Wat heb je nodig voor een geslaagd communie- of lentefeest?

In het voorjaar vieren kinderen van het eerste en tweede jaar van de lagere school een communie- of lentefeest. Kinderen die hun eerste communie doen vieren dat zij één worden met de hele kerkgemeenschap. Voor kinderen die niet gelovig zijn, is er sinds kort een alternatief: het lentefeest. Het maakt echter wat betreft de voorbereiding weinig uit of jouw kind kiest voor een communie- of lentefeest. Je zult hoe dank ook veel moeten voorbereiden. Wij geven je enkele tips, zodat jouw kind straks een fantastisch communie- of lentefeest beleeft!


Kies een tijd en locatie voor het feestje

Voordat jij met de echt voorbereidingen kunt beginnen, moet je eerst weten wanneer en waar het feest zal plaatsvinden. Let erop dat vrienden en familieleden niet al voor één of meerdere andere communie- en lentefeestje(s) uitgenodigd zijn op deze dag. Soms kan het, in het geval van een communiefeest, handig zijn het feestje op een andere dag te vieren dan de communieplechtigheid. Dat betekent ook minder stress voor jou.


Bepaal je budget

Wil je groots uitpakken en mag het ook was kosten of wil je juist een beetje de hand op de knip houden en het klein houden? Het maakt niet uit waar je voor kiest, maar zorg er wel voor dat je vooraf een duidelijk budget hebt bepaald. En net zo belangrijk: houd je ook aan dit budget!

 

communie- en lentefeest


Maak een gastenlijst

Afhankelijk van je budget kan je een gastenlijst opstellen. Met een klein budget nodig je alleen de beste vrienden en naaste familieleden uit. Als je meer te besteden hebt, kan je ook meer gasten uitnodigen.


Bedenk een thema

Je hoeft natuurlijk geen een thema te bedenken. Dit kan echter wel handig zijn bij het ontwerpen van onder andere uitnodigingen, bedankjes en versiering. Met een duidelijk thema zorg je dat deze allemaal in één en dezelfde stijl zijn. Dat ziet er wel zo professioneel uit. Het is natuurlijk niet jouw feestje, maar dat van je zoon of dochter. Laat hem of haar dan ook actief meedenken over een leuk thema.


Ontwerp uitnodigingen en bedankjes

Heb je eenmaal een thema? Dan kan je zelf aan de slag met het ontwerpen van de uitnodigingen. Je wilt alle gasten natuurlijk uitnodigen met een origineel kaartje. Deze bestel je bijvoorbeeld bij Albelli. Daar krijg je nu met deze Albelli kortingscode 25% korting op alle communie-uitnodigingen en bedankkaartjes. Deze kan je ook heel voordelig kopen bij Tadaaz. Vind jij een bedankkaartje een beetje gewoontjes? Bij Tadaaz kan je ook veel andere originele bedankjes bestellen, zoals snoepzakjes, bloempotjes en badges.

 

communie- en lentefeest


Regel een cadeautje voor peter en meter

Wanneer jouw zoon of dochter een communiefeestje geeft, is het wel zo leuk om deze gelegenheid aan te grijpen om de peter en meter even in het zonnetje te zetten. Bij Tadaaz zijn diverse peter en meter geschenkjes verkrijgbaar, zoals een gepersonaliseerde mok of onderzetters.


Kies een mooie outfit

Je wilt natuurlijk dat je zoon of dochter er oogverblindend uitziet op het communie- of lentefeest. Daarom is het belangrijk op tijd op zoek te gaan naar een mooie party-outfit. De Bijenkorf heeft een uitgebreide collectie feestkleding voor jongens en meisjes, met schattige jurkjes voor je dochter en mooie overhemden en jasjes voor je zoontje. Ook bij JBC vind je een uitgebreide communie- en lentefeestcollectie. Deze is chique, maar toch speels met veel bloemenprintjes en pastelkleuren. Een goede outfit is natuurlijk pas af met de juiste schoenen. Die vind je bij Torfs. Van nette lakschoentjes tot coole sneakers, de winkel heeft het allemaal.


Regel een fotograaf

Als alles goed gaat wordt het communie- of lentefeestje een van de mooiste feesten dat je zoon of dochter zal meemaken. Zorg dan ook dat je genoeg foto’s maakt op deze bijzondere dag. Geen zin om zelf de hele tijd bezig te zijn met plaatjes schieten? Huur dan een professionele fotograaf in en laat dat aan hem over. Van de mooiste foto’s kan je vervolgens een mooi fotoboek laten maken.

 

communie- en lentefeest


Zorg voor goede catering

Op een goed feestje is er voldoende lekkers voor alle gasten. Geen zin om zelf in de keuken te staan? Dan regel je het beste professionele catering. Dit bedrijf zorgt er dan voor dat je gasten worden voorzien van een drankje en lekkere hapjes. Hier hangt wel een prijskaartje aan, dus wanneer je budget niet zo groot is, kan je natuurlijk ook zelf wat lekkers bereiden.


Bestel geschikte versiering voor het feestje

Als je een themafeest organiseert, is het gemakkelijk om versiering te kiezen. Zorg dat alles past bij jou zelfgekozen thema. Waar koop je leuke versiering? Dat kan onder andere bij Tadaaz. Daar bestel je onder andere vlaggenlijnen, tafeldecoratie en stickers. Ook bij Fun scoor je heel leuke feestartikelen voor een communie- of lentefeestje, zoals slingers, ballonnen, tafeldecoratie en partytafels. Ook handig bij Fun is dat je kan shoppen op thema. Kies bijvoorbeeld voor A touch of gold, Aquarelroze of Hip met pastel.


Koop een fantastisch cadeau voor je kind

Bij een communie- en lentefeest hoort natuurlijk een mooi cadeau voor je zoon of dochter. Misschien is er al iets dat hij of zij heel graag wil hebben, maar anders zijn er nog tal van andere leuke opties. Zo kan je bij YourSurprise heel veel gepersonaliseerde geschenken kopen, zoals een tas met je eigen naam, een puzzel met een foto of een ketting met initialen. Wil je kind graag speelgoed? Dat koop je onder andere voordelig bij Fun.

 

communie- en lentefeest


Geniet van deze bijzondere dag

Dit is misschien wel de beste tip van allemaal, maar voor sommige ouders toch best lastig. Jij wilt natuurlijk dat jouw zoon of dochter een fantastische dag heeft. Met deze tip kan jij je goed voorbereiden op het feestje en ben jou op de dag zelf hopelijk de rust zelve. Toch nog helemaal zeker van je voorbereidingen? Dan heeft Fun altijd nog het speciale “1ste hulp bij communie- en lentefeesten” boekje voor je. Dan kan er echt niks meer fout gaan!


Heb jij nog een onmisbare tip voor ouders die een communie- of lentefeest moeten organiseren? Deel ze dan met ons!