Boek een voordelige vakantie in het binnen- of buitenland

Yes! We mogen weer op vakantie. Voor een lange tijd was er onduidelijk of we dit jaar naar het buitenland op vakantie mochten en een Staycation werd dan al snel een nieuwe zomertrend. Toch lijkt het erop dat we dit jaar wat verder van huis kunnen. In deze blog lees je wat de mogelijkheden zijn en hoe je zo voordelig mogelijk op vakantie kunt.


Waar mogen we naartoe?

Onze premier, Sophie Wilmes, heeft onlangs bekend gemaakt dat Belgen vanaf 8 juni op vakantie mogen in eigen land. Wil je liever naar het buitenland? Dan kan dit vanaf 15 juni. Hierbij geldt echter wel dat je alleen op vakantie mag naar een land binnen de Europese Unie, inclusief het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen. Ben je van plan om een vakantie te boeken in een van deze landen? Lees dan goed de regels door die voor het buitenland gelden. Deze kunnen namelijk erg verschillen van de regels die in België gelden. Om boetes en problemen te voorkomen, is het belangrijk dat je jezelf van te voren goed informeert. Je leest deze regels op de website van de Europese Unie.


Op vakantie in eigen land

Het is heel erg begrijpelijk dat je dit jaar wellicht liever thuis wil blijven of dat je ervoor kiest om in eigen land op vakantie te gaan. Je weet van te voren uiteraard niet hoe de situatie in andere landen eruit ziet en je loopt het risico dat je eventueel je reis moet annuleren, wanneer het reisadvies van je vakantiebestemming veranderd. Gelukkig biedt ons land ook genoeg mogelijkheden om er even tussenuit te gaan, van de natuur te genieten en om compleet tot rust te komen. Omdat het op vakantie gaan in eigen land nu erg gewild is, bieden diverse vakantieaanbieders dan ook diverse deals aan voor vakanties in België. Zo profiteer je van tot 30% korting op veel vakanties in de Ardennen en aan zee via Interhome, profiteer je van 20% korting op je verblijf tijdens de zomervakantie bij Center Parcs en pak je 7% korting op je boeking met deze Belvilla kortingscode.

Kamperen


Op vakantie in het buitenland

Nu we sinds maandag weer op vakantie mogen naar het buitenland, staan vele Belgen te poppelen om hun koffers te pakken. Ben jij er daar een van? Bekijk dan snel waar je in Europa lekker voordelig op vakantie kunt. Zo scoor je bij Eliza was here tot maar liefst €250,- korting op je verblijf binnen Europa. Ook via Belvilla en Interhome kun een vakantiehuisje huren met tot maar liefst 80% korting. Wanneer je liever je vakantie doorbrengt op een vakantiepark, dan kun je bij Center Parcs of Roompot terecht voor tot 60% korting op je accommodatie. Overnacht je liever in een hotel? Dan kun je wellicht je verblijf boeken via Hotels.com of Booking.com. Bij deze aanbieders profiteer je van tot 50% korting op heel veel hotelovernachtingen. Bovendien hebben diverse aanbieders op dit moment actieve kortingscodes lopen, waarmee je kunt profiteren van extra veel korting. Deze codes hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Kortingscodes voor extra korting op je verblijf

Groene auto langs de kust


Tips voor een staycation

Wanneer je praat over een staycation, dan wordt er het doorbrengen van je vakantie in huis bedoeld. Dit begrip ontstond in 2008, in de tijd van de financiële crisis waardoor niet iedereen meer op vakantie kon. Nu in 2020 wordt een staycation weer erg populair, dit keer door de uitbraak van het coronavirus. Wil je er liever voor kiezen om lekker thuis je vakantie door te brengen, maar wil je toch af en toe een dagje weg? Dat kan! Want er zijn genoeg leuke dingen te doen in de buurt. Zo is het op dit moment weer mogelijk om een bezoekje te brengen aan musea, historische gebouwen en natuur- en dierenparken. Wanneer je deze plekken met korting wil bezoeken, kun je het beste een kijkje nemen op de website van Ticketveiling. Hier scoor je minstens 30% korting op entree bij dierentuinen en scoor je tot 70% korting op entree voor musea.
Helaas gaan de bioscopen, pretparken en speeltuinen deze maand nog niet open. Wil je toch graag een pretpark of bioscoop bezoeken tijdens je vakantie? Dan kun je ervoor kiezen om naar Nederland te reizen. Zo kun je momenteel de Efteling bezoeken met €8,- korting en kun je bij de Albert Heijn terecht voor 50% korting op bioscoopkaartjes voor de Nederlandse bioscopen van Pathé. Deze kaartjes dien je echter wel via de Nederlandse website van de Albert Heijn te bestellen. Wil je toch graag een bioscoop of pretpark in België bezoeken? Dan moet je nog eventjes geduld hebben, maar vanaf 1 juli zal dit weer mogelijk zijn!

Symbolica