Zo voorkom en verlies je voordelig je quarantainekilo's

Uit een Nederlands onderzoek van Happy Weight blijkt dat sinds de lockdown het gewicht van bijna de helft van alle volwassenen is toegenomen. Vooral mannen lijken het zwaar te hebben sinds dat we hele dagen in huis door moeten brengen. De oorzaak hiervan is voornamelijk het snoepen. Lees in deze blog hoe je deze quarantainekilo's kunt voorkomen en verliezen.


Waarom worden we dikker tijdens de lockdown?

Uit Nederlands onderzoek is gebleken dat in één maand tijd zo'n 49 procent van de mannen is aangekomen. Voor vrouwen ligt dit percentage rond de veertig procent. Stan van Eck van Happy Weight legt uit dat dit te wijten is aan het feit dat de koelkast en koektrommel de hele dag binnen handbereik zijn en dat sportclubs en fitnesscentra gesloten zijn. We eten dus meer en bewegen minder. Zo gaan mensen bijvoorbeeld meer eten om bepaalde emoties te onderdrukken, wanneer ze verveeld zijn of om het wat gezelliger in huis te maken. Gezelligheid wordt namelijk vaak geassocieerd met veel eten en ongezonde snacks, ligt Stan toe. Daarnaast is de helft van de Nederlanders sinds de lockdown minder gaan bewegen, gezien sportfaciliteiten gesloten zijn, maar ook omdat we nu niet meer naar ons werk hoeven te reizen en niet meer op de fiets stappen om bij familie en vrienden op bezoek te gaan. Ondanks dat dit een Nederlands onderzoek is, is de kans groot dat de resultaten voor ons land hetzelfde zijn. Vooral gezien de lockdown in België zelfs wat strenger is vergeleken met die in Nederland. Merk jij dat je een paar kilo'tjes bent aangekomen en wil je hier het liefst zo snel mogelijk vanaf? Lees dan onderstaande tips om extra kilo's te verliezen en te voorkomen.


Voorkomen is beter dan genezen

1. Drink voldoende water

Voldoende drinken van water kan ervoor zorgen dat je minder gaat snacken en dat je quarantainekilo's voorkomt. Nu we de hele dag thuiswerken vergeten we vaak om goed te drinken. Wanneer je dit niet genoeg doet, kun je trek krijgen waardoor je wellicht sneller geneigd bent om naar de koektrommel te lopen. Bovendien zul je merken dat wanneer je gedronken hebt, je een vol gevoel hebt waardoor je minder snel zin hebt in ongezonde lekkernijen. Zet dus standaard een glas water of pot thee op je bureau, zodat je meer water binnenkrijgt.

2. Maak vooraf een boodschappenlijstje

Ben je gewend om dagelijks boodschappen te doen? Dan is het wellicht verleidelijk om een paar ongezonde dingen mee te nemen. Probeer dus vooraf een boodschappenlijstje te maken met ingrediënten waarmee je een aantal dagen vooruit kunt. Zorg er dan ook voor dat je een aantal gezonde snacks opschrijft en de ongezonde snacks probeert te vermijden. Je kunt ook gemakkelijk online een boodschappenlijstje maken op de website van Albert Heijn en Lidl, wanneer je liever geen geschreven lijstje wil maken. Bovendien vind je op de websites van deze winkels ook talloze gezonde recepten om inspiratie uit op te doen. Doe je je inkopen bij een van deze supermarkten? Dan profiteer je doorgaans van tot 50% korting op je boodschappen.

3. Ga niet met honger naar de supermarkt

Zorg ervoor dat je niet voor de lunch of het avondeten naar de supermarkt gaat. Wanneer je honger hebt, grijp je sneller naar lekkere en vaak ongezonde dingen waar je op dat moment zin in hebt. Ga je toch vlak voor een maaltijd boodschappen doen? Eet dan bijvoorbeeld een stuk fruit om je honger te stillen.

4. Kies uit recepten van HelloFresh en Foodbox

Heb je geen inspiratie, maar wil je toch gezonde maaltijden in huis halen? Dan kun je ook overwegen om maaltijdboxen te bestellen bij HelloFresh of Foodbag. Door dit te doen krijg je altijd boxen in huis met verse groenten en andere ingrediënten. Bovendien zit er in iedere box genoeg eten voor het aantal personen waarvoor de box is bedoeld. Dit houdt in dat je minder snel te veel eten klaarmaakt, waardoor je de juiste hoeveelheid eten binnen krijgt. Bovendien scoor je bij HelloFresh nu tot wel 40% korting op maaltijdboxen!

Gezonde maaltijd


Zo verlies je je quarantainekilo's

1. Meer beweging en sporten

Wellicht zag je het al aankomen, maar ondanks dat de sportscholen dicht zijn, zijn er genoeg andere mogelijkheden om voldoende beweging te krijgen. Maak bijvoorbeeld regelmatig een wandeling in de buurt, ga te voet of met de fiets boodschappen doen of probeer een nieuwe sport. Kies er bijvoorbeeld voor om te beginnen met hardlopen. Het enige wat je hier in principe voor nodig hebt is een goed paar hardloopschoenen. Deze bestel je al met tot €70,- korting bij Plutosport en met tot 30% korting bij Bristol. Wil je toch graag een bijpassend setje hardloopkleding? Shop dan een sportoutfit van Asics met tot 70% korting bij Veepee of met tot 50% bij Nike. Wil je liever in huis sporten? Dan kun je op het internet diverse gratis online workouts zoeken, waarmee je in conditie kunt blijven.

2. De juiste voeding

Zoals we eigenlijk al eerder hebben benoemd, is een goed voedingspatroon erg belangrijk. Ook al sport je vrijwel iedere dag, je wordt er niet dunner op door dan ook elke dag alleen maar ongezonde dingen te eten. Naast dat je gezonde maaltijden shopt bij Albert Heijn, Lidl, HelloFresh of Foodbag, kun je ook diverse gezonde voedingssupplementen kopen die jouw sportprestaties bevorderen. Door bijvoorbeeld te shoppen bij Myprotein profiteer je van maar liefst 40% korting op je bestelling met een Myprotein kortingscode. Zo bespaar je dus ook meteen een hoop geld.  

3. Probeer afslanksupplementen

Wil je afslanksupplementen gebruiken om wat extra kilo's te verliezen? Dat kan! Maar ook hiervoor geldt dat alleen het gebruik van supplementen niet voldoende is. Je zult hiernaast dus ook gezond moeten eten én moeten sporten om het gewenste resultaat te krijgen. Afslanksupplementen shop je met tot 50% korting bij Myprotein, met tot 30% korting bij Viata, met 10% korting bij VitaZita en 24pharma en met €10,- korting bij Apotheek Online.

Vrouw strikt haar hardloopschoenen