jij al bij de gedachte aan de tropische temperaturen van dit weekend? Voor allebei hebben wij de beste tips om dit zinderend hete weekend te overleven.


Als je gek bent op dit warme weer en graag naar buiten wilt, moet je je wel goed voorbereiden. Dat doe je als volgt:

Smeren maar

De zon is in de zomer op haar sterkst. Dat betekent smeren, smeren en nog eens smeren. Let er bij het kopen van een zonnebrandcrème goed op dat deze een hoge SPF heeft. Je weet dan zeker dat je huid goed beschermd is tegen het felle zonlicht. Denk er daarnaast ook aan dat je je regelmatig opnieuw insmeert. Het beste kun je dit doen om de 2 uur. Wil je weten waar je nu heel voordelig zonneproducten kunt kopen? Bij 24pharma krijg je nu tot wel 20% korting op zonnebescherming. ICI PARIS XL geeft zelfs maar liefst 40% korting op zonneproducten.


Koel drankje

Met dit warme weer droog je sneller uit. Het is dan ook heel erg belangrijk dat je voldoende blijft drinken. Mijd cafeïne en alcohol, want dit versnelt uitdroging juist. Vergeet ook niet om een flesje water mee te nemen als je op pad gaat. Zo kan je ook bij vertraging voldoende blijven drinken. Het streven is om elke dag minstens 2 liter water te drinken.


Luchtige kleding

Bij het kiezen van een outfit is materiaalkeuze key. Trek kleding aan van luchtige materialen, zoals katoen, linnen of satijn. Deze zorgen voor een verkoelend effect. Heb jij deze nog niet in je kledingkast hangen? Shop ze dan nu extra voordelig. Bij ZEB en De Bijenkorf zijn de solden al begonnen, dus hier krijg je nu extra veel korting.

 

Zonnebrandcrème


Verfrissende duik

Wat ga je nu op een tropische warme dag als deze doen? Zwemmen natuurlijk! Ga naar het strand of zoek een zwembad bij jou in de buurt op voor een heerlijk verfrissende duik. Eerst een nieuw badpak of bikini nodig? Deze bestel je nu met korting bij About You.


Ergste hitte vermijden

Ook al ben je nog zo gek op de warmte, je kunt het beste wel de ergste hitte op de dag (tussen 12:00 en 16:00 uur) vermijden. Je hoeft je niet gelijk op te sluiten in je huis, maar probeer regelmatig even de schaduw op te zoeken. Beperk inspanning deze tijd ook zoveel mogelijk.


Als het buiten echt te warm is voor jou, kan je natuurlijk ook gewoon binnen blijven. Zorg er dan wel voor dat je huis lekker koel blijft. Dat doe je zo:

Ramen en deuren gesloten houden

Als het buiten ontzettend warm is, kan je het beste al je ramen en deuren gesloten houden. Zo komt de warmte niet je huis binnen. Doe ze pas weer open als het ’s avonds begint af te koelen. Dan kan het een beetje doorluchten.


Zonwering

Zonwering is ontzettend belangrijk op dit soort warme dagen. Gordijnen kunnen al veel doen tegen de warmte, maar nog beter is professionele zonwering. Denk daarbij aan een rolluik of luifel. Je kunt in je tuin ook een parasol plaatsen. Deze kan je nu met 15% korting kopen bij Collishop.

 

IJsje eten


Ventilator aan

Een ventilator is onmisbaar als het heel warm is. Helpt de ventilator nog niet voldoende? Dan kun je ook water voor de ventilator plaatsen. Leg eerst een aantal flessen water in de vriezer. Als deze koud genoeg zijn, zet je ze voor de ventilator. Zorg dat het water ergens in opgevangen wordt. Dit zorgt voor een nog verkoelendere effect. Ventilatoren en airco’s koop je nu heel voordelig bij Collishop. Op zoek naar een plafondventilator? Die bestel je met 35% korting bij Lampenlicht.


Airco

Soms is een ventilator simpelweg niet meer in staat de ruimte te koelen. Een airco kan dit wel, ongeacht de temperatuur. Jouw huis blijft met een goede airconditioning altijd lekker koel. Je krijgt nu tijdelijk korting op airco’s bij MediaMarkt en Krefel.


Zelf ijsjes maken

Als er echt niets meer tegen de warmte helpt, is ijs de oplossing. Een lekkere frisco geeft gelijk een verkoelend effect. Waterijsjes zijn het gezondst en ook nog eens heel gemakkelijk zelf te maken. Snijd fruit (bijvoorbeeld watermeloen, aardbeien of mango) in stukjes, doe het in de blender en mix het vervolgens met water. Voor extra smaak kan je bijvoorbeeld nog suiker, limoensap, munt of yoghurt toevoegen. Even in de vriezer en voilà; je hebt zelfgemaakte frisco!


Heb jij nog tips om deze hittegolf zo goed mogelijk door te komen? Laat het ons weten!