Een vooruitblik op de voorjaarstrends: hier scoor je ze met de beste deals!

Zo, Valentijnsdag zit er weer op en nu is het voorlopig even gedaan met de feestelijke gebeurtenissen. Het wordt buiten alweer vroeger licht en later donker. Daarom leek het ons een goed moment om alvast vooruit te blikken op de trends van dit voorjaar! Ook al duurt het nog even voor de lente écht haar intrede doet, officieel pas op 21 maart, alvast wat voorjaarskriebels kunnen wat ons betreft geen kwaad. In deze blog vertellen we je meer over de trends van dit voorjaar en bij welke winkels je terecht kunt om ze te volgen.


Fashion Week bepaalt

Met ieder seizoen een nieuwe modetrend kan het best lastig zijn om alles bij te houden. Daarom hebben wij een selectie gemaakt voor kleuren en items die deze lente echt niet in jouw kast mogen ontbreken. De échte trendwatchers die inspiratie opdoen bij de grote shows van Parijs en Milaan hebben de meest opvallende trends voor jou gespot. De creaties van haute couture-ontwerpers komen doorgaans niet vanaf de catwalk in de winkels te hangen, maar meer gangbare retailers passen hun confectiemode wel aan op de trendsetters. Daarom kun je toch een hoop inspiratie opdoen door de trends die je tijdens modeshows voorbij ziet komen in de gaten te houden.

Catwalk


Frisse kleuren voeren de boventoon

Het voorjaar brengt in de natuur veel nieuwe kleuren met zich mee. Na een lange, donkere en grijze (of witte) winter, wordt het gras weer groen en ontkiemen overal kleurige en vrolijke bloemetjes in de berm. De kleuren van je winterkleding passen dan niet meer echt bij al deze vrolijkheid. Deze lente zijn de trendkleuren vrij zacht gecombineerd met een aantal heldere tinten. Denk aan poederblauw, (boter)geel, olijf- en saliegroen en camel. Dit zijn overigens allemaal kleuren die je ook weer goed met elkaar kunt combineren. Bij Brantano kun je nog steeds kleding uit de afgelopen collectie scoren tegen ronde prijzen vanaf €5,-, maar ook vind je in de shop al de nieuwe collectie voor mannen, vrouwen en kids. Hier zie je veel kleding en schoenen in frisse kleuren en met sportieve gestreepte prints. Eén basisitem dat eigenlijk nooit kan ontbreken in de kledingkast is een goede, blauwe jeans. Bij America Today krijg je nu 25% korting op álle jeans. Met een goede jeans kun je zo veel combinaties maken dat het lijkt alsof je altijd een nieuwe outfit aan hebt!


Maak je outfit af met accessoires

Je voorjaarsoutfit is natuurlijk niet compleet zonder de benodigde accessoires. Het was al een tijdje duidelijk maar nu zijn trendwatchers het er ook over eens: de heuptas is helemaal terug van weggeweest. Van leer, katoen, polyester, stof of een ander gek materiaal; je kunt het zo gek niet bedenken of er is een heuptas van gemaakt. Ieder groot merk heeft er eentje op de markt gebracht. Je kunt ze van dure merken als Gucci of Fendi vinden, maar ook bestellen bij AliExpress. Het is helemaal een handig item voor als je een dagje weg of naar een festival gaat. Je hebt altijd je handen vrij maar toch je spullen dicht bij je!

Wat schoenen betreft zijn sandaaltjes met straps helemaal terug. Bij Torfs hebben ze dit goed in de gaten, want hier shop je heel veel schoenen volgens de nieuwste modetrends. Liever nog een paar winterlaarzen voor volgend jaar scoren met korting? De complete oude collectie moet eruit bij Torfs, dus je krijgt hier nu 20% korting bovenop de originele afprijzing uit de solden.

Sandalen


Ook het interieur doet mee

Uiteraard is ook het interieur onderhevig aan trends. De trendverandering voor interieurs gaan wat minder snel dan voor kleding en schoenen, maar toch kun je ieder seizoen wel wat nieuwe kleuren, items en meubelmodellen vinden voor het interieur. Wil je niet achterblijven in jouw woning? Wij hebben een exclusieve Made kortingscode voor je klaar staan, waarmee je €30,- of €50,- korting krijgt op je bestelling. Bij Made kun je terecht voor designmeubels voor niet-design prijzen, dus het is bijna zeker dat je in deze webshop een trendy item voor thuis kunt vinden.

Ook bij Leen Bakker zijn ze klaar voor de nieuwe voorjaarstrends. De folder staat nu bomvol met bedden, banken, kasten, stoelen en tafels uit de nieuwe collectie waar je korting op krijgt. Denk aan 20% korting op de nieuwe collectie kasten van Woood, sierkussen en accessoires uit de ‘’Frisse start-collectie’’ van Leen Bakker zelf met 15% korting en boxsprings van UMIX in frisse voorjaarskleuren als blauw en lederbruin ook met 20% korting. Home24 is ook in de lente voorjaar van het gebruik van kaarsen en kandelaars om het binnen én buiten gezellig te maken. Hier krijg je nu namelijk met een kortingscode 14% korting op kaarsen en kandelaars.

Interieur


Wat zijn volgens jou de trends die we niet mogen missen dit voorjaar? Laat het ons weten in een reactie!